Varvasjuhlat
Miksi kutsutaan brunssia, joka alkaa klo 13 ja loppuu pikkutunneilla? Brinner vai Bupper? Entä varpajaisia, jotka pidetään puoli vuotta myöhässä, joissa on paikalla koko perhe ja johon saapuu reilut parikymmentä läheisintä ystävää perheineen? No, sellaiset meillä oli lauantaina. Varvasjuhliksi niitä kutsuimme.
Koska isä ei saanut järjestettyä varpajaisia ajoissa ja äitikin halusi juhliin mukaan, päätimme järjestää puoli vuotta täyttäneen tyttäremme kunniaksi pitkän lauantaibrunssin. Vieraat oli kutsuttu paikalle klo 13 alkaen, milloin heille parhaiten sopii, ja viihtymään juhlissa vaikka iltaan asti. Ja näin he tekivät, kukin omassa tahdissaan.
Alku-, pää- ja välijuomana toimi mimosa: appelsiinimehua ja skumppaa. Ja muutama skumppapullo taisi mennä ihan raakanakin illan mittaan.
Vieraiden saapuminen eri aikoihin aiheutti haasteita ruokalogistiikalle. Menu oli suunniteltu niin, että syötävää voi lämmittää vähitellen lisää jääkaapista, mutta ruokien jäähtyminenkään ei haittaa.
Menu
- punajuuri-halloumi-couscous-salaatti
- perunarieskaset
- hummus
- savumuikkutahna
- perunapizzaset
- naudanpaistipizzaset
- sipulipiirakka
Pieni tyttö kiersi jälleen sylistä syliin koko päivän hermostumatta – ja nukkumatta – kertaakaan. Varsinainen bilehile, isäänsä tullut.
Välipalaksi tarjolla oli puolukkasmoothieta.
Jälkiruokapöydässä makeannälkää sammuttivat
- tarte tatin ja vanilja-jogurttikastike
- pähkinä-suklaakakku ja mansikkakastike
- suklaakeksit.
Isäntäväki sai yllättäen valtavasti lahjoja. Oi, miten söpöt tossut! Ja kaunis mekko! Kaksi! Herkkuja! Ja kaikkea muuta!
Juhlat päättyvät aina kovin nopeasti. Vaikka nämäkin kestivät kellon ympäri, tuntuu, että niin monen kanssa olisi voinut turista vielä pidempäänkin.
Juhlien pikkuemäntä poistui seurasta kahdeksan jälkeen ja nukkui yönsä makeasti.
Viimeiset vieraat poistuivat kahdelta.
Ai niin, näkyivätkös ne varpaat jossain kuvassa?
P.S. Lähiviikkoina luvassa seuraavat reseptit: sipulipiirakka, perunarieskat, pähkinä-suklaakakku ja tarte tatin.