Punaista linssikeittoa – aikuiselle ja lapselle

Voi miten on mukavaa, että voimme vähitellen alkaa syödä samoja ruokia lapsen kanssa. Tätäkin punaista linssikeittoa voi kauhoa sellaisenaan sekä omalle että lapsen lautaselle ja lisätä omaan keittoon vain hieman suolaa ja lisämausteita. Huomaatko jotain muuta eroa?

img_8752.jpg

Näkyvin ero ovat kaprikset. Muuten omaan annokseeni on lisätty vain hieman suolaa, chilikastiketta ja viinietikkaa.

Keitto on todella maukasta, edullista ja syntyy hyvin helposti. Meidän tomaattia rakastavalle tytöllemme tämä maistuu ainakin erittäin hyvin. Ja mainitsinko jo, miten helposti keitto syntyy?

Lapsen keittoon voi lisätä joukkoon myös esimerkiksi kypsiä ja hienonnettuja kikherneitä tai vaikkapa kypsää ja ruodittua kalaa kuten lohta tai muikkua.

Punainen linssikeitto

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 tölkki luomutomaattimurskaa
  • n. 7 dl vettä
  • n. 3 dl punaisia linssejä
  • tuoreita yrttejä (esim. timjamia, salviaa, laakerinlehteä, oreganoa)
  • hieman mustapippuria

Aikuisten annosten mausteeksi

  • kapriksia
  • suolaa
  • tilkka viinietikkaa
  • chilikastiketta, esim. sriracha, maun mukaan

Halutessasi voit tarjoilla ruoan smetanan kanssa.

Valmistaminen

  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynsi
  2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää valkosipuli
  3. Lisää hienonnetut yrtit, tomaattimurska, mustapippuri ja vesi (laakerinlehteä ei hienonneta)
  4. Lisää linssit ja keitä niitä noin puoli tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä
  5. (Ota lapselle tarkoitettu osa erilleen toiseen astiaan)
  6. Lisää aikuiselle tarkoitettuun keittoon kaprikset ja mausta keitto suolalla, chilikastikkeella ja lusikallisella viinietikkaa
  7. Lisää annosten päälle lusikallinen smetanaa.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.