Yhden nurkan sisustusevoluutio

Me ollaan asuttu meidän nykyisessä kodissa joulukuusta 2018 asti, eli piakkoin pari vuotta. Moni sisustusjuttu on täällä jo aikalailla mallillaan, mutta samalla myös jokunen juttu on vähän kesken ja vaatisi paneutumista, aikaa ja rahaakin. Mutta toisaalta, olen myös sitä mieltä, että sisustus ei ole koskaan täysin ”valmis”, vaan se muokkautuu oikeastaan koko ajan – ainakin itselläni. Tykkään sisustaa jatkuvasti ihan vain siten, että vaihtelen vähän jo kotona olevien pientavaroiden  ja huonekasvien paikkoja, niin vuodenajan kuin ihan vain oman mielialanikin mukaan.

Usein mulla muodostuu kotiin muutama sellainen lempipaikka, joihin vaihtelen asetelmia ja tavaroita. Nykyisessä kodissa ehkä kaikkein eniten mun suosikki on olohuoneen nurkkaus, jossa on String Systemsin hylly. Sen ympärille tulee vaihdeltua tavaroita aina aika ajoin. Totesinkin tuossa taannoin, että mullahan on aika paljonkin kuvia tästä nurkkauksesta. Niistä näkee kivasti sen, miten sisustus muokkautuu ja elää jatkuvasti ihan vain kodin yhdessäkin nurkassa ajan mittaan. Päätinkin tänään jakaa kuvasarjan siitä, minkälainen ”sisustusevoluutio” tuossa olohuoneen nurkassa on näiden parin vuoden aikana tapahtunut.

27.1.2019

Muutimme tähän kotiin tosiaan joulukuun 2018 alussa. Tämä kuva on siis otettu pari kuukautta muuttomme jälkeen. String Systemsin kirjahylly on päässyt olohuoneen seinälle, ja sen vierestä on löytänyt paikkansa mieheni harmaa seinäkello. Hyllylle on kasattu kirjoja ja alimmalle hyllylle myös valokuvia , hymypoika-patsas sekä rahapuu. Jostain syystä en ole ottanut kuvaan lainkaan mukaan hyllyn alaosaa, mutta siinä on pieni ruskea vintagepöytä, jonka päälle olen nostanut tuon kuvan alalaidasta kurkkivan rahapuun.

21.5.2019

Seuraava kuva onkin otettu sitten vasta neljä kuukautta myöhemmin, ja tuossa vaiheessa olimme asuneet tässä kodissa noin puoli vuotta. Kuvakulma on paljon laajempi ja siinä näkyy myös vuosia mukana kulkenut Ikean Ektorp-sohva, jonka huonokuntoista kangasta on peitelty ohuella, eläväpintaisella viltillä. Rahapuu on näköjään saanut lähtöpassit alahyllyltä (luultavasti makuuhuoneeseen), ja hyllylle on tullut yksi valokuva lisää jostain kaappien kätköistä. Tässä kuvassa näkyy nyt myös tuo ruskea vintagepöytä, jonka päällä on palmuvehkan lisäksi kaksi Iittalan Nappula-kynttilänjalkaa, Karlskrona Lambfabrikenin öljylamppu sekä Skandinaviskin tuoksukynttilä. Tässä vaiheessa nurkka näyttää (ainakin näin jälkiviisaana sanoen) jotenkin tyhjältä ja tuntuu kaipaavan jotain lisää.

30.9.2019

Seuraava kuva onkin saman vuoden syyskuulta. Tällä kertaa alahyllyltä on kadonnut yksi valokuva, ja öljylamppu on nostettu alahyllylle. Sinänsä se on kyllä vähän hömelöä, koska siinä sitä ei kyllä missään nimessä voi polttaa, mutta ilmeisesti se sai tuolloin toimia vain koristeena. Näihin aikoihin olin saanut blogiyhteistyönä tuon kuvassa näkyvän Bulba Aroman aromadiffuuserin, ja se ilahduttikin joka ilta tuoksuillaan ja valoillaan. Se oli näköjään saanut kaverikseen Hayn puisen käden ja Iittalan kaksi Kivi-tuikkua, jotka taisivat aiemmin olla makuuhuoneessa. Palmuvehkakin oli näköjään saanut vaihtaa paikkaa ja tilalle oli muuttanut peikonlehti Granitista ostetussa ruukussa.

2.11.2019

Syksyn edetessä kaipasin entistä enemmän tunnelmaa, ja niinpä ripustin String-hyllystä roikkumaan La Case de Cousin Paulin pallovalot. Jostain syystä ne eivät vain ole tässä marraskuussa otetussa kuvassa päällä. Olen näköjään myös siirtänyt öljylampun pois hyllyltä, varmaan jonnekin missä sitä voi oikeasti käyttääkin. Sen tilalle on tullut uusi huonekasvi, ja valokuvat ovat vähän vaihtuneet. Pikkupöydän päältä ovat Iittalan tuikut hävinneet jonnekin, ehkäpä kaappiin säilöön. Meille kotiutui noihin aikoihin myös lisäistuimeksi myös tuollainen Fatboyn rahi, jota kyllä harvemmin pidetään tuossa sohvan vieressä. Sohvalle on ilmestynyt lampaantaljoja peitteenä olleen ohuen viltin tilalle.

23.11.2019

Tämä kuva on otettu marraskuun 2019 lopussa. Kaikki on aikalailla samalla mallilla kuin aiemmassa kuvassa, paitsi että peikonlehti alkaa olla jostain syystä aika heikossa hapessa, ja pikkupöydälle on ilmestynyt jo ensimmäinen jouluinen tuoksukynttilä. Näköjään lampaantaljat ovat saaneet lähteä sohvalta ja niiden tilalle on jälleen tullut tuo ohut viltti. Sohvan edessä on siihen kuuluva rahi, joka on peitetty lampaantaljalla.

6.12.2019

Seuraava kuva on myös otettu melko pian edellisen jälkeen, mutta eletään jo joulukuuta ja itsenäisyyspäivää. Joulukoristeet on kaivettu esiin ja hygge-tunnelma on vallannut kodin. Ylimmällä hyllylevyllä on ensimmäistä kertaa kasvi, kultaköynnös. Se muistaakseni muutti tuohon vessastamme, jossa se ei saanut riittävästi valoa. Alimmalta hyllylevyltä on viety pois kasvi ja hymypoikapatsas, ja tilalle on tullut joulukoristeita. Hayn puinen käsi on näköjään otettu pois pikkupöydältä ja survaistu tuonne valokuvien taakse. Aromadiffuuseri ja kynttilä ovat saaneet häippäistä jouluisen kynttilämökin ja enkeleiden tieltä kaappiin piiloon. Peikonlehti näyttää olevan tässä vaiheessa erittäin heikossa hapessa ja lienee vetelevän viimeisiänsä.

26.1.2020

Joulun jälkeen ylimmän hyllyn kultaköynnös taisi nuupahtaa lopullisesti ja kuolla pois, ja tilalle muutti keittiössä ollut muratti. Ikävä kyllä myös peikonlehdelle taisi käydä kalpaten, ja niinpä tämän postauksen ensimmäisissä kuvissa näkynyt palmuvehka pääsi takaisin pikkupöydälle. Se onkin kasvanut hurjasti ensimmäisten kuvien jälkeen, ja on saanut ruukkuunsa myös kastelupallon. Aromadiffuuseri pääsi myös ”joulutauon” jälkeen käyttöön, ja sen kaverina pöydällä on Skandinaviskin Skog-kynttilä ja Hayn käsi. Alkuvuodesta ostimme myös vihdoin tähän 11 vuotta vanhaan sohvaamme uudet päälliset, ja valkoinen väri vaihtui tuollaiseen greigeen. Seinällä on myös tapahtunut sellainen muutos, että harmaa kello siirrettiin keittiöön, ja ruokailutilan seinällä ollut taulu siirtyi puolestaan tähän.

23.4.2020

Huhtikuun puolivälissä nurkkauksessa oli vaihtunut pöytä, eli aiempi ruskea vintagepöytä muutti makuuhuoneeseemme ja olohuoneeseen taas pääsi makuuhuoneessa ollut antiikkinen mahalipasto. Alimman hyllyn kasvi muutti makuuhuoneeseen ja tilalle tuli kilpipiilea-vauva, ja aromadiffuuserin kaverina olivat tällä kertaa Iittalan Nappula-kynttilänjalat. Niin, ja palmuvehka oli taas saanut muuttaa jonnekin muualle asunnossamme, sillä olin ostanut uuden peikonlehden ja se pääsi olohuoneen nurkkaan samassa ruukussa kuin edeltäjänsä.

30.4.2020

Huhtikuun lopussa halusin tuoda sisustukseen vähän keväisyyttä, joten laitoin mahalipaston päältä kynttilät ja diffuuserin kaappiin ”kesätauolle”, ja siirsin tilalle makuuhuoneesta tuon hauskassa ruukussa olevan kasvin, sekä ruokailutilasta tuon huonetuoksun. Sohvalla vaihtuivat myös sisustustyynyjen päälliset. Tässä vaiheessa tuo ylimmällä hyllyllä ollut muratti vielä porskutti menemään, mutta kesän aikana siihen iski jokin ja sekin raukka kuoli. Näköjään huhtikuussa alimman hyllyn kasvi sai muuttaa toiseen huoneeseen, ja sen tilalle siirtyi jälleen yksi valokuva lisää. Vaikuttaa siltä, että alimmalla hyllyllä on jatkuvasti käynnissä jonkinlainen sisään/ulos -leikki valokuvien ja huonekasvien kesken!

13.9.2020

Viimeisin kuva on nykyisestä tilanteesta. Alahyllyltä ovat jälleen valokuvat karsiutuneet, ja Hayn käsi on päässyt takaisin hyllylle. Ylimmällä hyllylevyllä on Varpain Jaloin -blogin Iidalta saamani kasvi, jonka nimeä en nyt valitettavasti äkkiseltään muista… Sain kasvin Iidalta koronakevään aikana ihan pienenä taimena, ja nyt se on jo kasvanut paljon isommaksi ja kurottaa sinne tänne. Tässä on kyllä jotain symboliikkaa, eikö? Mahalipaston päällä majaileva peikonlehti on myös saanut kivasti pituutta verrattuna tuohon huhtikuun kuvaan. Sen kaverina lipaston päällä on tällä hetkellä huutokaupasta ostettu kristalliastia, tuoksukynttilä ja huonetuoksu. Vaan pian aion taas kaivaa aromadiffuuserin esiin ja alkaa fiilistellä tuoksuja.

***

Oikeastaan tässä oli varmaan vain murto-osa kaikista niistä ”versioista”, joita tässä nurkassa on ollut. Tavarat kun vaihtelevat paikkaa vähän väliä, kuin huomaamatta. En oikeastaan mitenkään tarkoituksella ”sisusta” tätä, mutta aina mistä syystä milloinkin vaihdan vähän tavaroiden paikkoja. Mitä tykkäätte tästä nurkkauksesta ja mikä oli teidän lemppariversio? Itse odottelen kyllä jo kovasti, että pääsen taas virittelemään joulukoristeita <3

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Uusi keittiö BEFORE & AFTER

Miten sisustaa ekologisesti ja edullisesti?

Olohuoneen sisustus juuri nyt

koti sisustus ostokset
Kommentit (2)
  1. Ihanasti elää aikojen mukaan tuo nurkka! Meillä on joitain samanlaisia paikkoja, mutten ole juuri ottanut kuvia kodin sisustuksesta. Voisi kyllä olla hauska tapa seurata miten tavarat vaihtavat vuosien varrella paikkaa.

    Kasvi on kirjorönsylilja. Hauska nähdä, että se on kasvanut jo noin isoksi! Ehkä se jo ensi kesänä kukkii ja tekee omia pikkuvauvoja, kuka tietää 🙂

    1. Joo, tajusin sen itsekin kunnolla nyt kun kasasin nämä kuvat samaan postaukseen! 🙂 Ehdottomasti suosittelen kuvailemaa myös kodin sisustusta.

      Se on kyllä kasvanut oikein upeasti <3 Ja vau, oispa hienoa jos kukkisi!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *