Kurkistus ruokailutilaamme

Palaillaan tänään taas sisustusjuttujen pariin! Mä olen kirjoitellut blogissa meidän keittiöremontista ja esitellyt valmiin lopputuloksen, ja esitellyt myös meidän uuden kustavilaistyylisen ruokapöydän. Mutta tänään halusin esitellä vielä tuota itse ruokailutilan sisustusta hieman tarkemmin.

Ruokailutila sijaitsee siis keittiössä, remppaamiamme keittiökalusteita vastapäätä, mutta se on tuollainen jännä oma ”soppensa”. Toimii oikein hyvin, eikä ruokailuryhmä ole liian keskellä tai kulkureittien tiellä. Tuolla vasemmassa nurkassa on myös ovi makuuhuoneeseen. Ovi on nyt ollut vähän vaihdellen sekä auki että kiinni, koska makuuhuoneeseen pääsee kulkemaan myös olohuoneen kautta.

Ruokapöydästä tosiaan olenkin jo aiemmin kirjoitellutkin, se siis toimitettiin meille antiikkiliikkeestä. Pöytä koostuu kahdesta puolikuun muotoisesta palasesta ja siihen on myös olemassa kaksi eri jatkopalaa. Sitä voi siis käyttää kolmessa eri pituudessa. Arkisin käytämme sitä tuossa pienimmässä versiossaan, ja se riittää kahdelle ihmiselle loistavasti. Ruokapöydän ympärillä on erilaisia vanhoja tuoleja, jotka ovat kertyneet mikä mistäkin – kaksi on ostettu aikoinaan Facebook-kirpputorien kautta, yksi on tullut mökkikauppojemme mukana ja yksi löytyi taloyhtiömme roskiksilta.

Tosin tuo valkoinen tuoli on mielestäni aavistuksen liian matala ja se olisi mahdollisesti tarkoitus jossain vaiheessa korvata jollain vanhalla ruskealla tuolilla, jahka sellainen joskus tulee jossain vastaan. Valkoinen tuoli sopisi hyvin mökillemme, joten jossain vaiheessa se muuttanee sinne. Tuolit verhoiltiin vähän aika sitten kaikki samanlaisella kankaalla, mikä ensinnäkin teki niistä siistimmän näköiset, ja lisäksi toi niihin kivaa yhtenäisyyttä.

Vitriini ostettiin muuton jälkeen Ikeasta. Yritin ensin etsiä monesta muustakin paikasta (ja mieluiten vanhaa), mutta muun muassa kuljetus aiheutti aika paljon ongelmia. Päädyin sitten lopulta tähän Ikean vitriiniin, koska sen sai helposti kuljetettua kotiin omalla autolla osissa, ja se on itse asiassa myös ihan täydellisen kokoinen tuohon kohtaan. Se on onneksi valmistettu massiivipuusta, eikä Ikean perinteisestä materiaalista lastulevystä. Ja tuohan se toisaalta tilaan tuollaista vähän modernimpaa otetta, ettei ihan näytä siltä, kuin museossa oltaisiin. Se sopii myös hyvin yhteen keittiökalusteidemme kanssa. Vitriinin päällä olevan peilin olen saanut aikoinaan työskennellessäni ravintola Kappelissa, kun se meni remonttiin ja paljon tavaraa heitettiin pois. Vanhan portugalilaisen öljylampun olemme ostaneet mökkipitäjässämme toimivasta kesäkahvilasta, jossa myydään myös antiikkia ja vanhaa tavaraa.

Saimme myös vihdoin hankittua ruokailutilaan valaisimen. Valaisimeksi valikoitui pitkien jahkailujen jälkeen Artekin Kultakello, jollaisesta olimme miehen kanssa molemmat jo pidempään haaveilleet. Se sopii tähän tilaan täydellisesti, koska samassa yhtenäisessä tilassa olevat eteisen ja olohuoneen kattokruunut ovat molemmat kultaisia, samoin kuin tuon ison peilin kehykset. Pelkäsin vähän, riittääkö Kultakellon valo miten hyvin, mutta se tuo oikein kivan valon pöydän ylle, eikä tila jää yhtään liian hämäräksi.

Alemmassa kuvassa näkyy ruokapöytämme levitettynä yhdellä jatkolevyllä. Meillä oli viikonloppuna vieraita syömässä, ja silloin käytimme ensimmäistä kertaa tuota jatkolevyä – ja se toimi käytössä erinomaisesti. Tässä pöydässähän on se ”hauska” juttu, että sen jalat ovat erilailla kuin ”tavallisessa” ruokapöydässä, ja pöydän päissä ei ole istumapaikkoja, koska siinä on pöydän jalka. Siksi pöydässä istutaan vähän erilaisessa asetelmassa, kuin mihin normaalisti on totuttu.

Ruokapöytä tuntui jo nyt yhdellä jatkopalalla isolta, joten kahdella jatkopalalla se on jo tosi iso. Saas nähdä, tuleeko meille koskaan sellaista tilannetta, että olisi edes käyttöä molemmille paloille yhtä aikaa. Mutta on kiva tietää, että sellainen mahdollisuus on olemassa.

Juuri nyt olen oikein tyytyväinen tähän ruokailutilan sisustukseen. Vielä tosiaan yksi ruskea tuoli pitäisi jossain vaiheessa saada, ja tuohon valkoiselle takaseinälle kaipaan jotain taulua – nyt se on vähän valjun näköinen. Kustavilaistyylinen ruokapöytä ja Ikean vitriini ovat jo nyt osoittautuneet erinomaisiksi hankinnoiksi, jotka ovat sekä käytännöllisiä että silmää miellyttäviä – ihan erityisesti tuo pöytä.

Mitä tykkäätte? 🙂

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Sisustus täydentyy tauluilla

Uusi (vanha) pöytä tuli taloon

Pienen kerrostalokodin sisustus

Miten sisustaa edullisesti ja ekologisesti?

koti sisustus ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
 1. Mie vaan edelleen huokailen tolle pöydän ihanuudelle. <3 Ruokailutila muutenkin näyttää ihanan seesteiseltä ja viihtyisältä, enkä olisi uskonut Ikeasta löytyvän tuollaista vitriiniä – sopii upeasti tyyliin!

  Ihanaa pääsiäistä, toivottavasti teiltä on jo lumet sulaneet mökin pihasta. 🙂

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Sä oot ihana, kun jaksat huokailla sille! 😀 <3 Ja mä teen kyllä itsekin samaa! 🙂

   Ja voi kiitos paljon <3 Mäkin oon tosi positiivisesti yllättynyt tosta vitriinistä. Ja se on siitäkin näppärä, että sinne mahtuu todella paljon tavaraa, ja se on vieläpä tosiaan aivan täydellisen kokoinen tuohon paikkaan. Hyvä löytö siis! 🙂

   Ja kiitos näin jälkijunassa – oli kyllä aivan upeat pääsiäiskelit mökillä ja ei todellakaan ollut lumesta tietoakaan! 🙂

 2. Ruokailutilan Sisustus | Msn Uutiset
  1.7.2020, 00:35

  […] Ruokailutilan sisustus uutta ja vanhaa rennosti yhdistellen – Juuri nyt olen oikein tyytyväinen tähän ruokailutilan sisustukseen. Vielä tosiaan yksi ruskea tuoli pitäisi jossain vaiheessa saada, ja tuohon valkoiselle takaseinälle kaipaan jotain taulua – nyt se on vähän valjun näköinen. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *