Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #17

Tällä viikolla Rouvan keittiössä on syntynyt mm. kaksi yllätyshilloa ja tätä herkullista päärynä-sinihomejuustosalaattia, jota nautimme sunnuntain brunssilla!

IMG_3977.JPG

”Söin taannoin @cafefleuriste’ssa päärynäsalaattia, jossa oli suonenjokelaista Peltola Blue -sinihomejuustoa ja muistin taas sen olemassaolon. Kun mies toi sitä hallista, päätin tehdä oman versioni salaatista. Kypsää päärynää ohuina viipaleina, (aiemmin uunissa paahdettuja) pekaanipähkinöitä, vuonankaalia ja sitä sinihomejuustoa. Kastikkeen sekoitin limetistä, hunajasta, oliiviöljystä ja suolasta. Mmmmmmmm. #keittiössänyt #päärynäsalaatti”

IMG_3969.JPG

”Tänään me syötiin vauvan kanssa TYRNIvispipuuroa. Aika tymäkkä maku, mutta niin vain bebe maiskutteli menemään. Vispipuurokaverini <3 #keittiössänyt #vispipuuro.”

IMG_3970.JPG

”Tämä minihillo syntyi vispipuurosta siivilöidyistä kuorista ja hillosokeripussin pohjista. #keittiössänyt #gastronaatti”

IMG_3971.JPG

”Tänään oli oikein hyvä linssipatapäivä: sipulia, valkosipulia, jeeraa, savupaprikaa, porkkanaa, tomaattimurskaa, punaisia linssejä, limetin kuorta ja mehua, suolaa, valkopippuria ja paaaaaljon tuoretta korianteria. #keittiössänyt #linssipata”

IMG_3972.JPG

”Kiitos vauvan superpitkien päiväunien, tarjouksessa olleen karitsanjauhelihan, hyvin varustellun kuiva-ainekaapin ja yleisen perjantaifiiliksen ajauduin vastoin tapojani tekemään lasagnea. Ihanaa viikonloppua! #keittiössänyt #lasagneperjantai”

IMG_3973.JPG

”Ostin taannoin muutaman kanankoiven, paistoin ne uunissa ja tein sitten vauvalle sammiollisen kanapastaa. Roippeet keitin liemeksi ja pakastin, ja tänään se päätyi veriappelsiinirisottoon. To-del-la maukasta.

(Liemen tekeminen kuulostaa aina yhtä isolta urakalta kuin vuorelle kiipeäminen, mutta oikeasti se syntyy todella vähällä vaivalla. Luut isoon kattilaan, runsaasti vettä päälle ja vähintään sipuli mukaan kiehumaan, mieluummin myös porkkana, yrttien varsia, laakerinlehti, pikkuisen sitruunankuorta. Sitten kattilan voikin unohtaa hellalle tunniksi kiehumaan hiljalleen, jonka jälkeen liemi vain kaadetaan siivilän läpi ja jäähdytetään. Helppoa, hyvää ja mikä parasta, lähes ilmaista.) #keittiössänyt #gastronaatti #kanaliemi #veriappelsiinihulluus”

IMG_3974.JPG

”Leivoin kevään ensimmäisen raparperipiirakan, eli löysin pakastimesta raparperia. Kiva kun kyläilitte @52weeksofdeliciousness! #keittiössänyt #raparperipiirakka”

IMG_3975.JPG

”Ehdinpäs vielä keittää pienen hillon, ennen kuin nämä ihanuudet katoavat kaupoista. #keittiössänyt #veriappelsiinihulluus”

IMG_3976.JPG

”Minulle tulee aina välillä kova tarve keittää kattilallinen perunoita. Kuorin muutaman tulikuumana ja heitän yrttiöljyyn, jota minulla on usein jääkaapissa surautettuna jostakin nuupahtaneesta yrtistä, tällä kertaa korianterista. Tänään salaatin joukkoon pääsi myös (aiemmin uunissa paahdettuja) pekaanipähkinöitä, kapriksia (koska jääkaapissa oli avonainen purkki) sekä kevätsipulia, jota repsahdin ostamaan viikonloppuna. 

@miafrilander kirjoitti taannoin Lilyyn ja Muslaan oodin perunalle, enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Perunaparka on aivan liian aliarvostettu ja väärinymmärretty kasvis. Sitä kannattaisi syödä iloiten, sillä se kasvaa täällä meilläkin ilman kikkakolmosia. Mikä parasta, se maistuu aivan ihanalta!

Mian sanoin – let’s make the peruna great again!

#keittiössänyt #pottuja #lounashommia #mamalife”

IMG_3979.JPG

”Kyllä tämän takia kannatti nousta yöllä penkomaan pakastinta rouskujen toivossa. Maailman yksinkertaisin sienipiirakka sai täytteekseen niitä rouskuja, sipulia, kermaa, suolaa, valkopippuria, kananmunan ja vanhaa goudaa, niin ja puutarhamökin kuivattua rosmariinia #keittiössänyt #sienipiirakka”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #16
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #15

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #14

koti ruoka-ja-juoma