3 x syö Tampereella: Ravinteli Huber, Café Pispala ja Pizzeria Luca
Yksi yö Tampereella, kolme mainiota ravintolaa!
Hyvän ravintolan tunnistaa siitä, että sinne haluaa palata uudelleen – jopa useamman kerran – ja viime viikon Tampereen-visiitillä päätimme käydä vain aiemmin testatuissa ja hyviksi havaituissa ruokapaikoissa.
Ravinteli Huber
Ravinteli Huber on ollut lempiravintolamme Tampereella siitä lähtien, kun kävimme siellä ensimmäisen kerran seitsemän vuotta sitten.
Ravintola on erikoistunut pihveihin, mutta listalta löytyy myös kasvisvaihtoehtoja ja kalaa. Olen aiemminkin sanonut, että syömme harvoin ravintolassa pihvejä, mutta Huber on yksi niistä paikoista, joissa teemme tähän poikkeuksen.
Listalla on useampia leikkauksia ja erikokoisia paloja. Itse päädyimme tällä kertaa lypsylehmän prime ribiin. Lapsille tilasimme hampurilaisen puolitettuna.
Tarjoilija ehdotti, että hampurilaisesta voisi jättää ylimääräiset lisukkeet kuten sienet pois, mutta me kerroimme, ettei se olisi tarpeellista. Eikä ollutkaan, kaikki meni.
600-grammaisen prime ribin ja hampurilaisen lisäksi pöytään kannettiin ranskalaisia, vihersalaattia, paahdettuja varhaisperunoita ja grillattua kaalia.
Olimme pitkän päivän jälkeen supernälkäisiä, ja syötyään hampurilaisensa tyttö halusi vielä jotain pientä, joten tilasimme hänelle Huberin makkaran.
Kun me Rouvan kanssa puolestaan viimeistelimme prime ribimme, pohdimme aivan samaa, ja kun makkara oli niin herkullista, päädyimme tilaamaan vielä toisenkin makkaran ja lisäannoksen varhaisperunoita.
Jokaiselle löytyi myös mieleinen jälkiruoka: Rouvalle pralinekakkua, itselleni mansikkaa ja mascarponea ja lapset halusivat jäätelöä.
Et varmasti arvaa, mistä jäätelön kanssa tarjottu kinuski oli tehty? Naudanrasvasta! Ja hyvää oli.
Suursyömärit poistuivat kylläisinä ja kiittävät Huberia jälleen erinomaisesta illallisesta, ystävällisestä palvelusta ja lämpimästä ilmapiiristä!
Eiköhän nähdä taas ensi kerralla!
Café Pispala
Pispalanharjun idyllisellä puutaloalueella sijaitsevassa Café Pispalassa vierailu vaatii hieman viitseliäisyyttä, mutta se kannattaa.
Olemme käyneet Café Pispalassa vain brunssilla, mutta se onkin valittu usein kaupungin parhaaksi.
Brunssi tarjoillaan pöytään, ja valittavana on useita kokonaisuuksia. Kaikki aamiasannokset sisältävät hedelmäsalaatin.
Rouvan valinta oli ”Vegetarian breku”, jonka pääannos oli mustapapuja, vihanneksia, riisiä, juustoa ja paistetut kananmunat.
Lasten kanssa jaoimme kaksi pannukakkuannosta: ”Pancake breku” sisältää amerikkalaisia pannukakkuja, bourbonsiirappia, pekonia, bratwursteja ja munakokkelia.
”Whole Works” oli vielä astetta tuhdimpi, ja siihen kuuluu jugurtti-marjaparfait, amerikkalaisia pannukakkuja, bourbonsiirappia, pekonia ja bratwursteja, sipulia, paprikaa, munakokkelia, paistetut aamiaisperunat, skonssi ja hilloa.
Näyttääkö hyvältä?
Voin kertoa, että maistuu vielä paremmalta! Ihanan pehmeät pannukakut siirapilla olivat juuri sellaisia, kuin amerikkalaisten pannukakkujen kuvittelee olevankin.
Eikä ollut nälkä täältäkään lähtiessä.
Pizzeria Luca
Pyörittyämme (kirjaimellisesti) päivän helteisessä Särkänniemessä päätimme tulla vielä keskustaan syömään ennen kuin ajelimme yöksi kotiin. Väsyneiden lasten kanssa ei kannattanut lähteä juuri muualle kuin pizzalle, ja euroopan parhaaksi pizzeriaksikin valittu Pizzeria Luca oli itsestäänselvä valinta.
Pizzeria oli muuttanut sitten viime näkemän Hämeenkadulta Tammerkosken kupeesta kivenheiton päähän, Frenckellin Aukion laitaan. Tilat olivat kasvaneet huomattavasti, ja atmosfääri oli entistä fiinimpi.
Pizzat = nam.
Yksi Insalata verde, yksi Insalata di pomodori, yksi Margherita, yksi Salame e Gorgonzola ja yksi Patate.
Kovin oli hyvää, ja syötävää sen verran, että osa otettiin laatikossa mukaan kotiin iltapalaksi.
Voi kyllä! Olipa kiva syödä… siis käydä Tampereella, ja kyllä minä voisin lähteä sinne jälleen ihan vain ruoan perässä!