Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #22

Isyyspakkaus

Rouva taisi puolivahingossa keksiä uuden kesäisen lempiruokamme: varhaiskaali-nuudelisalaatin. Kun siihen heittelee vielä vähän pikkelöityjä chilejä päälle, syntyy aika mukavan raikkaan tulinen kesäruoka!

"Taisin tekaista ruokalajin, jota on tehtävä jatkossa ihan tarkoituksella: varhaiskaali-nuudelisalaatin. Sekoitin kulhossa hienonnettua, ihanan rapeaa varhaiskaalia, hienonnettua suippopaprikaa, keitettyä riisinuudelia, oman mökin valkosipulinvartta ja ruohosipulia. Kastikkeen sekoitin öljystä, limettimehusta, suolasta ja hienonnetusta korianterista ja sekoitin hyvin salaatin joukkoon. Juuri ennen pöytään kantamista lisäsin sekaan (aiemmin paahdettuja) kurpitsansiemeniä. Aivan ihanaa kesäruokaa. Viisivuotias söi, taapero maisteli eli viskoi nuudelit pöydälle ja lattialle. #keittiössänyt #varhaiskaalisalaatti"

"Tulisikohan kesä kesäkakkua syömällä? #keittiössänyt #britakakku"

"No nyt täällä on perunahulluus: TAAS siiklejä iltaruoaksi, nyt ahvenfileiden kanssa. Latvoin eilen kasvihuoneen basilikat ja tein niistä yrttiöljyn, jota lorautin ahventen päälle ennen uuniin laittamista. Myös retiisit omista viljelylaatikoista. Naatit syödään toki myös. #keittiössänyt #kesäruokaa"

"Siis tällä hapanjuurella voi tehdä mitä tahansa: nyt hodarisämpylöitä. #keittiössänyt #juurileipähommia"

"En tiedä kumman idea se oli, mutta yhtäkkiä huomasin järjestäväni viisivuotiaan kanssa hodaribrunssia miehelle loman alkamisen kunniaksi. Kokeilin tehdä hodarisämpylät juureen (onnistuu!), ja pitkästä aikaa haudutin possun lapaa uunissa, kun tyttö sitä niin kovasti toivoi. Tällä kertaa tein possun vähän eri tavalla: tein ensin marinadin öljystä, limetin kuoresta ja mehusta, valkosipulista, tuoreesta korianterista, jeerasta, mustapippurista ja suolasta ja annoin lihapalan marinoitua tunteroisen ennen kuin nostin sen viideksi tunniksi 120-asteiseen uuniin. Tuli todella maukasta. Lisäksi pöydässä vielä riisiviinietikassa pikapikkelöityjä punasipuleita, #gastronaatti-aioli ja coleslaw'ta, tottakai. Kaikille maistui, myös poikanen maiskutteli punasipuliakin menemään. #keittiössänyt #brunssihommia"

* * *

Sitten siirrytään Rouvan keittiöstä 52 Weeks of Deliciousness -keittiöön. Lautaselle on nimittäin päätynyt sekä Rouvan ohjeella tehtyä tomaattipiirakkaa että pienet pulleat varpaat :D 

"Joskus vauvatreffeillä huomaa lautaselleen päätyneen omalla reseptillä tehtyä tomaattipiirakkaa ja taaperon jalan. Kiitos herkuista @52weeksofdeliciousness! #vauvakerho"

* * *

Ja loppuun vielä yksi hyvä keittiövinkki!

"Silmiini osui taannoin Ruohonjuuressa mehiläisvahasta tehty kelmu, jota voi pestä ja käyttää monta kertaa toisin kuin tavallista muovikelmua. Ostin yhden kokeeksi, ja se on osoittautunut käteväksi taikinakulhon peitteeksi. #beeswrap"

 

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #21
Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #20

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #19

Share

Kommentit

Kaalinpää (Ei varmistettu)

Nam!
Tämä nuudeli-varhaiskaalisalaatti on ollut meidän suosikki viime kesästä lähtien;
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002900588.html
Tai sitten vain leikataan kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoitetaan joukkoon hieman pestoa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi joi, kuulostaapa hyvältä!

jkp (Ei varmistettu)

Mitä protskua olette syöneet varhaiskaalisalaatin kaverina? Seuraan Satun instaa, safkat näyttävät usein ihanilta mutta kovin proteiiniköyhiltä, miten pidätte nälkää pidemmän aikaa pois? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kysymyksesi kuulosti kyllä tosi hassulta, sillä omasta mielestäni emme syö proteiiniköyhää ruokaa emmekä ole nälissämme :D Rouva tietysti jakaa vain yhden kuvan päivässä ja toisinaan kuvassa on jotain muuta kuin joku päivän annoksista, joten suurin osa syömistämme ruoista ei tietenkään näy instagramissa. Proteiinin lähteitä ruoissamme ovat liha, kala, linssit, pavut, pähkinät, juustot ja kananmuna. Syömme monipuolisesti aivan kaikkea. Välttämättä jokaisella aterialla emme syö runsaasti proteiinia sisältäviä raaka-aineita, mutta jommalla kummalla päivän pääaterioista kyllä. Toisena päivänä kaalisalaatin kanssa tarjolla oli nyhtöpossua.

Kaalinpää (Ei varmistettu)

Olemme sekoittaneet varhaiskaalisalaatin joukkoon välillä esimerkiksi broileria. Salaattiin sopisivat hyvin myös erilaiset merenelävät. Toinen vaihtoehto on tietysti syödä liha tai kala erikseen - vaikka näin kesällä grillattuna.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, hyviä ideoita!

Kommentoi