Isien tekemää pizzaa
Helsinkiin on avautunut viime aikoina useampi tutustumisen arvoinen pizzeria. Koska minun on nykyisin kovin vaikea ehtiä mihinkään uuteen ravintolaan etujoukoissa, olen hyvin tyytyväinen, että pääsimme käymään Töölön uudessa Daddy Greens Pizzabarissa (Humalistonkatu 3) vain päiviä sen avautumisen jälkeen.
Pizzeria on tyyliltään napolilais-newyorkilainen.
Pizzat paistetaan aidossa napolista tuodussa kaasu-uunissa, ja pizzoja pyörittelee ravintolan toinen omistajista, New Yorkista kotoisin oleva David Smith. Sekä hän, että toinen omistaja, Eero Kokkonen, ovat ravintola-alan ammattilaisia, jotka aloittivat pizzeria-toimintansa jo vuosi sitten pop-up-tyyliin. Nyt Daddy Greens on saanut pysyvät tilat Töölöstä Humalistonkadulta liikehuoneistosta, joissa kuulemma toimi aiemmin kiinalainen ravintola.
Myöhäisenä lauantai-iltapäivänä kunnon sadekuuron jälkeen ravintola oli vielä lähes tyhjä, mutta jo reilua tuntia myöhemmin viimeinenkin pöytä täyttyi. Uteliaat töölöläiset kävelivät ravintolan ohi ja kurkkivat ikkunasta sisään. Hyviä pizzerioita ei voi olla liikaa, joten kiinnostus on ymmärrettävää.
Pizzoissa oli juuri oikeanlaiset, hieman sitkeät pohjat, ja täyteyhdistelmät olivat hyvin onnistuneet. Omassa pizzassani oli mausteista makkaraa ja hunajaa. Lapselle tilaamassani pizzassa toisenlaista miedompaa makkaraa ja sieniä.
Rouva rakastaa valkoista pizzaa, joten hän valitsi ricotta-mozzarella pizzan ilman tomaattikastiketta. Täytteenä oli kuitenkin keltaista tomaattia, ja pizzan päälle oli pirskoteltu sitruunaöljyä, joka antoi sille hauskalla tavalla erikoisen sitruunaisen maun.
Kaikki pizzat syötiin viimeistä murua myöten.
Mene siis sinäkin ihmeessä ennen kuin kaikki muutkin kuulevat tästä paikasta! Perille on helppo tulla: esim. raitiovaunuilla 4 tai 10 Töölön halleille ja siitä puoli korttelia sivuun. Et varmasti pety!