Valkosuklaa-raparperileivokset
Rouva toi anoppilasta mukanaan kassillisen raparperejä ja päätti kokeilla tehdä niistä raparperipiirakan sijaan raparperimuffinsseja. Joskus voi kuitenkin käydä näinkin: hän unohti muffinsseista ruokasoodan, eli leivonnaiset jäivät suunniteltua litteämmiksi.
Maistettuamme niitä totesimme, että hyvin ne toimivat ilmankin. Kutsutaan niitä vain muffinssien sijaan leivoksiksi.
Leivokset on tehty isoissa silikonivuoissa, joiden pohjan halkaisija on 6,5 cm. Tällä ohjeella leivoksia tuli 8 kpl, mutta pienemmillä vuoilla niitä tulee tietysti enemmän.
Valkosuklaa-raparperileivokset (8 – 12 kappaletta)
Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 3 dl vehnäjauhoja
- n. 100 g valkosuklaata (jos levy on 130 g, voit käyttää kokonaan)
- 2,5 dl kuutiotua raparperiä
Valmistaminen
- Vaahdota voi ja sokeri
- Vatkaa kananmuna vaahdon sekaan
- Lisää maustamaton jogurtti ja vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi
- Paloittele valkosuklaa ja lisää palat taikinaan
- Kuutioi raparperit: leikkaa ne ensin pitkittäin suikaleiksi, sitten pieniksi paloiksi. Lisää kuutiot taikinaan
- Jaa taikina muffinissivuokiin. Leivokset saavat jäädä litteiksi, eli taikinaa tarvitaan vuoan pohjalle vain noin pari senttiä
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuuttia, kunnes leivokset alkavat ruskettua kauniisti.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.