Gratinoidut vihersimpukat

Vaikka onkin erittäin suositeltavaa laittaa ruokaa kauden aineksista, on ihan virkistävää syödä välillä muutakin kuin kesäkurpitsaa. Vihersimpukat ovat onneksi aina yhtä tuoreita, kun ne hakee pakastealtaasta! Vaikkapa Vii Voanista Hämeentieltä.

img_8409.jpg

Ihastuimme gratinoituihin vihersimpukoihin Korsikalla jokunen vuosi sitten, ja ne oli tehty suurin piirtein näin.

Gratinoidut vihersimpukat

Ainekset

  • 1 kg pakastettuja vihersimpukoita

Täyte

  • 100 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu lehtipersiljaa
  • 2 dl leivänmuruja
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Päälle

  • 150 g juustoa raastettuna (esim. cheddar)

img_8373.jpg

Valmistaminen

  1. Nosta vihersimpukat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai huoneenlämpöön vähintään muutama tunti ennen valmistamista. Simpukat saavat olla kohmeisia, kun ne laitetaan uuniin
  2. Laita voi kulhoon ja anna sen notkistua huoneenlämmössä. Voit myös pitää sitä aivan hetken mikroaaltouunissa
  3. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja ja laita ne samaan kulhoon voin kanssa
  4. Lisää kulhoon myös leivänmurut ja suola ja rouhi sekaan hieman mustapippuria
  5. Sekoita täytteen ainekset hyvin
  6. Laita simpukat uunivuokaan ja jaa täyte tasaisesti simpukoiden päälle käyttäen apuna esimerkiksi kahta lusikkaa
  7. Ripottele juustoraaste simpukoiden päälle
  8. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskettua kivasti.

Tarjoile vihersalaatin ja vaalean leivän kanssa. Pääkuvassa leivän päällä on myös tomaattisalsaa.

img_8399.jpg

Vinkki: Voit murentaa jonkin kuivuneen leipäpalan leivänmuruiksi, mutta muruja voi kerätä myös vähitellen talteen leikkuulaudalta. Kun murut laittaa niille omistettuun purkkiin, niitä alkaa kertyä yllättävän nopeasti!

img_8378.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.