Vuokraa yhteiskäyttöauto milloin ja miten pitkäksi aikaa vain

Kaupallinen yhteistyö: 24Rent

Yhteiskäyttöauto vai vuokra-auto, onko kyse samasta asiasta vai mitä eroa niillä onkaan?

Emme ole koskaan omistaneet autoa, mutta autonvuokraus on tullut vuosien varrella sitäkin tutummaksi. Tällä kertaa lähdimme pääsiäisretkelle 24Rentin yhteiskäyttöautolla, mutta kerrottakoon ensin, miksi emme vieläkään ole hankkineet omaa autoa.

24 Rent -yhteiskäyttöauto

Ajoin ajokorttini kyllä heti 18-vuotiaana, mutta en ole koskaan omistanut autoa. Päätimme jo aikoja sitten, että tarvitsemme autoa niin vähän arjessamme, että auton omistaminen ei ole kannattavaa. Asumme maan parhaiden julkisten liikenneyhteyksien varrella, ja työpaikoillemmekin on ollut helppoa kulkea joko julkisilla tai pyörällä. En voi perustella oman auton käyttöä edes työmatkoissa säästyvällä ajalla, sillä pääsen nykyisin metrolla töihin todennäköisesti nopeammin kuin mitä pääsisin omalla autolla.

Autoa tarvitaan lähinnä, kun lähdemme perheen kanssa anoppilaan tai satunnaisesti jonnekin, mihin julkisella liikenteellä on hankala päästä. Kerran vuodessa vien tomaatintaimet puutarhamökille ja kuljen surutta taksilla.

Auton omistamiselle tulisi autosta ja laskentatavasta riippuen hintaa useita satoja euroja kuukaudessa. Edes silloin, kun kuljimme Etelä-Savon-mökillemme vuokra-autolla pari kertaa kuussa, ei olisi ollut kannattavaa omistaa autoa. Joinakin kesinä olen ottanut mini leasing -auton kuukaudeksi, mutta viime vuodet olemme autoilleet myös kesällä niin vähän, että sille ei ollut tarvetta.

Vuokra-autot ovat myös aina uusia eikä niiden huolloista, katsastuksista tai renkaiden vaihdoista tarvitse huolehtia.

24 Rent -yhteiskäyttöauto

24Rent

Vietimme pääsiäisen anoppilassani Etelä-Savossa, jonne kulkeminen julkisella liikenteellä on hyvin haastavaa. Käännyimme tälle matkalle 24Rent-yhteiskäyttöautopalvelun puoleen.

24Rent on kotimainen perheyhtiö, ja se on Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu, jolla on lähes 1000 autoa yli 30 kaupungissa ympäri Suomea!

Mikä on yhteiskäyttöauto?

Yhteiskäyttöauto eroaa perinteisestä autovuokraamosta siten, että auton vuokraukset ja palautukset hoidetaan itsenäisesti eikä vuokraamolla ole liikettä, josta avaimet noudetaan.

Toinen merkittävä ero on se, että auton voi ottaa käyttöön milloin vain ja mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Jos tarvetta on myöhään yöllä tai pyhäpäivänä, auton vuokrausta ei tarvitse aloittaa edellisenä arkipäivänä virka-aikaan.

Vuokraus on mahdollista lyhyeksikin aikaa, vaikka vain kahdeksi tunniksi, joten vuokraus voi tulla jopa taksimatkaa edullisemmaksi.

Huomaa kuitenkin, että ennen ensimmäistä vuokrausta kuljettajan on lähetettävä kuva ajokortistaan tarkastettavaksi, mihin on hyvä varata pari päivää. Tämän jälkeen auton saa helposti käyttöön vaikka yöllä tai viikonloppuna, eikä tarvitse maksaa ylimääräisistä päivistä.

Mistä auton saa?

24Rentin autot sijaitsevat katujen varsilla, pysäköintialueilla ja liikenteen solmukohdissa, ja lähimpien autojen sijainnin voi tarkistaa helposti 24Rent.fi:stä. Helsingin kantakaupungissa autoja on ns. kaikkialla, ja itse kävelen lähimmille autoille kotoa parissa minuutissa.

Miten auto lainataan ja palautetaan?

Auton käyttöönotto ja palautus tapahtuvat mobiilisti. Kun vuokraus alkaa, kirjaudut matkapuhelimella m.24rent.fi-palveluun, joka pyytää sinua ottamaan autosta kuvat neljästä suunnasta, ja tämän jälkeen ovet avataan etäyhteyksin. Auton avaimet löytyvät auton sisältä.

Palautus hoidetaan vastaavasti: auto pysäköidään sovittuun paikkaan (esim. juuri sinne, mistä se on noudettu), jätetään avaimet auton sisään, otetaan kuvat neljästä suunnasta ja lukitaan ovet mobiilipalvelun kautta. Helsingissä monet autot sijaitsevat vain yhteiskäyttöautoille sallituilla Z-tunnuksen vaativilla alueilla, joten autolle löytyy varmasti palautuspaikka myös Helsingin kroonista pysäköintipaikkapulaa potevasta kantakaupungista.

24 Rent -yhteiskäyttöauto

Onko autoa tarvetta tankata, ladata ja pestä?

Auto palautetaan aina tankattuna. Kalustossa on myös hybridiautoja, joita voi ladata kiinteästä latauspisteestä, ja autosta löytyy adapteri, jonka avulla autoa voi ladata myös kotipistorasiasta. Auton ajoakun lataaminen vuokrauksen päätteeksi ei ole kuitenkaan pakollista.

Jos auto on ollut pidempään vuokralla ja se on likaantunut enemmän kuin tavanomaisessa kaupunkiajossa, se voi olla tarpeen pestä. Me ajelimme pääsiäisenä sen verran rapaisilla teillä, että kävin autoa tankatessa myös itsepalvelupesulassa pesemässä kurat pois, mikä maksoi muutaman euron. Tässä käyttäisin omaa harkintaa: jos auto näyttää käytön jälkeen likaisemmalta kuin miltä itse haluaisit sen näyttävän vuokrauksen alkaessa, silloin pesu voi olla tarpeen.

24 Rent -yhteiskäyttöauto

Sitten vaan ajamaan ja roudailemaan ihmisiä ja tavaroita! 24Rentin kalustossa on sekä henkilö- että pakettiautoja, ja heillä on jatkuvia tarjouksia eri liittojen jäsenille ja opiskelijoille.

Helsingissä monissa autoissa on myös Z-pysäköintilupa, eli auton voi pysäköidä vuokrauksen aikana ilman pysäköintimaksua kaikille Helsingin kaupungin hallinnoimille pysäköintipaikoille.

24rent.fi

perhe ystavat-ja-perhe matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *