Lasinuudelisalaatti katkaravuilla

Kiireisen viikon vinkiksi sopii nopea ja herkullinen arki-illan ruoka. Maistuu se hyvältä kyllä viikonloppunakin.

img_2734.jpg

Lasinuudelisalaatti katkaravuilla

Ainekset (kolmelle)

  • 250 g katkarapuja
  • paketti lasinuudeleita
  • 5 pientä kevätsipulia
  • pieni kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • puntti tuoretta korianteria

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl chilitahnaa tai 1/2 tuore punainen chili
  • mustapippuria
  • (1 tl thaimaalaista kalakastiketta – ei pakollista. Itse pidän mausta, Rouva inhoaa)

Valmistaminen

  1. Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä
  3. Kuori ja suikaloi porkkanat
  4. Suikaloi kesäkurpitsa
  5. Hienonna kevätsipuli ja korianteri
  6. Laita kasvikset ja nuudelit salaattikulhoon
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään juomalasissa
  8. Lisää kastike salaattikulhoon ja sekoita
  9. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Nautiskele Moselin rieslingin kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.