Baskeri ja Basso – rakkautta ensipuraisulla
Vuosi 2016 ei olisi voinut alkaa makoisammin, sillä pääsin heti vuoden ensimmäisenä päivänä illalliselle Basbasiin! Kerta oli itselleni ensimmäinen.
Basbas eli Baskeri ja Basso -bistro on Nicolas Thieulonin ja Kalle Kiukaisen uusi ravintola Tehtaankadulla.
Ruoka on mutkatonta ja maukasta, viinit erinomaisia, tila viihtyisä ja palvelu välitöntä.
Lyhyesti sanottuna kaikki on kohdallaan, ja rakastuinkin tähän ravintolaan kertaheitolla.
Rouva epäili jo ensimmäisen Basbas-illallisensa jälkeen, että hän ei ehkä halua käydä syömässä enää missään muussa ravintolassa. En ihmettele.
Menu vaihtelee kausien ja fiiliksien mukaan, mutta annoskoot pysyvät.
Annokset eivät ole pieniä eivätkä isoja vaan keskikokoisia, ja sopiva määrä suolaisia annoksia illallisella on kolme tai neljä.
Minua kiinnostivat alkuruoista eniten purjo-roquefortpiiras ja linnunmaksamousse.
Piiras oli täyteläistä ja mehevää ja linnunmaksamousse samettisen pehmeää. Herkkua molemmat.
Ennen pääruokaa nautin timjami-voitagliolineja.
Ihanaa. Myös tyttö halusi oman pasta-annoksensa ja vetäisi sen napaansa viimeistä tagliolinia myöten!
Pääruoaksi tilaamani grillattu häränkieli oli täydellisen mureaa.
Jälkiruoaksi jaoimme crème brûléen ja parfait pralinéen (pähkinäjäädyke).
Kyllä. Tämä ravintola on parasta, mitä Helsingin ravintolarintamalla on tapahtunut aikoihin.
Uusi pöytävaraus tarvitaan pian.