Lasinuudelisalaatti katkaravuilla
Kiireisen viikon vinkiksi sopii nopea ja herkullinen arki-illan ruoka. Maistuu se hyvältä kyllä viikonloppunakin.
Lasinuudelisalaatti katkaravuilla
Ainekset (kolmelle)
- 250 g katkarapuja
- paketti lasinuudeleita
- 5 pientä kevätsipulia
- pieni kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- puntti tuoretta korianteria
Kastike
- 1 limetin mehu
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl öljyä
- 1/2 tl chilitahnaa tai 1/2 tuore punainen chili
- mustapippuria
- (1 tl thaimaalaista kalakastiketta – ei pakollista. Itse pidän mausta, Rouva inhoaa)
Valmistaminen
- Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä
- Kuori ja suikaloi porkkanat
- Suikaloi kesäkurpitsa
- Hienonna kevätsipuli ja korianteri
- Laita kasvikset ja nuudelit salaattikulhoon
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään juomalasissa
- Lisää kastike salaattikulhoon ja sekoita
- Anna maustua hetki jääkaapissa.
Nautiskele Moselin rieslingin kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.