Juusto-seesaminsiemenkeksit, suolamantelit ja viikunahilloke

Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Arla Ingman

Sain Arla Ingmanilta Castello-keskiviikko-haasteen, jossa minua pyydettiin suunnittelemaan oma juustotarjottimeni teemalla "jotain muuta kuin viinirypäleitä ja keksejä". No mutta sehän oli helppo homma, sillä minulla oli mielessä juuri sopivat reseptit jouluisen juustotarjottimen kokoamiseen: juusto-seesaminsiemenkeksejä, suolamanteleita ja viikunahilloketta!

Rouva on kehitellyt omaa juustokeksireseptiään jo pitkään. Esittelin edellisen version blogissani loppukesästä, mutta nämä juusto-seesaminsiemenkeksit ovat vieläkin parempia. Ohjeella tulee n. 25 keksiä.

Juustokeksit

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl voimakasta juustoraastetta (näissä kekseissä Castello Alps Selection Hirten)
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Valmistaminen

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet sekaisin vatkaimella. Pyri vatkaamaan mahdollisimman vähän, etteivät jauhot sitkisty
  2. Lisää kananmuna ja juustoraaste ja jatka vatkaamista
  3. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja pyöräytä taikinaa vatkaimella vain juuri sen verran, että siemenet sekoittuvat taikinaan
  4. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja, litistä ne kämmentesi välissä ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa ja muotoilla keksejä pyöreiksi leivinpaperin päällä. Keksit eivät leviä uunissa, eli ne voi laittaa melko lähekkäin
  5. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes ne alkavat ruskistua hieman reunoista.

Suolamantelit on tehty samalla reseptillä kuin vuosi sitten postaamani suolapähkinät, mutta mausteina on nyt käytetty vain suolaa ja pippuria. Pähkinöitä tulee tällä reseptillä iso satsi, eli ne riittävät hyvin isommallekin porukalle.

Paahdetut suolapähkinät

Ainekset

  • reilu satsi (noin 800 g) kuorimattomia manteleita
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valmistaminen

  1. Laita kaikki ainekseet kulhoon ja sekoita
  2. Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle
  3. Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita pähkinöitä ahkerasti (muutaman minuutin välein) paahtamisen aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti eivätkä pala.

Kokonaisuuden viimeistelee viikunhilloke, joka sopii täydellisesti sekä suolaisten homejuustojen että juustokeksien seuraksi. Ihanan meheviä kuivattuja viikunoita saa esimerkiksi Punnitse & Säästä:stä, jossa niitä voi kauhoa pussiin juuri sen verran kuin tarvitsee. Hilloketta tulee tällä reseptillä iso satsi, joten jos ruokailijoita on vain muutama, puolikas annos riittää.

Viikunahilloke

Ainekset

  • 1 litra kuivattuja viikunoita
  • 8 dl vettä
  • 3/4 - 1 dl hillosokeria

Valmistaminen

  1. Pilko viikunat pieniksi palasiksi. Se onnistuu helpoiten keittiösaksilla: ensin kova kanta pois ja sitten viikuna silpuksi
  2. Laita vesi ja viikunat kiehumaan kattilaan miedolla lämmöllä
  3. Kun viikunat ovat jo hetken kiehuneet, lisää hillosokeri ja jatka hillokkeen hauduttamista, kunnes se tuntuu sopivan jähmeältä. Hilloke jähmettyy jäähtyessään hieman, mutta se saa olla kuumanakin melko paksua.

Juustotarjottimelleni valitsin kolme erityyppistä Castello-juustoa: Castello Blue Luomu -sinihomejuuston, Castello Marquis -puna-valkohomejuuston sekä kovan Castello Alps Selection Hirten -juuston, jota on käytetty myös kekseissä.

 

Yhteistyöstä: Tämä postaus on osa Arla Ingmanin kampanjaa, ja bloggaaja saa postauksesta rahallisen korvauksen.

Share

Kommentit

Lilleri78
Tuttitango

Nam! Nuo keksit varsinkin kuulostavat herkullisilta :) Osaisitko sanoa muita esimerkkejä niiden leipomiseen sopivista juustoista? Kiitos taas, tästä löytyi leivottavaa joululomalle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ne ovat tosi herkullisia! Kypsytetyt goudat sopivat myös hyvin, esimerkiksi Old Amsterdam.

Suklaamuffinssi

Loistava joululahjaidea!

saara4 (Ei varmistettu)

huoh

Tommi K
Isyyspakkaus

?

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa ihmettelen minäkin kuin Tommi K. Mikä tässä huokailuttaa, saara4?

ukonlintu (Ei varmistettu)

yhteistyö jonkun kaupallisen tekijän kanssa, uskoisin...

annemi

Aivan ihana juustolautanen, vähän vaihtelua perinteisiin versioihin :)

Lempi Sveitsistä/Vierailija (Ei varmistettu)

Jopas sattui. Tulin koneelle etsimään inspiraatiota perjantain illanistujaisten tarjoiluihin ja täältä ekasta kurkkaamastani blogistahan sitä löytyi heti!

annaelinasi (Ei varmistettu)

Olen miettinyt pääni puhki, että mitä hankkisin isäpuolelleni joululahjaksi, mutta TÄSSÄ SE ON! Kiitos, Tommi! Aivan täydellistä.

Kysyisin kuitenkin vielä, että kuinka kauan viikunahilloke säilyy?

Tommi K
Isyyspakkaus

Viikunahilloke säilyy meillä pari päivää :)

Ei vaan, en oikeasti osaa sanoa. Hillothan säilyvät ylipäänsä hyvin jääkaapissa, joten kyllä siinä varmaan viikoista puhutaan. Kauan ajattelit säilytellä sitä?

annaelinasi (Ei varmistettu)

Heh, lähinnä sitä mietin että kuinka ison satsin teen :) Meitä herkuttelijoita on kyllä sen verran, että ehkä tämä kysymys ei sittenkään ollut niin tarpeellinen...Ihan niinku sitä olis siellä jääkaapissa vielä viikkojen jälkeen :D Mutta kiitos! Ajattelin tehdä nämä juuri ennen joulua, mutta hyvä tietää että säilyy :)

iitukka

Viikunahilloke porisee padassa, mutta jäin miettimään ovatko määrät ohjeessa ihan oikein, kun kovin on vetistä vielä reilun puolen tunnin keittämisenkin jälkeen? Mitähän olen onnistunut kämmäämään... Vai onko keittoaika lähempänä tuntia kuin kymmentä minuuttia?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehdottomasti lähempänä tuntia. Sitä pitää hauduttaa niin pitkään, että kuivatut hedelmät muuttuvat - hmm - hillokkeeksi :)

Paperikaupan tyttö

Namskis mitä herkkuja täällä! Vinkkasin mainioista resepteistäsi blogissani :)

Kommentoi