Taste of Helsinki-Vantaa
Kaupallinen yhteistyö: Finavia
Maistelumenu ravintolassa Helsingin keskustassa?
Ei, vaan alkupalalajitelma Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa Pier Zero -ravintolassa.
Olimme pitkään niitä matkustajia, jotka lähtevät lentoasemalle viime tipassa ja juoksevat lähes suoraan turvatarkastuksesta lentokoneeseen.
Vaan lapsen kanssapa se ei enää olekaan niin helppoa, ja aina on varauduttava myös yllätyksiin. Mutta onneksi myös Helsinki-Vantaan lentoasema on nyt aivan muuta kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten.
Itse asiassa lentoasemalla on juuri valmistunut mittava remontti, ja sinne on avattu peräti 70 uudistunutta kauppaa, kahvilaa ja ravintolaa! Suomen lentoasemia operoiva Finavia kutsui minut tutustumaan Helsinki-Vantaan uudistuneisiin palveluihin perheeni kanssa, ja sattui niin hauskasti, että olimme juuri viime viikonloppuna lähdössä Tukholmaan ystävämme Annen kanssa, joten pääsimme käyttämään palveluita aivan tositilanteessa!
Helsinki-Vantaa on ollut pitkään suurin piirtein ainoa merkittävä lentoasema maailmassa, johon ei ole päässyt raiteita pitkin. Nyt tilanne on vihdoin korjattu, kun pääkaupunkiseudun uusi Kehärata avautui tänä kesänä, ja P- ja I-junat vievät matkustajat Helsingin päärautatieasemalta lentoasemalle puolessa tunnissa.
Juna-aseman pääsisäänkäynti sijaitsee T1:n ja T2:n välissä, mutta vuoden loppuun asti matkustajat joutuvat käyttämään ns. takaovea eli 700 metrin päässä sijaitsevaa Tietotien sisäänkäyntiä, sillä pääsisäänkäynnin valmistuminen viivästyi suunnitellusta. Matkaa ei tarvitse kuitenkaan kävellä, sillä lentoaseman ja juna-aseman oven väliä kulkee sukkulabussi muutaman minuutin välein.
Sisällä lentoasemalla pääsimme heti nauttimaan lapsen kanssa matkustamisen eduista: Kun muut matkustajat jonottivat turvatarkastukseen perjantai-iltapäivän ruuhkassa, me marssimme jonottamatta Kids’ Gaten läpi. Nopeutettuun turvatarkastukseen pääsevät kaikki lasten kanssa matkustavat.
Turvatarkastuksen toisella puolella lapselle otettiin lainarattaat ja lähdettiin tutustumaan lentoaseman palveluihin. Niitä meille esitteli Finavian Petra, jonka kanssa olisi voinut rupatella vaikka koko iltapäivän ja kiertää läpi kaikki uudet palvelut.
Kuulimme että lentokentällä on tarjolla mm. Reiman leikkialueita, oma taidegalleria, GoSleep-unikapseleita sekä Kainuu Lounge: Kaikille avoin ja maksuton tila, jossa voi ottaa nokoset, venytellä tai lukea kirjoja Book Swap -kirjanvaihtopisteestä.
Meille kaikkein kiinnostavinta olivat kuitenkin lentoaseman uudet ravintolat, sillä ainakin minulle mielikuva lentoasemaruoista oli jotain vähän epämääräistä. Mutta voi miten positiivisesti ne yllättivätkään! Ja vatsaakin kurni juuri sopivasti.
Tutustuimme käynnillä kahteen ravintolauutuuteen: Pier Zeroon sekä Wine & View’hun.
Pier Zero on lentoasemalla yli kymmentä ravintolaa pyörittävän HMS Hostin uusin, syyskuussa avattu maamerkki, joka sijaitsee portin 28 tuntumassa. Lentoaseman sisälle rakennettu kaksikerroksinen puurakennelma on designiltaan näyttävä, ja se oli kuulemma ollut rakennusprojektina hyvin haastava vilkkaan lentoaseman keskellä.
Lopputulos on todella hieno, ja ravintolasta on komeat näkymät kiitotielle.
Saimme maisteltavaksi lajitelman pieniä alkupaloja: pulled pork sliderin, savustettua poroa, graavilohta ja skagenia.
No nyt ei ole kyllä tietoakaan epämääräisyydestä! Ehdoton suosikkini oli pulled pork slider. Kaikkia ruokia saa muuten myös take awayna mukaan lennolle, ja saatavilla on myös lasten menu.
Silmäilimme Pier Zerosta myös toista ravintolaa, Arctic Bar -drinkkibaaria, jossa kerrottiin olevan katoton ulkoilmaterassi. Finavian Petra pohti, että esimerkiksi aasialaisille matkustajille voi olla elämys käydä kokeilemassa suomalaista lumimyrskyä ulkoilmassa vaihtaessaan konetta Helsingissä.
Toinen uutuusravintola on Wine & View. Viinibaari sijaitsi aiemmin lähempänä nykyistä Pier Zeroa, mutta nyt se on lähellä porttia 26.
Viinilista vaihtuu päivittäin, ja listalta on mahdollista tilata myös harvinaisia vuosikertaviinejä laseittain!
Paitsi huippuviinejä, Wine & View tarjoaa myös pientä syötävää. Meille tarjottiin Tastes of Helsinki -lautanen, jossa oli Rosalan limppua ja kirjolohenmätiä, vuohen gruyèreä Jalasjärveltä, ylikypsää savustettua härän entrecôtea Ylöjärveltä sekä käsintehtyjä vaahtokarkkeja. Nam!
Laseissa oli Ranskan Burgundin alueen punaviiniä Nuiton-Beaunoy, Maranges 2013 sekä vuoden 1993 vuosikertaa olevaa, huikean hyvää unkarilaista tokajia: The Royal Tokaji Wine Company Szt. Tamas Tokaji 6 Puttonyos Aszu.
Vatsat täynnä oli mukava lähteä kohti porttia ja Tukholmaa!
Toivon että sinäkin innostut tämän postauksen myötä lähtemään seuraavan kerran matkallesi vaikkapa tunnin aikaisemmin ja käyt nauttimassa kiireettä lentoaseman palveluista!
Lisätietoja Helsinki-Vantaan palveluista: finavia.fi/fi/helsinkivantaa/palvelut/
Pier Zero: finavia.fi/fi/helsinkivantaa/palvelut/ruokaa-juomaa/ravintola-ja-kahvila-pier-zero/
Wine & View: finavia.fi/fi/helsinkivantaa/palvelut/ruokaa-juomaa/wine-view/