Gratinoidut vihersimpukat
Vaikka onkin erittäin suositeltavaa laittaa ruokaa kauden aineksista, on ihan virkistävää syödä välillä muutakin kuin kesäkurpitsaa. Vihersimpukat ovat onneksi aina yhtä tuoreita, kun ne hakee pakastealtaasta! Vaikkapa Vii Voanista Hämeentieltä.
Ihastuimme gratinoituihin vihersimpukoihin Korsikalla jokunen vuosi sitten, ja ne oli tehty suurin piirtein näin.
Gratinoidut vihersimpukat
Ainekset
- 1 kg pakastettuja vihersimpukoita
Täyte
- 100 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- nippu lehtipersiljaa
- 2 dl leivänmuruja
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Päälle
- 150 g juustoa raastettuna (esim. cheddar)
Valmistaminen
- Nosta vihersimpukat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai huoneenlämpöön vähintään muutama tunti ennen valmistamista. Simpukat saavat olla kohmeisia, kun ne laitetaan uuniin
- Laita voi kulhoon ja anna sen notkistua huoneenlämmössä. Voit myös pitää sitä aivan hetken mikroaaltouunissa
- Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja ja laita ne samaan kulhoon voin kanssa
- Lisää kulhoon myös leivänmurut ja suola ja rouhi sekaan hieman mustapippuria
- Sekoita täytteen ainekset hyvin
- Laita simpukat uunivuokaan ja jaa täyte tasaisesti simpukoiden päälle käyttäen apuna esimerkiksi kahta lusikkaa
- Ripottele juustoraaste simpukoiden päälle
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskettua kivasti.
Tarjoile vihersalaatin ja vaalean leivän kanssa. Pääkuvassa leivän päällä on myös tomaattisalsaa.
Vinkki: Voit murentaa jonkin kuivuneen leipäpalan leivänmuruiksi, mutta muruja voi kerätä myös vähitellen talteen leikkuulaudalta. Kun murut laittaa niille omistettuun purkkiin, niitä alkaa kertyä yllättävän nopeasti!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.