Pasta Carbonara

Sateisena maanantaina Toscanan-seuruettamme ei huvittanut lähteä etsimään lounaspaikkaa, vaan päätimme tehdä itse pasta carbonaran, johon olimme ostaneet tarvikkeet aiemmin. Pääsipä villamme keittiö kunnolla käyttöön.

IMG_8884.jpg

IMG_8849.jpg

Kananmunien kannattaa muuten olla mahdollisimman tuoreita, joten säästä vanhemmat munat muuhun käyttöön.

Pasta Carbonara

Ainekset (neljälle)

  • 4 kananmunaa
  • n. 50 g parmesaania
  • n. 150 g pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rosmariininonksaa
  • 500 g tuorepastaa (tagliatelle)

IMG_8843.jpg

IMG_8871.jpg

Valmistaminen

  1. Nosta kananmunat lämpenemään huoneenlämpöisiksi hyvissä ajoin
  2. Riko kananmunat tilavaan kulhoon, raasta parmesaani ja yhdistä raaste kananmuniin
  3. Laita pastan keitinvesi kiehumaan tilavaan kattilaan
  4. Kuutioi pekoni ja paista sitä pannulla omassa rasvassaan, kunnes se on rapeaa
  5. Hienonna valkosipulit ja rosmariinit, lisää ne pannulle pekonin joukkoon ja kuullota niitä miedolla lämmöllä muutama minuutti
  6. Keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan, kaada niiden keitinvesi pois, kippaa pastat välittömästi kananmuna-parmesaaniseoksen joukkoon ja sekoita hyvin, jolloin kuuma pasta kypsentää kananmunan
  7. Kaada pekoni-valkosipuliseos pastakulhoon ja sekoita.

Tarjoile parmesaaniraasten kanssa.

IMG_8894.jpg

IMG_8891.jpg

IMG_8900.jpg

Lounaan aikana sade ehti lakata, ja iltapäivällä aurinko paistoi jälleen.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.