Eväsretkellä Helsingissä

Rakastan eväsretkiä! Ihan sama tapahtuuko eväiden syönti omalla pihalla vai kauempana on se aina yhtä kivaa! Haluaisin myös viedä lasta metsiin, mutta ei sinne vaan tule lähdettyä… Nuuksiossa en ole käynyt koskaan ja Keskuspuistossakin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Enhän ole asunut Helsingissä kuin vuodesta 2002… Ohops!

Sunnuntaina kun kelloja siirrettiin, tajusin tilaisuuteni tulleen. Yksi ekstratunti aikaa ennen päiväunia, tässähän ehtii hyvin retkelle! Pakkasin siis eväät kassiin ja pakotin lapsen ja miehen lämpimän peiton alta kirpeään syysilmaan! Matkustimme lapsen mielestä pitkän matkan ratikalla Pasilaan ja sieltä loikkasimme Keskuspuistoon. Lapsi halusi heti syömään eväitä, mutta käytiin kuitenkin ensin katsomassa hevosia aitauksessa. 

WP_20131027_005.jpg

Löysimme kivan paikan eväiden syöntiin aurinkoiselta, vaikkakin märältä kalliolta. Eväät maistui hyvin eikä kylmäkään ehtinyt tulla kuin kahdelle kolmesta (itsehän olin jopa ylipukeutunut). 

WP_20131027_007.jpg

 

Matkalla nähtyä: hevosia, tikka, iso kastemato, paljon lintuja ja ihana vesilätäkkö. Ps. pikkulinnuille ei kannata antaa leipää jos pelkää lintuja. Yksi lintu muuttui parveksi ja paniikki nosti päätään 🙂

 

WP_20131027_011 (2).jpg

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli

Paras raakasuklaakakku

Olen kokeillut jos jonkinmoista raakaleivonnaista elämäni aikana. Valitettavan usein kakuista on kuitenkin jäänyt puuttumaan se jokin! Kyllähän ne toki on syötyä tullut, mutta ei mitenkään antaumuksella kuitenkaan. Olen kuitenkin löytänyt yhden ohjeen josta tulee täydellistä raakakakkua ja ajattelin jakaa ohjeen tännekin!

Pohja:

1dl yön yli liotettuja manteleita jotka on kuorittu liotuksen jälkeen

1dl cashewpähkiköitä

1,5dl tuoreita taateleita

ripaus suolaa

Blenderillä ensin mantelit ja pähkinät raemaiseksi. Sekaan taatelit ja suola ja tehdään taikinapallo. Pohjan ainekset taputellaan pieneen vuokaan (käytin silikonista leipävuokaa). Pohjan päälle pilkotaan yksi luomubanaani.

Täyte:

2 avokadoa

3-4rkl carobjauhetta tai raakakaakaojauhetta

1-2rkl agavea tai vastaavaa

2rkl kookosöljyä

ripaus vaniljaa

Täytteen aineet sekoitetaan blenderissä ja levitetään pohjan ja banaanin päälle. Koko komeus jääkaappiin pariksi tunniksi ja nauttimaan!
  Tällaista jälkiruokaa antaa lapsellekin mielellään, itsestäni puhumattakaan! Suosittelen kokeilemaan jos raakaleivonta yhtään kiinnostaa!  

WP_20131024_001.jpg

Resepti on täältä.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY