Itse tehty näkkileipä
Itse tehdyn näkkileivän ohje on löytynyt aikoinaan Jensenin kiusaus -blogista, ja se olikin jo unohtunut vuosikausiksi.
Kun nyt tuli kaivettua tuo pastakone esiin (sekin oli saanut jo levähtää tarpeeksi), päätin tehdä näkkäriä vähän niin kuin samalla ovenavauksella.
Kaulimellakin näkkäri onnistuu, Rouva todistelee. Pastakoneella näkkäristä tulee kuitenkin ihanan ohutta, tasaisen paksua ja mukavan rapsakkaa.
Näkkileipä
Ainekset
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 dl vettä
- 1 tl murskattua kuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl ruis- tai vehnäleseitä
- 5 dl ruisjauhoja
- n. 1 dl vehnäjauhoja
Valmistaminen
- Sulata voi ja laita se tilavaan kulhoon. Lisää vesi, kumina, suola ja leseet
- Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes kaikki ruisjauho on taikinassa
- Alusta taikinaa vehnäjauhotetulla alustalla, lisää jauhoja vähitellen ja jatka alustamista niin kauan, että taikina on sitkeää. Taikinassa on tarpeeksi jauhoa, kun se ei tartu enää kiinni alustaan
- Tee taikinasta pitko ja leikkaa siitä 20 – 25 palleroa. Kauli niistä ohuen ohuita näkkäreitä, vähän kuin karjalanpiirakan pohjia, mutta rennomman muotoisia. Pastakoneella on helppo tehdä nelikulmaisia näkkäreitä, kun taikinaa veivaa muutaman kerran koneen läpi ja taittaa reunat välissä taikinalevyn keskelle. Sopiva paksuus pastakoneella tehtynä on asento 5, jos maksimi on 9
- Paista näkkileipää 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, kunnes se alkaa ruskettua hieman reunoista.
Nauti voin kanssa!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.