Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9

Viime viikkoina Rouvan keittiön ovat täyttäneet varsinaiset syysherkut. Omenoita on laitettu monella tavalla, tietty, mutta pöydässä on nähty myös kaalikääryleitä, paahdettuja oman maan maa-artisokkia, kurpitsan sisushöttörieskoja, pakastehernerisottoa sekä mahtavaa tomaatti-linssipastaa. Suosikkini oli kuitenkin ehkä tämä pad thai -henkinen riisipaistos, jonka nautin itse pikkelöityjen chilien kanssa. Nam!

IMG_9547.JPG

Tutkimusmatkailu ruokakomerossa jatkuu. Eilen sieltä löytyi jämäpussillinen punaista riisiä. Keitin kattilallisen, ja osasta syntyi aivan ihana pad thai -henkinen paistos: punasipulia, inkivääriä, suippopaprikaa, valkosipulia, paistettua kananmunaa, suolaa, limettiä ja lopuksi valtava kasa tuoretta korianteria. Ja niin vain tulin samalla luoneeksi ensimmäisen ruoan, jota nelivuotias otti KAKSI KERTAA lisää. Kaikenlaista 😮 #keittiössänyt #padthai #kindof”

IMG_9552.JPG

”Ehdotin nelivuotiaalle, että voisin paahtaa leipää aamupalaksi erikoispäivän kunniaksi. ”Voisiko siihen päälle laittaa viikunaa”, tuli heti vastaehdotus. ????? Mutta lopputuloshan on kerrassaan mainio, briejuuston kanssa. #keittiössänyt #aamiaishommia #pikkunaatti #erikoisaamiainen”

IMG_9551.JPG

”Taas #kualkiäryle #syysruokaa”

IMG_9550.JPG

Tänään on kuulemma maailman pastapäivä. Sen kunniaksi lautasella linssi-tomaattipastaa, joka katosi kolmesta nelivuotiaasta koostuvan raadin suuhun niin hyvin, että jäimme miehen kanssa lähestulkoon ilman. Kuullotin siis kattilassa sipulia, varsiselleriä ja porkkanaa, lisäsin purkillisen tomaattimurskaa, oman mökin timjamia ja oreganoa, huuhdeltuja punaisia linssejä ja vettä. Keitin niin kauan, että linssit olivat kypsiä, ja lopuksi soseutin koko homman ja maustoin suolalla. Sekoitin tätä tahnamaista kastiketta kypsän spagetin joukkoon, lisäsin ison kourallisen raastettua parmesaania ja rouhaisin lautasella päälle mustapippuria. Mmmmmmm. #keittiössänyt #tomaattipasta

IMG_9549.JPG

”Söin viikonloppuna Basbasin viinibaarissa niin hyviä kuorineen paahdettuja maa-artisokkia piparjuuren kanssa (ei yksi vaan KAKSI annosta), että idea oli kopioitava myös kotikeittiöön. Eli tänäänpä paahdoin pellillisen puutarhamökin maa-artisokkia uunissa ja tein lautaselle seuraksi piparjuurimajoneesin, piparjuurikin tietty mökiltä. Naaaaaam. #keittiössänyt #sadonkorjuu #maaartisokka”

IMG_9548.JPG

”Aamupalaksi rieskat kurpitsan sisushötöstä. (Lasissa omien omenoiden mehua. Maistuu edelleen ihan mahdottoman hyvältä.) #keittiössänyt #aamiaishommia”

IMG_9546.JPG

”Täällä leivotaan rieskoja kurpitsan sisushötöstä (ja kuunnellaan @radiohelsinki’n Ruokatunnin superkiinnostavaa ruokajournalismijaksoa, löytynee pian myös podcastina jos et ehdi mukaan.) #keittiössänyt #metamorfoosi #gastronaatti”

IMG_9545.JPG

”Kun en oikein muuta syömistä keksi, teen risoton. Tällä kertaa päätöstä joudutti se, että pakastimesta löytyi sekä kasvislientä että pussillinen pakasteherneitä. #keittiössänyt #hernerisotto #mamalife”

IMG_9541.JPG

”#pizzalauantai’lta jäi pikkuisen tomaattikastiketta, ricottajuustoa ja kaksi pientä mozzarellapalloa. Kun ruokakomerosta löytyi vielä vajaa puoli pussia spelttimakaronia, päätin tehdä minikokoisen makaronilaatikon. Kastike jatkui ovelasti parilla jo pehmenneellä pihvitomaatilla, vedellä ja kourallisella tuoretta mutta vähän nuupahtanutta basilikaa. Sekoitin kastikkeen ja raa’at makaronit vuoassa, lisäsin päälle raastettua goudaa ja muut juustot ja työnsin astian 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. ”Äiti, oletpa sinä taitava”, aloitti nelivuotias. ”Kun osaat tehdä niin hyviä ruokia ja synnyttää vauvoja.” #keittiössänyt #metamorfoosi #operaatioruokakomero #pikkunaatti”

IMG_9540.JPG

”Omenahulluus ei lopu. Juuri kun olen saanut edelliset omenat hillottua, soseutettua, kuivattua ja leivottua, mies kantaa mökiltä 20 kiloa lisää. Ei siis muuta kuin leipomaan pienten kanssa: nelivuotias vatkaa, mittaa ja asettelee omenanpalat piirakan päälle, vauva ihmettelee ja Eppu-koira odottaa, josko jotakin tippuisi lattialle. #keittiössänyt #omenahulluus”

IMG_9539.JPG

Ihaninta syysruokaa, osa 2: kaalikääryleitä JA perunamuussia JA suolakurkkuja. ’Jeeee, kaalikääryleitä, perunamuussia ja suolakurkkuja’, kommentoi nelivuotias. #keittiössänyt #kualkiäryle

IMG_9538.JPG

”Hamstrasin jäätelömateriaalia niin, että kassikin levisi keskelle Hakaniemen toria. #keittiössänyt #pakastinhommia”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #7

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #6

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.