Sisustus täydentyy tauluilla

* Kaupallisessa yhteistyössä Poster Storen kanssa

Muutimme uuteen kotiin joulukuussa, ja siitä lähtien sisustuksemme on rakentunut pikkuhiljaa pala palalta valmiimmaksi. Tykkään itse sisustamisesta tosi paljon, ja olen sen suhteen varmaan tietyssä mielessä ”tarkempi” kuin osa ihmisistä – omasta mielestäni meidän kodin sisustus on vielä nyt viisi kuukautta muuton jälkeenkin ”kesken”, koska minulla on niin paljon kaikkia ideoita siitä, mitä vielä haluan kodissa toteuttaa ja mitä sieltä mielestäni puuttuu. Muitten ihmisten silmissä ne on usein aika pieniä juttuja ja vieraamme eivät todellakaan ole olleet samaa mieltä siitä, että kotimme olisi jollain tapaa keskeneräinen. Mutta kun itse tykkää sisustamisesta, niin niillä vähän pienemmilläkin yksityiskohdilla on itselle iso merkitys.

Yksi asia, joka on omaa silmääni on erityisesti vielä tässä uudessa kodissa häirinnyt, on ollut aika tyhjät ja autiot, valkoiset seinät. Laitoimme kyllä eteiseen kahdelle pienelle seinälle tapettia ja makuuhuoneen yksi seinä on maalattu vaaleanharmaaksi, mutta kaikki muut seinät asunnossa ovat valkoisia. Ja mielestäni meillä on ollut nyt sitten vähän liikaakin valkoista seinää, ja ne ovat kaivanneet jotain piristettä ja viimeistelyä.

Siksi kävikin ihan täydellinen tuuri, kun sain valita itselleni mieluisia tauluja kehyksineen ruotsalaisen Poster Storen valikoimasta. Poster Storella on erittäin laaja valikoima jokaiseen makuun sopivia julisteita, joten valinnan vaikeus meinasi kyllä verkkokauppaa selatessa iskeä. Tutkailin valikoimaa pitkään ja mietin, mitä valitsisin. Tarjolla oli valokuvia, tekstitauluja, grafiikkaa ja vaikka mitä. Tiesin, että yksi taulu tulisi keittiöömme, ja valikoimasta löytyikin myös erikseen tyylikkäitä keittiötauluja.

Päädyin kuitenkin lopulta valitsemaan Poster Storelta sekä keittiöön että makuuhuoneeseemme taulut, joissa oli tietyllä tapaa vähän samanlainen tunnelma. En halunnut valita valokuvia, koska olen suunnitellut joskus mahdollisesti teettäväni tauluja itse ottamistani kuvista. Myöskään tekstitaulua en tällä kertaa halunnut, ja ihastuinkin niiden sijaan julisteisiin, joissa oli maalausmainen kuva.

Keittiön pöydän takana olevalle seinälle valitsin It’s Called Pikapika -nimisen julisteen, jossa on todella kaunis pastellisävyinen maalaus. Kuvan on maalannut etelä-afrikkalainen taiteilija Victoria Verbaan, jonka taidetta on ollut esillä muun muassa British Voguessa ja Elle Decorationsissa. Mielestäni kyseinen kuva sopii erinomaisesti keittiöömme, koska ruokapöytämme on myös tuollainen haaleasti vaaleansiniseen taittavan värinen. Lisäksi kuva laittoi ainakin oman mielikuvitukseni heti liikeelle – kuka on tuo kuvan tyttö ja missä hän on, mitä hän tekee?

Poster Storen kautta saa myös kätevästi samasta paikasta kehykset, mikä on mielestäni huippuhyvä juttu, koska usein jokin taulu jää pitkäksi aikaa laittamatta seinälle vain ja ainoastaan siksi, ettei sille saa koskaan aikaiseksi hankittua sopivia kehyksiä. Nyt tilasin kehykset samalla kertaa samasta paikasta. Valitsin kehysten väriksi kullan, koska keittiössä on muutenkin paljon kultaa. Sattuipa hauskasti, että nuo kehykset käyvät aivan täydellisesti yhteen tuon keittiön valaisimen kanssa!

Myös makuuhuoneemme kaipasi taulun seinilleen. Olin jokin aika sitten saanut vihdoin verhot ripustettua, mutta ne yksinään eivät vielä tuoneet tarpeeksi piristystä huoneeseen. Päädyin valitsemaan makuuhuoneeseen Poster Storen valikoimasta Dark Flowers -nimisen julisteen. Mielestäni siinä on jotain samanhenkistä kuin tuossa keittiön julisteessakin – varmaan se on ainakin tuo maalausmainen kädenjälki ja sinertävä värimaailma. Dark Flowers -julisteen kukat ovat siis tummansinisiä, ja juliste sopii mielestäni hyvin yhteen myös tuon harmaan seinän ja harmaiden verhojen kanssa.

Myös tälle taululle valitsin samanlaiset kultaiset kehykset kuin keittiön taululle, joten ne luovatkin kivasti yhtenäistä linjaa asuntoon. Kulta sopi muutenkin hyvin tämän huoneen taulun kehyksiksi, koska tässäkin huoneessa on sisustuksessa muitakin kullanvärisiä elementtejä.

Emme muuton yhteydessä remontoineet vessaamme. Se on kyllä ihan perussiisti, mutta mielestäni se on ollut jotenkin vähän ”tylsä”. Olenkin yrittänyt pienillä sisustusjutuilla tuoda vessaan vähän jotain arjen luksusta ja kivan freshiä ilmettä. Olinkin jo pidemmän aikaa haaveillut, että saisin jonkinlaisen taulun vessaan.

Päätinkin tilata nyt Poster Storelta jonkin pienen taulun vessassa olevalle pienelle lasihyllylle. Yhdessä muiden koriste-esineiden kanssa tämä Pink Flower -juliste tuo mielestäni vessaan sellaista kivaa, kaipaamaani hyvää fiilistä. Valitsin kuvan puhtaasti sillä perusteella, että vessassa oli muitakin vaaleanpunaisia yksityiskohtia, joten halusin värin toistuvan myös taulussa. Tähän julisteeseen päätin valita puolestaan hopeiset kehykset, koska vessamme muussakin värimaailmassa toistuvat hopeiset yksityiskohdat.

Jaettu ilo on paras ilo, eikö vain? Halusin vielä ilahduttaa parilla julisteella pientä kummipoikaani, koska tiesin hänen olevan saamassa ikioman huoneen. Kyselin hänen äidiltään hieman vinkkejä, että minkälaisista julisteista hän voisi tykätä, ja hänelle valikoituivat lopulta nämä kivat Luna- ja Earth –julisteet valkoisilla kehyksillä. Ette uskokaan, miten kovasti pieni mies näitä odotti, ja miten hän niistä ilahtui ne saatuaan. <3

Minusta on muuten ihan huippu juttu, että Poster Store huomioi toiminnassaan myös vastuullisuuden. Julisteet painetaan Ruotsissa paperille, jolla on vastuullisen metsäalan FSC-ympäristömerkki. Lisäksi painotehdas ja kaikkien julisteiden valmistus kantaa pohjoismaista Joutsenmerkkiä, mikä on myös mahtavaa 🙂 Verkosta Poster Storelta tilaaminen sujui helposti, ja olikin erittäin miellyttävä ja positiivinen kokemus.

Ja hei, sen lisäksi, että sain ilahduttaa tauluilla kummipoikaani, saan ilahduttaa myös teitä lukijoitani. Käyttämällä koodia ”happiness30” Poster Storen verkkokaupassa, saatte 30 % alennuksen julisteista (ei koske Selection-mallistoa tai kehyksiä, ei voida yhdistää muihin tarjouksiin). Koodi on voimassa 17.5.2019 saakka.

Mitäs tykkäsitte valitsemistani tauluista? Mikä oli suosikkinne?

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Keittiöremonttimme BEFORE & AFTER

Kurkistus kotimme ruokailutilaan

Pienen kaupunkikodin sisustus

Miten sisustaa edullisesti ja ekologisesti?

koti sisustus suosittelen
Kommentit (4)
 1. Kauniita julisteita olet valinnut <3 Taulut seinällä tuovat kotiin ihan erilaista tunnelmaa, kotoisuutta. Minä haluaisin maalata itse jotain, mutta en ole onnistunut löytämään tarpeeksi suurta taulupohjaa.

  1. Eikö olekin kivoja! <3 Mä tykkään näistä kaikista, mutta suosikkini taitaa olla tuo keittiön tyttö. Jotenkin tuo tunnelma vangitsee. 🙂

   Toi on kyllä niin totta, että tauluilla voi luoda kotiin tunnelmaa. Tyhjät seinät tuntuvat jotenkin kolkoilta ja niitä katsellessa on aina vähän olo, että jotain puuttuu. Vähänkö ihanaa, jos sulla on tuollainen taito, että osaat maalata! Mä olen viimeksi maalannut varmaan lukion pakollisella kuviskurssilla. Sen jälkeen olen keskittynyt vain seinien ja huonekalujen maalaamiseen. 😀 Toivottavasti löydät taulupohjan jostain ja pääsee pian maalauspuuhiin! <3

 2. Milla Sukhimatoilta
  6.5.2019, 22:23

  Kauniita kuvia, ja tykkään tosi paljon noista kultaisista kehyksistä!
  Ehdottomasti taide kuuluu kotiin, ja tekee siitä persoonallisemman.

  1. Kiitos! Mä tykkään myös kehyksistä, ja oli kätevää kun ne sai samasta paikasta julisteiden kanssa. 🙂 Ja tuo on kyllä niin totta <3 Tyhjät seinät tuntuvat kuin huutavan jotain ripustettavaksi itseensä. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *