Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8

Tämä viikko on ollut päivällisten suhteen kovin erikoinen: emme ole onnistuneet yhtenäkään päivänä yhtä aikaa saman pöydän ääreen, vaan joka ilta on ollut jotain enemmän tai vähemmän poikkeuksellista ohjelmaa. Myös yhteinen pizzaperjantai jäi väliin eilen, sillä tyttö sai valita meneekö hän mieluummin pizzalle vai vaahtokylpyyn. Kylpy voitti.

Tämä on kyllä täysin omien periaatteidemme vastaista, joten täytyy tsempata taas ensi viikolla. Pizzaa onneksi saatiin lauantaina kotona!

pizzalauantai.jpg

”Pizzalauantai! (#gastronaatti-pohja kohosi yli vuorokauden jääkaapissa ja on aivan superhelppo leipoa.) #keittiössänyt #pizzaa vai #pitsaa”

IMG_9074.JPG

”Myös tällä viikolla olen ollut kovin kovin iloinen siitä, että keitin sunnuntaina ison sammiollisen kasvissosekeittoa. Tällä kertaa sinne hävisi pari sipulia, valkosipulia, varsisellerin varsi ja vihreät lehdet, iiiiiso kesäkurpitsa äidin penkistä, korianterinipun varret, kermaa, puuroriisipussin pohjat ruokakomerosta (operaatio jatkuu!) ja mausteeksi tujaus jeeraa. Leivän päällä on aivan ihanaa Peña-juustoa, Lentävästä lehmästä. Nam! #keittiössänyt #kasvissoppa #mamalife”

IMG_8989.JPG

”Sitkeitä tyyppejä nämä äidin kesäkurpitsat. Neljä viikkoa jääkaapissa eikä yhtään huonoa kohtaa :-o #keittiössänyt #yhäkesäkurpitsaa #eilopu”

IMG_8990.JPG

”Oi joi, tuossa lasissa sitä nyt on: omien omenapuiden aivan huippuhyvää mehua! Aamiaisella muitakin lempiasioita: Keisarin paahtoleipää, avokadoa monen kuukauden tauon jälkeen ja Lentävästä lehmästä ostettua Saint-Félicien-briejuustoa. Sunnuntai <3 #keittiössänyt #aamiaishommia #lentävälehmä #leipomokeisari #herttonomi #heleats”

IMG_8991.JPG

”Tämän viikon lounaslista on näyttänyt aika lailla tältä. Keitin alkuviikosta kattilalliset sekä kvinoaa että vihreitä linssejä, joita sitten olen sekoittanut pitkin viikkoa supernopeiksi salaateiksi. Tänään ehkä yksinkertaisin versio: kvinoa, linssit, muutama puolitettu kirsikkatomaatti, limettiä, suolaa, oliiviöljyä ja kourallinen tuoretta korianteria. Oikein hyvää, mutta nyt ehkä välipalaksi perjantaipulla, koska #tasapaino? #keittiössänyt #lounashommia #linssisalaatti”

IMG_8992.JPG

”Tutkimusmatka kuiva-ainekaappiin jatkuu: nyt sieltä löytyi paketti ohuenohutta riisinuudelia. Se sai seurakseen pannulla paistettua sipulia, valkosipulia, varsiselleriä ja kukkakaalia, soijakastiketta, cashewpähkinöitä ja vielä pakastimesta muutaman katkaravun, suppilovahveroita sekä pienen pussillisen viime kesänä pakastettua korianteria. ’Äiti, onpa kaunis ruoka’, arvioi nelivuotias kriitikko. ’Minulle maistuu varmasti.’ #keittiössänyt #operaatioruokakomero #metamorfoosi”

IMG_8993.JPG

”Tämän parempaa syysruokaa ei taida olla. #keittiössänyt #kualkiäryle”

IMG_8994.JPG

”Kaalikauneutta. #keittiössänyt #kualkiäryle”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #7
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #6
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #5

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.