Verigreippi-marenkipiiras
Syntymäpäiväkakkuni oli tänä vuonna iiiiihana verigreippi-marenkipiiras.
Piiraan pohja oli yhtä suloisen rapsakka kuin sen marenkipäällyskin. Täytteen verigreippikreemi maistui karvaanmakealta ja raikkaalta.
Verigreippi-marenkipiiras
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Täyte
- 1 verigreipin mehu ja raastettu kuori
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl voita
Pinnalle
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistaminen
- Kuutioi kylmä voi ja laita se leivontakulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja suola ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, vaivaa nopeasti tasaiseksi ja painele taikina piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 15 – 20 minuuttia
- Pese verigreippi hyvin. Raasta kuoren oranssi osa talteen ja purista greipistä mehu. Sitä pitäisi irrota n. 1 dl
- Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset.
- Laita kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita kierrevatkaimella, kunnes seos sakenee, siihen menee viitisen minuuttia
- Kaada greippitäyte paistetun piirakkapohjan päälle ja pudota uunin lämpö 175 asteeseen
- Valmista marenki: Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä valkuaisvaahto greippitäytteen päälle. Paista kunnes marenki alkaa ruskettua hieman, noin 20 minuuttia.
Jos kotonasi on pieniä herkkusuita, kannattaa varoa, sillä marenkikuori on aika vastustamaton.
Supernam!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.