Neljä leikkelettä, neljä leipää
Kaupallinen kampanja, yhteistyössä HK
Minut haastettiin mukaan niin hauskaan kisaan, että pakkohan siihen oli lähteä mukaan. Tehtävänä oli tehdä kahden muun bloggarin kanssa neljä erilaista leipää neljästä HK:n uutuustuotteesta, ja lukijat saavat äänestää niistä suosikkinsa.
Mutta mikä parasta: voittavan leivän tekijä saa arpoa lukijoidensa kesken 1 000 euron arvoisen matkalahjakortin, ja voittaja saa itse valita kohteen! Kaksi muuta bloggaria saavat arpoa lohdutuspalkintoina voileipägrillejä. Nyt siis sankoin joukoin äänestämään, niin saadaan matka Isyyspakkauksen lukijoille! Niin, ja voittavan leivän tekijä pääsee vielä itse illalliselle Brondaan.
Äänestys sekä leivät resepteineen löytyvät HK:n Facebook-sivulta. Äänestää voi 31.3.2014 saakka. Onnea kisaan myös White Trash -Natalle ja Sur Le Vif -Suville!
Laitoin omat reseptini kuvineen toki myös tähän alle ja kerron hieman enemmän ajatuksista niiden takana.
Meetvurstikolmioleivät briejuustolla
Kahdelle (8 kpl)
Meetvurstikolmioleipä on kiireettömän viikonloppuaamun tuhti aamupala. Briejuusto sulaa leivän sisään ihanasti ja yhdistää leivän puoliskot toisiinsa. Emme omista voileipägrilliä, joten paistoin leivät paistinpannulla. Paahtoleipänä käytin Coquus-leipomon hunajapaahtoa ja juusto oli Brie de Meaux.
Ainekset
- 8 palaa paahtoleipää
- n. 50 g voita paistamiseen
- n. 150 g briejuustoa
- Pieni nippu lehtipersiljaa
- 8 siivua HK:n luomumeetvurstia
Valmistaminen
- Kuumenna voita paistinpannulla ja paista paahtoleivät kullanruskeiksi toiselta puolelta
- Leikkaa briejuustosta mahdollisimman ohuita siivuja. Se kannattaa tehdä, kun juusto on jääkaappikylmää. Jaa siivut jokaisen paahtoleivän päälle niiden ruskistetulle puolelle
- Hienonna lehtipersilja ja ripottele se briejuuston päälle
- Laita kaksi siivua meetvurstia joka toisen paahtoleivän päälle ja paina kaksi leipää yhteen täytepuolet vastakkain
- Kuumenna voita pannulla ja paista leipiä siinä molemmin puolin. Paina leipiä paistinlastalla paistamisen aikana, niin sulava juusto saa puoliskot tarttumaan napakasti kiinni toisiinsa
- Leikkaa valmiit leivät kolmion muotoisiksi ja ripottele päälle lehtipersiljaa.
Kevyt kalkkunapatonki avokado-tomaattisalsalla
1 iso patonki
Jos edellinen leipä oli viikonlopun aamiaisleipä, tämän patongin kuvittelin mielessäni arkiseksi lounasleiväksi, ja kokokin on sen mukainen: puolikas isosta patongista. Unohdin kyllä itse ottaa leivän mukaan lounaaksi, joten söin sen lopulta iltapalaksi. Patongissa on täytteenä loimukalkkunaleikkeen lisäksi samanlaista avokadosalsaa, jota meillä syödään usein ruoan lisukkeena tai ihan sellaisenaan alkusalaattina. Leipä on Rezén maalaispatonki.
Ainekset
- 2 tomaattia
- 1 avokado
- Kahden kevätsipulin varsi
- Pieni nippu korianteria
- 1/2 sitruunan mehu
- Suolaa
- Mustapippuria
- Maalaispatonki
- Oliiviöljyä
- 12 siivua HK:n loimukalkkunaleikettä
Valmistaminen
- Silppua salsan ainekset: tomaatti, avokado, kevätsipun varsi ja korianteri
- Purista tomaattisilpusta ylimääräinen mehu pois käsin ja sekoita se muiden silputtujen ainesten kanssa kulhossa. (Säilytä tomaattimehu jotain muuta käyttöä varten)
- Lisää sitruunamehu salsaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Jos salsa tuntuu liian kostealta, voi valuttaa sitä vielä siivilässä ennen patongin täyttämistä
- Halkaise patonki, pirskottele sen sisäpuolelle oliiviöljyä ja täytä loimukalkkunaleikkeellä ja salsalla.
Juustobalkan-pinaattileivät
12 kpl
Meillä syödään hyvin usein uunileipiä, yleensä ilta- tai välipalana – varsinkin silloin, jos näyttää, että jokin leipä on vaarassa kuivua pöydälle. Leipiin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta pinnalla niissä on aina juustoraastetta. Nyt kokeilin pinaattia ja silputtua juustobalkania, ja hyvää tuli! Veikkaan, että meetvursti toimisi leivässä yhtä kivasti. Kuvan leipä taitaa on joko Leipomo Limbun spelttileipää tai Teemu & Markuksen maalaisleipää.
Ainekset
- Reilu kourallinen tuoretta pinaattia
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Suolaa
- Mustapippuria
- 12 siivua viipaloitua vaaleaa tai sekaleipää
- Dijon-sinappia
- n. 12 siivua HK:n juustobalkania
- Gouda-juustoa
Valmistaminen
- Hienonna pinaatti, kypsennä sitä hetki oliiviöljyssä paistinpannulla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
- Voitele leipäviipaleet kevyesti sinapilla
- Hienonna juustobalkan ja ripottele makkarasilppua leipien päälle
- Lusikoi leipien päälle hieman kypsennettyä pinaattia
- Raasta gouda ja ripottele sitä leipien pinnalle
- Paista leipiä 200-asteisessa uunissa grillivastuksella, kunnes juusto on sulanut ja alkaa ruskettua, n. 10 min.
Sherry-kinkkupasteijaleipäset
n. 40 – 50 kpl
Viimeisenä raaka-aineena oli paketti kinkkupasteijaa eli maksamakkaran kaltaista pehmeää kinkkutahnaa. Maustoin sitä sherryllä ja timjamilla ja tein pieniä leipäsiä, jotka sopisivat illanistujaisiin ja joita on helppo valmistaa kerralla isompi määrä. Leipäset on leikattu Rezén vehnäpatongista.
Ainekset
- 1 pkt HK:n kinkkupasteijaa (300 g)
- 2 rkl makeaa sherryä
- Reilu nippu tuoretta timjamia
- Mustapippuria
- Vaalea patonki
Valmistaminen
- Purista kinkkupasteijaa kulhoon ja lisää siihen sherry.
- Hienonna timjami, lisää se kulhoon ja sekoita kulhon ainekset tasaiseksi massaksi haarukalla. Mausta pippurilla
- Leikkaa patonki ohuiksi, n. 1 cm siivuiksi ja sipaise jokaisen siivun päälle pieni lusikallinen täytettä.
Siinä ne olivat. Nyt siis äänestämään ja odottamaan tietoa siitä, kuka saa arpoa ja mitä!
Kaupallisesta yhteistyöstä: Tämä postaus on osa HK:n kampanjaa, ja bloggaaja saa työstään rahallisen korvauksen sekä kassillisen makkaraa. Ja olihan tämä aika työläs juttu tehdä, huh.