Juusto-seesaminsiemenkeksit, suolamantelit ja viikunahilloke
Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Arla Ingman
Sain Arla Ingmanilta Castello-keskiviikko-haasteen, jossa minua pyydettiin suunnittelemaan oma juustotarjottimeni teemalla ”jotain muuta kuin viinirypäleitä ja keksejä”. No mutta sehän oli helppo homma, sillä minulla oli mielessä juuri sopivat reseptit jouluisen juustotarjottimen kokoamiseen: juusto-seesaminsiemenkeksejä, suolamanteleita ja viikunahilloketta!
Rouva on kehitellyt omaa juustokeksireseptiään jo pitkään. Esittelin edellisen version blogissani loppukesästä, mutta nämä juusto-seesaminsiemenkeksit ovat vieläkin parempia. Ohjeella tulee n. 25 keksiä.
Juustokeksit
Ainekset
- 200 g voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl kaurahiutaleita
- 2 kananmunaa
- 3 dl voimakasta juustoraastetta (näissä kekseissä Castello Alps Selection Hirten)
- 1 dl seesaminsiemeniä
Valmistaminen
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet sekaisin vatkaimella. Pyri vatkaamaan mahdollisimman vähän, etteivät jauhot sitkisty
- Lisää kananmuna ja juustoraaste ja jatka vatkaamista
- Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja pyöräytä taikinaa vatkaimella vain juuri sen verran, että siemenet sekoittuvat taikinaan
- Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja, litistä ne kämmentesi välissä ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa ja muotoilla keksejä pyöreiksi leivinpaperin päällä. Keksit eivät leviä uunissa, eli ne voi laittaa melko lähekkäin
- Paista keksejä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes ne alkavat ruskistua hieman reunoista.
Suolamantelit on tehty samalla reseptillä kuin vuosi sitten postaamani suolapähkinät, mutta mausteina on nyt käytetty vain suolaa ja pippuria. Pähkinöitä tulee tällä reseptillä iso satsi, eli ne riittävät hyvin isommallekin porukalle.
Paahdetut suolapähkinät
Ainekset
- reilu satsi (noin 800 g) kuorimattomia manteleita
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 2 tl suolaa
Valmistaminen
- Laita kaikki ainekseet kulhoon ja sekoita
- Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle
- Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita pähkinöitä ahkerasti (muutaman minuutin välein) paahtamisen aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti eivätkä pala.
Kokonaisuuden viimeistelee viikunhilloke, joka sopii täydellisesti sekä suolaisten homejuustojen että juustokeksien seuraksi. Ihanan meheviä kuivattuja viikunoita saa esimerkiksi Punnitse & Säästä:stä, jossa niitä voi kauhoa pussiin juuri sen verran kuin tarvitsee. Hilloketta tulee tällä reseptillä iso satsi, joten jos ruokailijoita on vain muutama, puolikas annos riittää.
Viikunahilloke
Ainekset
- 1 litra kuivattuja viikunoita
- 8 dl vettä
- 3/4 – 1 dl hillosokeria
Valmistaminen
- Pilko viikunat pieniksi palasiksi. Se onnistuu helpoiten keittiösaksilla: ensin kova kanta pois ja sitten viikuna silpuksi
- Laita vesi ja viikunat kiehumaan kattilaan miedolla lämmöllä
- Kun viikunat ovat jo hetken kiehuneet, lisää hillosokeri ja jatka hillokkeen hauduttamista, kunnes se tuntuu sopivan jähmeältä. Hilloke jähmettyy jäähtyessään hieman, mutta se saa olla kuumanakin melko paksua.
Juustotarjottimelleni valitsin kolme erityyppistä Castello-juustoa: Castello Blue Luomu -sinihomejuuston, Castello Marquis -puna-valkohomejuuston sekä kovan Castello Alps Selection Hirten -juuston, jota on käytetty myös kekseissä.
Yhteistyöstä: Tämä postaus on osa Arla Ingmanin kampanjaa, ja bloggaaja saa postauksesta rahallisen korvauksen.