Paras omenahillo tulee uunissa

Paras omenahillo tulee uunissa! Olen aivan tosissani. Tämän parempaa omenahilloa ei ole. Tähän hilloon omenoita ei tarvitse edes kuoria.

Gastronaatti-Omenahillo-1.jpg

Uunissa paistettaessa omenat karamelisoituvat ja niiden maku tiivistyy, ja tuloksena on ihanan täyteläinen omenahillo, jota voisi syödä ihan pelkiltään. Toisinaan ehkä ihan vähän syönkin.

Hillo toimii sellaisenaan myös vaikkapa jogurtissa ja pannukakun tai leivän päällä, ja jos oikein haluan panostaa, laitan omenahilloleivän päälle vielä siivut juustoa! Tänäkin syksynä tätä hilloa on tehty jo useamman kerran, ja hillot riittävät varmasti jopa useaksi viikoksi 😀

Uuniomenahillo

Ainekset

  • 2½ kg omenoita (kirpeitä, sellaisia jotka puistattavat)
  • 1 kg hillosokeria
  • 1 rkl kanelia

Valmistaminen

  1. Pese omenat. Halkaise omenat neljään osaan ja poista kota. sanottakoon se vielä kerran: ei tarvitse kuoria!
  2. Kaada omenanpalat isoon kattilaan. Lisää kaneli ja sokeri ja sekoita.
  3. Paista hilloa 150-asteisessa uunissa, kunnes omenat pehmenevät ja neste muuttuu kullankeltaiseksi siirapiksi, ainakin kaksi tuntia (itse pidän kolme). sekoita muutaman kerran paistamisen aikana.
  4. Pese yön yli liotetut lasipurkit huolellisesti käsin tai astianpesukoneessa. Keitä purkkeja kansineen kattilassa kymmenen minuuttia. valuta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  5. Soseuta hillo sauvasekoittimella. Jos perheessä on omenankuorenpalasten ja omenoihin jääneiden siemenkodan jäämien suhteen kriittisiä jäseniä, kaada hillo osissa isoon mutta pienireikäiseen siivilään ja paseeraa hillo siivilän läpi toiseen astiaan.
  6. Jaa kuuma hillo kuumiin purkkeihin piripintaan, pyyhi hilloroiskeet puhtaalla talouspaperilla, väännä kannet kiinni ja nosta jäähtyneinä jääkaappiin tai kellariin. Varmista, että kannen keskusta painuu parissa päivässä kuopalle, se on merkki siitä, että purkki on suljettu tiiviisti. Jos näin ei tapahdu, ei huolta, aloita hillojen syöminen niistä purkeista

Resepti on myös Gastronaatti 2 -kirjassa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.