Punakaalilaatikko paistinpannulla
Tälle ruoalle oli vaikea keksiä napakkaa nimeä. Oikeastaan se oli punakaali-lammaspaistosta riisillä, mutta jotenkin tuo ”punakaalilaatikko paistinpannulla” kuulostaa paremmalta.
Tässä on siis oiva esimerkki simppelistä arkiruoasta, joka valmistuu noin puolessa tunnissa. Tämä ei vaadi edes kummempia esivalmisteluja, mutta jos punakaali on kypsennetty jo etukäteen, ruoka tulee pöytään vieläkin nopeammin.
Sain jokin aika sitten myös pyynnön, voisinko kirjoittaa ruokavinkkejä sellaisille perheille, joiden kekseliäisyyttä on koeteltu erilaisilla ruoka-aineallergioilla. Tämä on nyt ruoka, joka sopii ainakin sekä maito- että pähkinäallergisille, ja oli ainakin omasta mielestäni älyttömän maukasta.
Punakaalilaatikko paistinpannulla
Ainekset
- 1/2 pienehköä punakaalia
- 1 sipuli
- 1 varsisellerin varsi
- pieni nippu korianteria ja rucolaa (tai muita tuoreita yrttejä)
- öljyä paistamiseen
- 200 g karitsan jauhelihaa
- suolaa ja mustapippuria
- (jasmiini)riisiä
Valmistaminen
- Suikaloi kaali ja hienonna sipuli, varsiselleri ja yrtit
- Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa ja kuullota sipuli. Lisää punakaali ja hauduta kaalia puolisen tuntia
- Keitä sillä aikaa riisi
- Ruskista myös jauheliha toisella paistinpannulla
- Kun kaali on kypsää, lisää yrtit ja jauheliha sen sekaan, mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita.
Vinkki: Punakaalia voi haudutella kerralla myös isomman määrän ja säilöä osan jääkaappiin toista päivää varten ennen kuin siihen sekoittaa jauhelihan.
Tätä ruokaa on helppo myös varioida: toisena päivänä tein vastaavaa ruokaa (valmiiksi kypsennetystä punakaalista) ja sekoitin siihen jauhelihan lisäksi myös aiemmin valmiiksi keitettyjä vihreitä linssejä. Maustoin ruoan myös pikkelöidyllä chilillä. Ehkä vieläkin maukkaampaa, ja ruoan laittoon meni noin 10 minuuttia!