Pizza, jossa on munaa
Kirjaimellisesti.
Kananmunapizza kuulostaa melko erikoiselta, mutta lopputulos on herkullinen, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä!
Pizzapohjan voit tehdä samalla reseptillä, jonka olen julkaissut reilu vuosi sitten otsikolla Pizza Bianca.
Pizzapohja
Ainekset
- 2 dl vettä
- 12,5 g tuorehiivaa (1/4 pakettia)
- 1 tl suolaa
- n. 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistaminen
- Mittaa kädenlämpöinen vesi leivontakulhoon, murenna hiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut
- Lisää suola
- Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen taikinaa samalla. Uskalla jättää taikina löysäksi
- Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko
- Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vaivaamista pari minuuttia
- Peitä taikinakulho ja aseta se jääkaappiin yöksi
- Seuraavana päivänä jaa taikina kahtia, muotoile taikinasta kaksi palloa ja painele pallot käsin leivinpaperin päälle ohuiksi pizzapohjiksi
- Esipaista pohjia ilman täytteitä noin viisi minuuttia. Pohja ei saa ruskettua yhtään, jotta siitä ei tule kuivaa, kun se paistetaan toisen kerran.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä. Kuvan pizzassa on uunissa paahdettua parsakaalia, juustoa ja rouhittua mantelia.
Riko kolme kananmunaa juuri ennen paistamista pizzan päälle. Paista pizzaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sen reunat alkavat ruskettua ja juusto on sulanut. Kananmuna saa jäädä hieman löysäksi.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.