Kesäkurpitsa-linssivuoka ja Gastronaatin koekokit!

Voi apua, miten vaikea oli valita testaajia Rouvan Gastronaatti-kirjan resepteille! Suorastaan yllätyimme siitä, miten paljon kiinnostusta hakumme herätti.

Ja voi että oli hauska lukea, ketkä blogini ruokajuttuja lukevat! Useinhan ruokajuttuihin ei tule hirveästi kommentteja, mutta nyt tiedän, että siellä on isää, äitiä, opiskelijaa, ammattilaista, harrastajaa, Turkua, Tamperetta, Helsinkiä…

Lätinät sikseen ja seuraaviin askeliin: Valinta oli siis vaikea, ja olisimme löytäneet vaikka kuinka monta sopivaa testaajaa. Sitten käytimme mutua ja fiilistä ja päädyimme pyytämään testaajiksi seuraavat nimimerkit: HenkinPerheTampereelta ja taitai. Lisäksi päätimme pyytää mukaan myös sähköpostitse oman viestinsä lähettäneen Liisan. Jee! Palataan asiaan.

Ajattelimme tarjota myös teille muille pientä esimakua kirjasta. Tässä siis kesäkurpitsakauden kunniaksi kesäkurpitsa-linssivuoka, joka on muuten yksi niistä resepteistä, jotka koekokeillemmekin lähtevät. Ja teksti on suoraan kirjasta, kuten Rouva on sen sinne kirjoittanut.

Kesäkurpitsa - Kesäkurpitsavuoka1 (1).jpg

Kesäkurpitsa-linssivuoka

Vuoka kootaan kuin lasagne, mutta lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsasiivuilla. Jos sinulla kuitenkin on muutama jämälasagnelevy, nekin uppoavat tänne mainiosti. Tarkkaile silloin kypsymistä ja lisää vähän vettä kesken kaiken, mikäli vuoka uhkaa kuivua.

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (noin 500 g)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
iso kourallinen tuoreita yrttejä, esimerkiksi oreganoa, lehtipersiljaa, basilikaa
3 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
1 dl raastettua voimakasta juustoa (esimerkiksi gruyère, emmental, vanha gouda)
1 dl auringonkukansiemeniä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja hienonna yrtit. Huuhtele linssejä lävikössä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi.
Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa. Lisää sipuli ja porkkanat ja paista niitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää tomaattimurska, valkosipuli, yrtit, vesi ja linssit kattilaan. Keitä kastiketta keskilämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tilkka vettä, jos kastike uhkaa palaa pohjaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastike saa olla voimakkaan makuista ja jämäkkää, koska kesäkurpitsoista lähtee uunissa nestettä.
Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi, mahdollisimman leveiksi suikaleiksi juustohöylällä. (Jos kesäkurpitsan sisuksiin on ehtinyt kasvaa siemenet, höttöä on tuskallista höylätä. Jätä se suosiolla tekemättä ja keitä keskus soseeksi.)
Peitä uunivuoan pohja ohuella kerroksella linssikastiketta ja lado päälle kerros kesäkurpitsasuikaleita. Toista muutaman kerran. Ripottele päälle juusto ja auringonkukansiemenet.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on kullankeltaista, noin puoli tuntia.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.