Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #15
On aika palata arjen ruokavinkkien ja Rouvan Instagram-kuvien pariin New Yorkin -matkan mittaisen tauon jälkeen. Ja kylläpä onkin ollut mahtavaa saada tuttua kotiruokaa! Tällä viikolla olen ollut erityisen ilahtunut ruusukaaleista ja herkullisista juurella kohotetuista sämpylöistä, jotka ovat rapsakoita päältä ja juuri sopivan pehmeitä mutta sitkeitä sisältä!
”Tämmöiset tyypit sujahtavat kohta uuniin. Mausteena tässä vaiheessa oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja tietenkin puutarhamökin timjamia, koska sitä riittää aina vaan. #keittiössänyt #ruusukaali”
”Tämäkin aamu oli hyvä aloittaa puristamalla veriappelsiineja. #veriappelsiinihulluus”
”Juurisämpyläharjoitukset jatkuivat, kun saimme odotettua lounasseuraa. Kulhossa linssi-kvinoasalaattia: puy-linssejä, kvinoaa, sipulia, #gastronaatti-tomaatteja, avokadoa, uunissa paahdettuja cashewpähkinöitä, vuonankaalia ja rucolaa, kastikkeena oliiviöljyä, sitruunaa (tietysti) ja suolaa. #keittiössänyt #leipähommia #salaattihommia”
”Saanko esitellä uuden perheenjäsenemme, joka kaipaa huolenpitoa ja hellyyttä siinä missä muutkin? Hän on vehnähapanjuuri, jonka ihana @vatsasekaisinkilinkolin toi tuliaisiksi viime viikolla <3 Pitäisikös hänelle keksiä nimi? #keittiössänyt #leipähommia”
”Teen harvoin uudenvuodenlupauksia, mutta vielä tämän vuoden puolella meillä syödään yhtä hyviä juurisämpylöitä kuin ravintola Kuurnassa. Ugh! #keittiössänyt #leipähommia #superjuuri from @vatsasekaisinkilinkolin”
”Tältä näyttävät meikäläisen ensimmäiset juurisämpylät. #keittiössänyt #leipähommia”
”Ja niin koitti neljävuotiaan lempiruokapäivä. ”Parempaa kuin karkki”, arvioi hän tänään. (Yleensä laitan risottoon sitruunamehua, mutta tänään päätinkin käyttää veriappelsiinin mehua. Nam) #keittiössänyt #punajuuririsotto #pikkunaatti”
”Koska eilinen punajuuripiirakka maistui pitkästä aikaa vähän liiankin hyvältä ja jääkaapissa oli keitettyjä punajuuria, päätin leipoa uuden. Ja koska ohjetta kaipailtiin, tässäpä se tulee, olkaa hyvät:
Nypin kulhossa 100 grammaa kylmää voita, 1/2 dl seesaminsiemeniä, 1/2 tl suolaa, desin kaurahiutaleita ja kaksi desiä vehnäjauhoja murumaiseksi seokseksi. Sitten lisäsin 3 rkl kylmää vettä ja sekoitin nopeasti taikinaksi. Painelin taikinan irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille, pistelin pohjaan reikiä ja nostin jääkaappiin tunniksi.
Tunnin jälkeen esipaistoin pohjaa, kunnes reunat irtosivat vuoasta, kymmenisen minuuttia.
Esipaistetun pohjan päälle lisäsin kolme karkealla terällä raastettua punajuurta ja yhden hienonnetun ja kuullotetun sipulin. Lopuksi tein vielä munamaidon, johon tuli desi raastettua cheddaria (koska jääkaapissa oli yksi juustonkäntty), yksi kananmuna, 1 1/2 dl maitoa, puoli pakettia murennettua Aura-juustoa, pikkuisen kuivattua timjamia (mökiltä) ja valkopippuria.
Kaadoin seoksen vuokaan ja paistoin 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta ruskettui, vajaa puolisen tuntia.
Ihanaista viikonloppua!
#keittiössänyt #punajuuripiirakka”
”Yksikätisten lounas, eli #vauvakerho meillä tänään. Tein pitkästä aikaa punajuuripiirakkaa (eilen keitetyistä punajuurista tietenkin), salaatissa oli vuonankaalia, rukolaa, avokadoa ja joskus aiemmin paahdettuja cashewpähkinöitä, ja pikkulisukkeeksi keitin puylinssejä, jotka maustoin sitruunamehulla (tietysti), sipulilla, suolalla, pippurilla ja öljyllä. Kiitos kun tulitte @jonna_suolaajahunajaa @vatsasekaisinkilinkolin @52weeksofdeliciousness & bebet <3”
”Keitin ruodoista liemen, ja tänään on kalasoppapäivä. #keittiössänyt #gastronaatti”
””Nyt kun ei enää olla Jyy Nookissa, ei tarvitse syödä hampurilaisia. Voi syödä äidin ruokia, vaikka risottoa”, mietti nelivuotias aamulla. Ja niin risottoa tuli. #keittiössänyt #mustatorvisienirisotto #pikkunaatti”
Rouva Instagramissa: @satu_koivisto
Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #14
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #13
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #12