Treffi-ilta Grönissä, Chapterissa ja Nollassa

Nyt on koko perhe vihdoin lomalla! Varasin hyvissä ajoin Rouvan ensimmäisen lomapäivän kunniaksi pöydän ravintola Grönistä (Albertinkatu 36), jossa meidän on pitänyt käydä jo pidempään. Ja kun hoitaja oli varattu koko illaksi, jatkoimme iltaa vielä Chapterissa (Aleksanterinkatu 22) ja Nollassa (Liisankatu 2).

Ravintola Grön Helsinki-1.jpg

Olin oikeastaan tehnyt varauksen Gröniin jo toukokuulle, jolloin meidän oli tarkoitus käydä siellä ystäviemme kanssa, mutta jouduimme siirtämään illallista toiselle viikonlopulle, eikä pöytävarausta voinut siirtää. Harkitsimme jo silloin, että kävisimme Grönissä joka tapauksessa, mutta lukuisista muista menoista johtuen katsoin parhaaksi lykätä illallista loma-aikaan. Ja se oli hyvä päätös, sillä tämä treffi-ilta oli mitä parhain alku Rouvan lomalle!

Grönin illallinen koostuu neljän annoksen menusta (54 €), johon voi tilata myös lisäannoksia täydentämään kokonaisuutta. Söimme koko listan läpi ja tilasimme annosten kanssa suositusviinit.

Alkuun tilasimme hapanjuurileivän kanssa tarjottavaa kylmäsavustettua mätiä, hapankermaa, sipulinkukkia ja ruohosipulia (10 €). Annos oli päällystetty kuivatulla ruohosipulipölyllä, vautsi vau! Leivän kanssa oli tarjolla myös yrttisuolaa, paahdettuja siemeniä ja grillattua voita. Todella hauskan makuista sekin.

Ravintola Grön Helsinki-2.jpg

Ensimmäinen varsinainen alkuruoka oli ”Kasvi” eli Uusia perunoita, herukanlehtiä, suolaheinää ja lehtivihreäkastiketta. Ja kylläpä olikin maukasta! ”Suolaheinä” oli nähdäkseni ketunleipää, ja kastike niin hyvää, että kaavin viimeisetkin pisarat leivän palasella.

Ravintola Grön Helsinki-3.jpg

Seuraavaksi tarjoiltiin menun ulkopuolelta tilaamamme Kampasimpukka (12 €), joka tarjoiltiin ruskistetusta voista tehdyn liemen ja karhunlaukan siemenistä tehtyjen ”kapristen” kanssa. Karhunlaukkakaprikset olivat aivan ihastuttavat ja norjalainen kampasimpukka varmasti tuoreinta, mitä olen koskaan syönyt. Aivan tajuttoman hyvää!

Ravintola Grön Helsinki-4.jpg

Menun toinen annos oli ”Liha” eli Herne ”Pâte Brisée” (taikinakuoreen tehty torttunen), tuoreita ja fermentoituja herneitä, lipstikkaa ja raakakypsennettyä nautaa. Tässä oli varmasti yksi parhastia tartareista, joita olen syönyt.

Ravintola Grön Helsinki-6.jpg

Viimeinen pääruoka oli ”Kala”, jonka pääraaka-aine näyttikin olevan yllättäen porkkana. Grillattua porkkanaa, kesäkukkia (mm. samettikukka), siitepölyä, seljankukkaa ”hollandaise” ja redusoitua katkarapulientä. Maku oli hyvin intensiivisen rapuisa ja annos paitsi hyvällä tavalla hyvin mielenkiintoinen myös kovin kaunis.

Ravintola Grön Helsinki-7.jpg

Viimeinen annos ennen jälkiruokaa oli makeahko ”Maito”: Vihreitä mansikoita, vuohenjuustoa ja heraa (10 €). Mansikat on kerätty 1 – 2 päivää ennen kuin ne ovat varsinaisesti kypsiä, joten mansikoissa on jo hieman makeutta, mutta kuitenkin vielä hapokkuutta taittamaan vuohenjuuston voimakasta makua. Erinomaista!

Ravintola Grön Helsinki-9.jpg

Kokonaisuuden kruunasi vielä ruusun muotoon koottu ”Villi” eli Maitojäädykettä, tuoksumataravanukasta, mansikoita ja rapaperiä. Kylläpä olikin kaunis annos! Ruusu oli tehty punajuurella värjätyistä raparpereistä, ja alimpina terälehtinä oli punajuurisiivu.

Ravintola Grön Helsinki-10.jpg

Aivan törkeän hyvää, ja vielä supersympaattinen tarjoilija, joka teki illallisesta aivan täydellisen! Hyvin, hyvin lämpimät suositukset!

Ravintola Grön Helsinki-12.jpg

Kun viimeksi olimme Rouvan kanssa illalla poissa kotoa, palasimme kotiin niin, että lapset oli juuri peitelty sänkyihin, mikä oli suuri virhe. Hehän riemastuivat siitä niin, että kesti vielä tunnin saada heidät takaisin nukkumaan. Nyt siis päätimme, että emme palaa kotiin yhdeksän aikoihin vaan jatkamme ”johonkin”.

Helsingin tuomiokirkko Senaatintori-1.jpg

Paikaksi täsmentyi Torikortteleiden Chapter, joka on itselleni tuttu tähän menessä vain Taste of Helsingistä.

Ravintola Chapter Helsinki-1.jpg

Paikka näytti todella kivalta, ja päätin, että tänne tulemme syömään seuraavana treffi-iltana.

Ravintola Chapter Helsinki-2.jpg

Nyt otimme vain yhdet digestiivit, jotka nautimme lämpimänä iltana ulkoterassilla. Rouvalla Drunken Poet ja itselläni Umami Tsunami. Ja olivatpas hyvät drinksut!

Ravintola Chapter Helsinki-3.jpg

Koska ilta oli yhä nuori, päätimme piipahtaa vielä Nollassa ottamassa pientä iltapalaa. Tilasimme lasilliset viiniä ja pieneksi naposteltavaksi Peltola Blueta ja palsternakkahilloa. Tiskillä puuhaileva Luka Balac ilahtui visiitistämme niin, että pöytään ilmestyi yllätyksenä ja pyytämättä myös muuta maisteltavaa.

Oli kiva kuulla, että ravintola on saanut hyvän vastaanoton, ja että monet olivat kertoneet löytäneensä ravintolan aiemmin kirjoittamani blogipostauksen ansiosta!

Ravintola Nolla Helsinki-1.jpg

Yhdellä lautasella oli turskaa, tomaattia ja mansikoita, toisella osterivinokasvohveli ja sitten se varsinainen tilauksemme, Peltola Blue -sinihomejuustoa ja ihanaa kinuskimaista palsternakkahilloa.

Ravintola Nolla Helsinki-2.jpg

Yllätysjälkiruokina oli mintulla ja basilikalla maustettu kakkunen, poltettu sokeri -jäätelöä ja ruusukaramelliä sekä mesiangervolla ja Saloniemen 50-prosenttisella kermalla täyttettyjä krassinkukkia. Huikeaa!

Ravintola Nolla Helsinki-4.jpg

Nyt tulikin yhden illan aikana maistettua niin monta niin huikeaa makua ja mielenkiintoista raaka-ainetta, että tätä illallista jälkiruokineen, juomineen ja iltapaloineen muistellaan vielä pitkään!

Ja nythän tämä kesäloma vasta varsinaisesti alkaakin, kun olemme kaikki lomalla yhtä aikaa. Rouva lähti tytön ja kaverinsa kanssa pariksi päiväksi Tallinnaan, ja itse olen pojan kanssa kahdestaan kotosalla. Mitä kaikkea ehditäänkään tehdä kahdessa viikossa?

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.