Punajuuri-sinihomejuustopiirakka
Jälleen olemme lempiraaka-aineeni parissa. Punajuuri, ehkä yksi monipuolisimmista kasviksistamme, on tällä kertaa päässyt piirakkaan ja saanut kaverikseen sinihomejuuston. Siinä on muuten erinomainen yhdistelmä!
Punajuuri-sinihomejuustopiirakka
Ainekset
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 dl kylmää vettä
Täyte
- 4 – 5 (n. 400 g) keitettyä ja kuorittua punajuurta
- 2 sipulia
- oliiviöljyä
- kourallinen lehtipersiljaa
- 200 g goudajuustoa
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- mustapippuria
- 150 – 200 g sinihomejuustoa (esim. Valio Aura)
Valmistaminen
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Paloittele voi ja laita se leivontakulhoon jauhojen ja suolan kanssa. Hiero voita ja jauhoja sormenpäillä yhteen niin kauan, että saat ryynimäisen seoksen. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi
- Voitele piirakkavuoka, painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista taikinaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
- Raasta keitetyt ja kuoritut punajuuret
- Suikaloi sipuli ja kuullota se paistinpannulla oliivöljyssä
- Hienonna lehtipersilja
- Raasta goudajuusto
- Levitä punajuuriraaste, sipuliviipaleet ja lehtipersiljasilppu piirakkapohjan päälle
- Mittaa maito tilavaan astiaan. Lisää maidon joukkoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla. Murenna sekaan sinihomejuusto ja lisää goudaraaste. Jauha vielä sekaan mustapippuria, sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan muiden täytteiden päälle
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 – 40 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskettua kauniisti.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.