W15 6.5 @ NOSTURI

Ladataan...
Jenni V. Shoes oh Shoes

WAU WAU WAU !! Otin valtuuden mainostaa tätä mieletöntä tapahtumaa, jossa itsekkin vuosi sitten olin mukana ja jossa tänä vuonna on mukana monen monta tuttua! 

W15 on Hämeen ammattikorkeakoulun 3. vuosikurssin jalkine- ja vaatetusopiskelijoiden järjestämä muotinäytös, jossa on esillä heidän suunnitelemiaan ja valmistamiaan tuotteita Ainutlaatuinen kokemus saada näkyvyyttä omille taidoilleen ja tuotteilleen! Muotinäytös järjestetään Nosturissa Helsingissä 6. toukokuuta klo 19 ja...

Share

Kuhvilakappaajat

Ladataan...

Lukuloma on kaikkea muuta kuin loma. Ei se arkipäiväkään ole, eikä viikonloppu, mutta ei ainakaan loma. Tämä 10 päivän ajanjakso ennen ensimmäistä kirjoitusta on oikeastaan enemmän toisessa ulottuvuudessa oleva aika jolla ei ole varsinaista määritelmää (ainakaan vielä). Kuka keksi että kirjoitusten pitää olla maaliskuussa, maaliskuisin on muutenkin jo vaikeaa.

Hulluuden määritelmäksi kehitin tänään ihmisen, joka herää 5.22 ilman herätyskelloa, ottaa...

Share

Asioita, jotka saattaisivat tehdä minut onnellisemmaksi kuin olen nyt

Ladataan...

  • tyhjästä ilmestyvä kuollut sukulainen, joka on jättänyt minulle muhkean perinnön Fitzgeraldin alkuperäispainoksia, Diorin 50-luvun haute couturea, rantataloja Southamptonissa ja voimassaolevia lääkepatentteja.
  • virkeä mutta äänetön bichon frisé-terrieri, joka ei paskantaisi koskaan lattialle.
  • Life...
Share

Pitäis varmaan tehdä jotain..

Ladataan...

Jokunen aikaa sitten postaamani luettelo asioista, joita kannattaisi tehdä, jotta opiskelut ja vauva-arki soljuisivat hyvin yhteen, on jäänyt jonnekin hämärän rajamaille. Osittain olen toteuttanut listaani varsin menestyksekkäästi, mutta se olennaisin eli opiskelu on tainnut jäädä pois..

Koska (nyt tulee lista tekosyitä) olen ollut väsynyt eikä väsyneenä kannata lukea kun mitään ei jää päähän (oikeestiko?), muksu nukkuu kuitenkin vain puoli tuntia (ei siinä ajassa saa mitään tehtyä,...

Share

Maanantaiaamuista

Ladataan...
S. Salakari Vapaudesta

Tämä on tietysti henkilökohtaista, mutta väitän, että rauhallisin paikka kirjoittaa on oma yksiö.

Viime syksynä yritin kirjoittaa yliopistolla ja yliopiston kirjastolla. Yritin kirjoittaa kahvilassa, toisessa ja kolmannessakin. Siitä tuli harvoin mitään. Tuntemattomien keskustelut ympärillä, satunnaiset ystävät, tupakalle pyytäjät, puolitutut ja vieraat miehet; en kyennyt keskittymään, ajattelemaan. 

Yksiöön ei kukaan tule kysymättä...

Share

lämmittelyä

Ladataan...
jennjenna aavistus onnea

Hauskaa maaliskuuta! Ulkona sataa jotain lumijuttuja, tai leijailee, maailman eniten hitaasti. Niitä ei oo montaa, ja se on hyvä, koska mä haluan aurinkoa ja lumettomuutta elämääni! Kevään! Mut ei, kouvostoliittolainen harmaus vallitsee yhä. Kaipa se joskus hellittää.

...
Share

"Mitä sä opiskelet?"

Ladataan...
Mariaa Hömppätaivas

Lause "mitä sä opiskelet?" on tullut kiusallisen tutuksi viimeisten kuukausien aikana. Olen töissä paikassa, jossa käyn välillä tekemässä vuoroja myös muualla kuin omalla työpaikalla ja tietysti tapaan uusia ihmisiä sitä myöten. Ja tuo lause kuuluu melkein poikkeuksetta. Vaivaantuneena vastaan, että ei, en opiskele, käyn nyt vaan töissä.

Mutta miksi se vaivaannuttaa? Miksi ei olisi ok käydä "vain" töissä? Olen kuitenkin valmistunut koulustani ja nautin siitä, että käyn töissä paikassa...

Share

Akkua jäljellä 20%

Ladataan...

Elämäntavoitteeni on luoda elämä josta en tarvitse lomaa.

Jos nyt lähdetään vaikka siitä liikkelle, että lukion viimeinen vuosi on tuskaa ja kyyneleitä. Ainakin mulle. En tiedä miten muut tässä pärjäävät eikä varmaan oikeastaan paremmin kuin minäkään, mutta nostan hattua heille jotka kestävät. Yritin lukea historiaa, yritin lukea uskontoa ja yritin lukea ruotsia, eikä mistään tullut oikeastaan mitään.

...
Share

Essee peiton alle jäämisestä

Ladataan...

Tässä esseessä tarkastelen haluani olla nousematta peiton alta. Argumentoin, että haluan olla nousematta peiton alta.

Aluksi esittelen peiton alta nousemattomuuden historian pääpiirteet. Jatkan kuvailemalla peiton alta nousemattomuuden nykytilaa.

Keskeisimmät käsitteet esseessäni ovat peitto, alapuoli (tila-epätila) sekä halu. Näiden osalta nojaan Judith Butlerin ajatuksiin sukupuolen performatiivisuudesta.

...

Share

Sukupuolinäkökulma mekko-gateen

Ladataan...
Karla Oma huone

Siitä sukupuolien tyypittelystä puheen ollen...

 

Liekö sukupuolella osuutta asiaan? En ole tavannut yhtään miestä, joka väittäisi tuota millään tasolla vaaleaksi tai kultaiseksi. Liekö naisten värisilmä sittenkin vain perua subjektiivisesta kokemuksesta, eikä absoluuttisesta totuudesta...Siis käytännössä "miltä väri tuntuu" sen sijaan, että "mitä väri on"?

 

Kuten sanottua, aamiainen tänään oli super luksusta, Guardianissa oli tosi...

Share

Pages