Ravintola Madonna vie Italiaan
Jos ravintolan nimi on Madonna ja sen avajaisia on vietetty syntymäpäivänäni, kyseessä on oltava jokin signaali universumilta. Avajaispäivästä en tosin tiennyt vielä, kun varasin pöytää ravintolaan alkuviikosta, mutta se kävi ilmi, kun tiedustelin tarjoilijalta, milloin ravintola olikaan avattu.
Ravintola avautui siis helmikuun lopussa mutta ehti olla avoinna vain hetken ennen koronakevään ravintolasulkua, ja avautui uudelleen nyt kesäkuussa. Eipä ihme, etten ollut ehtinyt kuulla ravintolasta vielä muuta kuin nimen.
Madonna tarjoilee hyvin klassisia italialaisia annoksia ilman kikkailua. Menusta löytyy antipastit, pizzat ja pastat ja muutama dolce, ja itse lista on juuri samanlainen muovitettu ruokalistakansio kuin mitä olemme nähneet Italiassa.
Koska tunsimme tulleemme larppimatkalle Italiaan, myös aperiitiivit oli valittava sen mukaan. Negroni ja Aperol Spritz.
Alkuruoaksi valitsemani Vitello Tonnato, vasikanpaistia tonnikalakastikkeella, oli yksinkertaisesti todella maukas.
Tomaatti-mozzarella-salaatti, Caprese, tarjottiin vielä veikeämmällä lautasella, joka on niin kaukana pohjoismaisesta yksinkertaisuudesta kuin voi.
Pääruaksi valitsimme pastan, ja se sai molemmat huokailemaan ihastuksesta. Käsitehdyt parmesaani-ricotta täytteiset raviolit, sitruunaa, kesäkurpitsan kukkia ja tryffeliä. Oih. Voisin palata ravintolaan ihan vain tämän annoksen vuoksi.
Ei kannata myöskään missata jälkiruokalistan tiramisua, joka oli täyteläistä ja kuohkeaa. Limoncello tosi oli sen kanssa hivenen huono pari, mutta…
…korjasin asian nauttimalla limoncellon erikseen ja tilaamalla tiramisun pariksi lasillisen punaista ja makeaa kuplivaa viiniä Brachetto d’Acqui.
Näin lähellä italialaista tunnelmaa ja makumaailmaa en olekaan hetkeen ollut, ja raviolien löytyminen ravintolan listalta on aina yhtä iloinen yllätys. Tätä lisää pian!