Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #14
En ole koskaan erityisemmin välittänyt vispipuurosta, ja myös tyttömme nyrpistelee sille nenäänsä. Rouva on tästä kovin pahoillaan, sillä hän puolestaan rakastaa vispipuuroa ja tekisi sitä mielellään useamminkin. Mutta nyt hän on löytänyt todellisen sielunkumppanin, jolle puuro maistuu erinomaisesti!
”Valkoherukkavispipuuropäivä! Ja kyllä, vauva SYÖ. Mielellään. Joko uskaltaa juhlia? #keittiössänyt #vispipuuro #mininaatti”
”Puolivuosittainen Tyttö tanssii, äiti itkee -päivä on taas vietetty. Tällä kertaa saimme paikalle tytön mummon ja papan lisäksi myös oman äitini eli mummin. Tanssinäytöksen jälkeen suuntasimme kotiin syömään hirvipataa ja kurpitsarisottoa. (Jälkimmäisestä tein myös vauvan version, koska lapsihan pitää totuttaa perheen ruokavalioon, ja meidän ruokavaliostamme merkittävä osuus koostuu risotoista. Vauva ei nyt kyllä ollut ihan vakuuttunut.) #keittiössänyt #hirvipata #kurpitsarisotto #mininaatti”
”Saatiin vielä illaksi glögivieraita. Innostuin väkertämiään pieniä kaalipiirakoita: taikina voista, suolasta, turkkilaisesta jogurtista ja porkkanasoseesta (kovin kaunis väri!), täyte kaalista, sipulista, goudasta ja saksanpähkinöistä. Ja @hannareinikainen ja @esalilja toivat mukanaan joulutortut! #keittiössänyt #glögihommia”
”Valmista tuli, ja sitten jääkaappiin. Kyllä, luit oikein: nämä perinteiset voipiirakkapohjat pysyvät paistettaessa paremmin kuosissa, kun ne saavat viettää muutaman hetken kylmässä. Tämän kätevän kikan opin joskus huipulta työkaveriltani @emiliakolari’lta. #keittiössänyt #suolaistapiirakkaa”
”Kukkakaalistakin tulee muuten hyvät rieskat. #keittiössänyt #tyhjäjääkaappi #sosehommia #aamiaishommia #mummiyökylässä”
”Huraa, neljän niukan leipäpäivän jälkeen tekee vihdoinkin mieli syödä muuta kuin vehnää! Tänään kiittelin itseäni siitä, että olin ostanut viikonlopuksi rapsakkaa bataviasalattia, joka maistui ihanalta uunissa paahdettujen munakoisojen, kvinoan, mandoliinilla siivutettujen porkkanoiden, limettimehun ja paistettujen halloumiviipaleiden kanssa. #keittiössänyt #tervehtyminen”
”Hyvää joulua minulle! Törsäsin tässä päivänä eräänä virolaisen @nordichoney’n hunajaan. Niin kovin kaunis purkki, ja sisältökin on enemmän kuin kunnossa. #nordichoney #joulutulee”
”Se tunne, kun olet laittanut ruokaa kahdeksalle ihmiselle ja sitten lapsi sairastuu yön aikana ja kaikki peruuntuu. Että syödäänpäs nyt päärynäpiirakkaa aamupalaksi. #keittiössänyt #ruokaongelma #aamiaishommia #onneksionpakastin”
”Tänään sairastuvassa syötiin pottumuusia ja haukilindströminpihvejä, joita varmasti riittää pitkälle ensi vuoden puolelle. Valkoinen asia lautasella on pikakastike, jonka sekoitin turkkilaisesta jogurtista (tietysti), hienonnetuista maustekurkuista, inkivääristä, suolasta ja valkopippurista. Maistui, joskin nelivuotias keskittyi muusiin. #keittiössänyt #talviruokaa”
Rouva Instagramissa: @satu_koivisto
Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #13
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #12
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #11