Taste of Helsinki 2018 starttasi Töölönlahdella
Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki
Seitsemäs Taste of Helsinki -ruokafestivaali starttasi eilen Töölönlahdella auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta. Ilma olikin lähes naurettavan upea, ja samaa on luvassa loppuviikoksi! Se on hienoa, sillä ToH on kärsinyt useampana vuonna rankoista sateista.
Tapahtuma sijaitsee tänä vuonna parisataa metriä lähempänä Töölönlahtea kuin aiempina vuosina, sillä Musiikkitalon viereinen Kansalaistori on tällä hetkellä työmaata. Uusi sijainti on oikein toimiva, ja totesin, että kivetty alusta olisi mukava erityisesti, jos sattuisi satamaan.
Olemme tänäkin vuonna osallistumassa tapahtumaan perheeni kanssa varsinaisesti lauantain lounaskattauksessa, mutta kävin jo eilen ottamassa hieman esimakua ja tutustumassa alueeseen.
Lasiin laitettiin kaato amerikkalaista roséta Vindirektin baarissa.
Maistoin alkuun ravintola Nollan annoksen RAPEA SIENIVOHVELI Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6€. Se oli kiva aloitus, vohveli todella ihastuttava rapea ja sieniä annoksen päällä runsaasti. Annosta ei tarjoiltu lautasella (huom. zero waste) vaan paperiservietin päällä, mikä oli ymmärrettävää mutta hieman sotkuista.
Hyvät makkarat ovat aina mieleeni, joten halusin maistaa Ragun makkara-annosta: KARITSA 6€ Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia. Maukasta ja konstailematonta.
Lapista asti tapahtumaan saapuneella Skyllä oli listalla Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8€. (Olen kyllä aina luullut, että porot eivät ole villieläimiä vaan yksityistä omaisuutta.) Annos oli todella mehevä ja herkullinen ja poro mureaa.
Viimeisenä lämpimänä ruokana maistelin vielä Winon Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8€. Savustetusta perunasta tehty vaahto oli yllättävää mutta todella hyvää. Annos oli muutenkin kiva ja mauiltaan runsas.
Jälkiruoan valinta oli vaikea, sillä kaikki näkemäni annokset näyttivät niin herkullisilta. Valitsi lopulta jälkkärin, joka kuulosti erikoisimmalta. Se oli Garden by Olon Ryppylimettiä ja kuusta 5 €.
Annos sisälsikin yllätyksekseni myös valkosuklaaparfait’n, joka tarjottiin jäätelöpuikon muodossa. Kuusi oli mukana annoksessa pölynä ja ryppylimetistä (=kafferilimetti) oli tehty geeliä. Todella makoisa annos, ja kuusipöly oli hauska kirpeän karvas lisä makealle jäädykkeelle.
Tänä vuonna ToH on luopunut ”Markka”-poleteistaan, joilla ruoat maksettiin aiemmin. Nyt käytössä on sähköinen arvokortti, johon voi ladata lisää rahaa tapahtuma-alueella.
ToH 2018 ja uusi sijainti on nyt siis testattu ja hyväksi havaittu, ja tästä on hyvä jatkaa lauantaina. Alue lienee hieman kompaktimpi kuin aiempina vuosina, joten ilmojen suosiessa tunnelma voi käydä melko tiiviiksi. Emmeköhän silti mahdu paikalle rattainemme.
Taste of Helsinki 2018 on avoinna Töölönlahden puistossa su 17.6.2018 klo 17 saakka. Lounaskattaukset klo 11 – 15 (su 12 – 17) ja illalliskattaukset 17 – 22:30). Pääsyliput alkaen 16 €, alle 18-vuotiaat sisään maksutta. Annokset maksetaan erikseen Taste-maksukortilla. Lippuja myydään sekä paikan päällä että ennakkoon: seamchip.fi/tasteofhelsinki.
Palataan viikonloppuna asiaan!