4 viikkoa Kanadaan!


Oi Kanada, Kanada. Minkä teitkään varastaessasi allekirjoittaneen ja herra aviomiehen sydämet. Rakastuimme maahan viime syksyn reissumme aikana niin palavasti, että talven reissukaipuussa klikkailimme uuden reissun varaukseen tämän vuoden elokuulle. Viime syksynä kutsuivat Ottawa ja Toronto (+ Niagaran putoukset), tällä kertaa Edmonton ja Calgary. Reitti sujuu tuttuun tapaan road trip-teemalla ja huristelemme Calgarysta Banffin ja Jasperin kansallispuistojen kautta Edmontoniin. Kyseisiä kansallispuistoja odotan aivan järkyttävän paljon, ainakin kuvien ja kertomusten perusteella uskomattoman kauniita luonnon ihmeitä.

Tajusin muuten, että auto täytyy yhä varata…… no onneksi näitä varmaan riittää. Aina ajoissa ja sitä rataa. Älkää tehkö kuten minä vaan kuten neuvon 😀 

Vinkki vitonen alle 30-vuotiaille – Icelandairin nuorisohinnat ovat todella edullisia, vaihto Reykjavikin kautta. Omat lippumme kustansivat alle 600€/hlö.  Toki vastuullisuuden ja ilmaston näkökulmasta alleviivaan aina suoria lentoja ja niitä suosittelen ensisijaisesti mikäli haluaa karsia hiilidioksidipäästöjä. En nyt jatka tästä sen enempää, voisin jauhaa merkityksellisestä ja vastuullisesta matkustamisesta loputtomiin, erilaisista vaihtoehdoista matkustamisen saralla. Nyt ei kuitenkaan ole sen aika ja suoraan sanottuna ei vain lähde, joten annetaan olla suosiolla.

Tulen todennäköisesti kirjoittelemaan reissusuunnitelmistamme tarkemmin lähempänä reissua tai sitten vasta reissun päältä – nyt hieman fiilistelyä viime vuodelta kuvien muodossa! Jos muuten sinulla on reissu suunnitteilla Ottawa – Toronto – Niagaran putoukset – akselille, kurkkaa aiemmat postaukset:

Mitä tehdä Torontossa? 
Ottawa – Kanadan sympaattinen pääkaupunki  
Niagaran putoukset, kylä ja viinitilavierailu

(Edit:// Noiden pstausten kuvat ja rivijaot ovat menneet sivun päivityksen myötä hieman ”hassusti”, mutta älkää antako häiritä 🙂 )

Yllä olevat kuvat ovat Torontosta ja kyseisestä kaupungista löytyy kyllä jokaiselle jotakin – on boheemeja asuinalueita, New Yorkin kaltaista meininkiä välkkyvien valotaulujen muodossa, ihmisvilinää, rauhallisempia katuja, ostoskeskuksia, outlet-kauppoja… Puhumattakaan baseball- ja jääkiekko-kulttuurista – nämä näkyvät (ja kuuluvat) pelien aikaan, aivan kuten varmaan muuallakin Kanadassa.

Niagaran putoukset ja sympaattinen Niagaran kylä ovat ehdottomia vierailukohteita – vaihtoehtoisesti Niagaran putouksia pääsee ihastelemaan myös New Yorkin osavaltion puolelta. Mikset vaikka ajaisi rajan toiselle puolelle? Muista tässä tapauksessa mahdolliset autojen vuokrauksen säännöt ja rajanylityksen byrokratia, kuulemani mukaan USA:n puolelta on helppo saapua Kanadaan, mutta haastavampaa toisin päin.


Ah Ottawa – viime reissun isoin yllättäjä – todella kaunis ja sympaattinen kaupunki! Koimme kuitenkin tuon viime reissumme aikana tornado-varoituksen ja sen mukanaan tuomat rajoitukset, joten kuvasaldo + kokemukset täällä jäivät hieman köyhiksi. Pitää siis palata tänne vielä myöhemmin ja ajaa alkuperäisen suunnitelmamme mukaisesti myös Quebecin puolelle, Montrealiin.

Kanada – pian tapaamme jälleen! <3 Onko muten siellä ruudun toisella puolella jokin reissu tiedossa ulkomailla tai kotimaassa? 

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *