Katkarapu-nuudeliwokki
Toisinaan on suotavaa tehdä pientä inventaariota pakastimessa ja laittaa ruokaa siitä, mitä on sattunut jäämään käyttämättä. Ja vaikka suosimmekin ruoanlaitossamme kotimaisuutta ja yksinkertaisuutta, toisinaan tekee mieli jotain ihan muuta. Niin kuin vaikkapa näitä kuorittuja jättikatkarapuja, jotka marinoin ja pyöräytin thai-henkiseksi nuudeliwokiksi.
Katkaravut, ainakin nämä jättimäiset, kannattaa mielestäni ostaa ehdottomasti raakana – mutta mielellään valmiiksi kuorittuina, mikä nopeuttaa ruoanlaittoa.
Marinoidut katkaravut sopivat kesällä hyvin vartaaseen ja grilliin, mutta näin talvisissa kaupunkioloissa ne voi paistaa myös pannulla.
Katkarapu-nuudeliwokki
Ainekset
- 500 g raakoja ja kuorittuja katkarapuja
Marinadi:
- 1 limetti
- 3 valkosipulinkynttä
- reilu pala inkivääriä
- chiliä tai chilikastiketta vahvuuden ja maun mukaan
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
Wokki
- kourallinen cashew-pähkinöitä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- chiliä tai chilikastiketta
- 2 tuoretta paprikaa
- 1 limetti
- nippu tuoretta korianteria
- nuudeleita
- (soijakastiketta)
- (kalakastiketta)
Valmistaminen
- Marinoi kuoritut katkaravut: Purista limetistä mehu ja lisää sen sekaan hienonnetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri, chili, kalakastike ja soijakastike. Sekoita ja lisää katkaravut. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia
- Paahda cashew-pähkinät kuivalla pannulla ja laita ne sivuun hetkeksi
- Laita nuudelien keitinvesi kiehumaan
- Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä wokkipannussa
- Lisää pilkotut paprikat, valkosipuli ja chili wokkipannuun
- Mausta nuudeleiden keitinvesi suolalla ja laita nuudelit kiehumaan
- Kun paprikat ovat kypsät, siirrä muut ainekset pannun reunoille ja paista katkaravut pannun keskellä
- Valuta kypsistä nuudeleista vesi pois
- Kun ravut ovat kypsiä, lisää cashew-pähkinät, limetin mehu, hienonnettu korianteri ja nuudelit. Mausta halutessasi soija- ja kalakastikkeilla. Sekoita ja annostele lautasille.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.