Ravintola Vinkkeli, modernia klassista
Helsinkiin on avattu viime aikoina niin paljon uusia ja mielenkiintoisia ravintoloita, että on ollut vaikea valita, missä kävisi. Listan kärkipäässä on kuitenkin ollut Ravintola Vinkkeli (Pieni Roobertinkatu 8), joka avattiin Kaartinkaupunkiin pari kuukautta sitten.
Kun Rouva jäi äitisyvapaalleen, sovimme, että käymme jonain päivänä ravintolassa lounaan merkeissä!
Vinkkeli sijaitsee historiallisen talon kulmakiinteistössä, ja sen tiloissa toimivat aiemmin lattiasta kattoon tavaraa täynnä ollut antiikkiliike sekä hopeaseppä.
Kaksi liikehuoneistoa on nyt yhdistetty yhdeksi ravintolaksi, ja vasta nyt ymmärtää, miten valoisa ja kaunis tila onkaan!
Ravintola ei suinkaan ollut lounasaikaan näin tyhjä, vaan olimme paikalla heti sen avautuessa, ja nappasin kuvat tilasta ennen kuin muut asiakkaat ehtivät tulla paikalle.
Ravintolan takana on kolme pitkän linjan ravintola-ammattilaista, joista Rouvan kanssa tässä juttusilla oleva Antti Uusitalo tunnetaan huippusommelierina.
Vinkkelin menu koostuu klassikkoannoksista, ja klassisuus näkyy myös valkoisissa liinoissa ja henkilökunnan mustavalkoisissa asuissa. Tätä ei kannata kuitenkaan säikähtää, vaan ravintola haluaa olla mutkaton ja rento ja sellainen paikka, johon asiakkaat voivat piipahtaa vaikka vain pienelle lounaalle tai iltapalalle – tai sitten mennä pitkän kaavan mukaan.
Antti lupasi, että olemme hyvin tervetulleita myös lapsen… lasten kanssa.
Klassisuus ruoassa tarkoitti tällä kertaa sitä, että alkuun tarjolla oli vihreää parsasalaattia. Rouva oli hyvin iloinen, kun listalta löytyi myös kiinnostavia alkoholittomia juomia, kuten hänen tilaamansa virgin mary -tyyppinen tomaattimehu ja sitruunainen viinin asemesta tarjottu ruokajuoma.
Pääruoaksi valitsimme tillilihaa.
Niin, minullahan ei ole minkäänlaista tillilihakammoa, sillä omissa kouluissani ei tarjottu kertaakaan tillilihaa. Tai sitten kokemus on ollut niin traumaattinen, että olen pyyhkinyt sen muistijäljen aktiivisesti pois mielestäni.
Jälkiruoka oli ihana raparperi- panna cotta.
Taustalla soi lounasaikaan 1920-luvun jazz, ja illalla se vaihtuu uudempaan jazziin.
Nam ja maiskis, kyllä tätä kelpaa suositella! Kolmen lajin lounasmenun hinta on 29 euroa, ja neljän ruokalajin illallismenut maksavat 54 euroa.
Ja ehdottomasti tulemme toistekin!