Kesäkurpitsaa, minttua ja kantarellia
Kylläpä olin huvittunut, kun luin tänään annemin 52 Weeks of Deliciousnessin kesäkurpitsatahnan ohjeen. Minunhan tästä piti kirjoittaa! Onneksi ohje on sentään hieman eri, joten saatte tässä kilpailevan kesäkurpitsatahnareseptin. Lopputulos on kosteampi ja löysempi, ja se toimii erittäin hyvin kastikkeena esim. couscous-ruokien kanssa.
Innoitus tähän tahnaan lähti anopin kesäkurpitsoista ja Rouvan minttuviljelmästä. Molempia oli niin paljon, että niille piti keksiä uutta käyttöä.
Rouva kehitteli nimijuhliin herkullisen kurkkusalaatin (tai kastikkeen) avomaankurkusta, jogurtista ja mintusta, ja tässä ohjeessa kurkku korvattiin kesäkurpitsalla.
Kesäkurpitsa-minttukastike
Ainekset
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl sitruunamehua
- pieni kourallinen mintunlehtiä
- pari dl maustamatona jogurttia, esim. Pirkan (!) turkkilaista jogurttia (joka on sairaan hyvää)
- suolaa
- mustapippuria
Valmistaminen
- Raasta kesäkurpitsa
- Hienonna mintunlehdet
- Purista sitruunamehu
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua
Kesäkurpitsatahnan kanssa nautittiin uusia perunoita, joiden seuraksi paistettiin lisuke mökin pihalta poimituista kantarelleista, uusista, varsineen pilkoituista sipuleista ja West Charkin luomupekonista.
Kokeile ihmeessä saman tahnan ohjetta myös avomaankurkulla.