Remontin loppu häämöttää, tällä viikolla muutetaan

Vielä riittää juttua kaupunkikodin remontista (ja erityisesti keittiöremontista), vaikka hommat ovatkin hyvin edenneet. Viimeksi kirjoitin siitä, kuinka pohjatyövaiheen odottelut stressasivat ja turhauttivat, vaan nyt on niistäkin päästy ja on jatkettu täydellä höyryllä eteenpäin. Jälleen olisi siis vuorossa pieni ”remontin viikkokatsaus”, olkaa hyvät!

f80004b5-0e08-4e06-8b32-779951bd9bfe_1.jpgYllä: Keittiön seinän pohjatyöt siis lopulta valmistuivat, ja koko keittiö päästiin maalaamaan raikkaan valkoisella. Myös olohuoneen kaikki seinät on nyt maalattu valkoisella. Aloitimme viime perjantaina vihdoin myös keittiön alakaappien kasaamisen ja paikoilleen kiinnittämisen. Yllättäen aikaavieväksi hommaksi ilmeni tiskialtaan alakaapin paikoilleen saaminen, sillä nuo lattiassa olevat putket olivatkin odotettua kookkaammat ja kaapin sisään piti tehdä niille reikä. Siihen hommaan ei tietenkään meillä ollut juuri silloin parhaita mahdollisia työkaluja, ja reikää piti koko ajan suurentaa ja suurentaa ja suurentaa mitä epämääräisimmillä työkaluilla, mutta onneksi sitten vihdoin reikä saatiin kuin saatiinkin sopivan kokoiseksi ja kaappi asettui paikoilleen. Hommaan kuitenkin tuhlaantui odotettua enemmän aikaa.

img_6695.jpgYllä: Lauantaina pääsimme työtason kimppuun. Se ei siis ollut mikään mittatilaustaso, vaan ostimme sen Ikeasta. Tai siis itse asiassa NE. Ikeassa ei myydä niin pitkiä työtasoja, että vain yksi riittäisi tuohon tilaan, vaan jouduimme ostamaan kaksi erillistä tasoa. Tasoihin piti myös leikata paikat liedelle ja lavuaarille sekä myös noiden kahden pylvään mentävät lovet. Myös nämä hommat ottivat oman aikansa, koska ne vaativat etukäteen hyvin tarkkaa mittailua ja sumplimista. Mikäli jonkun reiän kanssa olisi käynyt virhe, olisi koko työtaso luonnollisestikin ollut käyttökelvoton. Onneksi kaikki tasot saatiin kuitenkin leikattua juuri täydellisesti ja ne solahtivat hienosti paikoilleen.

img_6691.jpgimg_6578_1.jpgYllä: Tässä kuvassa näkyy keittiön katto ennen maalaamista. Katossa on tuollainen levytys, jossa meni puunsyitä esittävä kuviointi. Ei varsinaisesti minun makuuni, ja se tuntui myös tekevän katosta matalamman. Koska aikataulumme on tiukka, päätettiin levyt pitää paikoillaan, mutta maalata niiden päältä valkoisella maalilla.

7004f928-6f40-405d-b63d-ea026cc1f33b.jpgYllä: Tässä kuvassa näkyy keittiön katto maalattuna valkoiseksi. Toki nuo levyjen ”rajat” näkyvät edelleen, mutta livenä katto näyttää itseasiassa vähän siltä, kuin siinä olisi jonkinlainen puupanelointi – ja mielestäni hyvällä tapaa siis. Tässä kuvassa näkyy myös, mitä remppatyömaalla tapahtui sunnuntaina – välitila kaakeloitiin. Ja hitsi, että nuo kaakelit ovat kivat! Tämä oli aikaavievä homma, olisikohan siihen kulunut noin viisi tuntia. Mutta lopputulos on kyllä ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Nythän tämä alkaa oikeasti näyttää jo ihan kunnon keittiöltä!

6608592f-1838-4b7d-98a8-1319c114a2d8.jpgYllä: Tässä vielä lähikuvaa kaakeleista. Kaakelit saumataan perjantaina – siis muuttopäivänämme 😀 Saumojen väriksi tulee valkoinen. Tässä näkyy myös lavuaarimme, joka on posliininen. Putkimies tulee torstaina asentamaan meille hanan sekä laittamaan muutkin hommat kuntoon.

Huh, muuttoon on siis enää muutama päivä aikaa! Mutta kaikki oleellisimmat asiat alkavat nyt olla kunnossa. Avohyllyt pitää vielä kiinnittää, koska sähkömies tulee torstaina asentamaan keittiöön pistorasiat, ja sähköjohto kulkee alemman hyllyn alareunaa myöten, jotta se näyttää siistimmältä.  Keittiön kaappien sisäosat tulee vielä laittaa paikoilleen, ovet kiinnittää ja alasokkelit laittaa paikoilleen. Mutta ehtiihän ne hätätapauksessa laittaa sittenkin, kun jo asumme asunnossa.

Asioita, jotka todennäköisesti jäävät tehtäviksi vasta sitten, kun olemme jo muuttaneet: makuuhuoneen yhden seinän maalaaminen vaaleanharmaalla, eteisen kahden seinän tapetointi, eteisen kaappien ovien & yhden seinän maalaaminen kertaalleen, vessan oven maalaaminen, kylpyammeen asennus, parketin hiominen yhdestä kohdasta ja parketin vahaaminen.

Olen tietenkin saanut nyt jonkin kunnon flunssan. Tyypillistä tällaisessa tilanteessa – kroppani reagoi aina näin stressiin ja kiireeseen. Mutta flunssasta huolimatta nyt on pakko porskuttaa, koska tällä viikolla on myös kiireen vilkkaa pakattava muuttolaatikoita. Luojalle kiitos, että muuton edes hoitaa muuttofirma! Mulla on tietenkin juuri tuolla muuttopäivän illalle varattu liput Kaija Koon keikalle. Saa nähdä, nukahdanko sinne 😀 Tai sitten se tulee juuri hyvään saumaan – vihdoinkin voi luvan kanssa vähän hengähtää ja rentoutua. Muuttokin alkaa jo klo 9.00 aamulla, niin kyllä se illalla on jo hyvällä tolalla.

Yritän nyt myös olla stressaamatta. Keittiöremontti on ihan tarpeeksi hyvällä tolalla ja voimme joka tapauksessa siirtää tavaramme uuteen osoitteeseen. Se, että aivan kaikki ei vielä ole valmista, ei todellakaan ole maailmanloppu. Se on elämää.

-Netta

Lue myös:

Kurkistus uuteen kotiin ennen remonttia

Remontti etenee – seinä kaatui, keittiö purettiin

Remontti jatkuu, stressitasot nousevat

Kommentit (6)
  1. Lyhyesti sanottuna, aivan mahtavaa!

    Voimia loppurutistukseen ja Kaija Koon keikalle , ei sekään ole ollenkaan huono valinta

    1. Kiitos! 🙂 Viimeisiä viedään. Ja tosiaan, kyllä tuo Kaijan keikka varmasti on kiva juttua ja toisaalta kun silloin on saatu muuttokin jo pakettiin, niin se on hyvä tapa ”juhlistaa” tätä päättynytttä urakkaakin. 🙂

  2. Näyttää tosi hyvältä 🙂 Tsemppiä ja ekstravoimia loppurutistukseen!

    1. Voi kiitos <3 Tästä tulee kyllä vielä tosi kiva! Nyt täytyy hetki vielä jaksaa painaa, joulukuussa aion sitten hyggeillä ihan olan kanssa tämän rutistuksen jälkeen! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *