Aamun mansikka-banaanipirtelö

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Arlan Aamu-kissa on jo kasvanut ja oppinut uusia temppuja. 

Kerroin pari viikkoa sitten, miten Aamu-kissaa tiiraillaan puhelimen ruudulta Arilyn-sovelluksella osoittamalla puhelimella Arlan maitopurkin kylkeä. Arilyn havaitsee maitopurkissa kissan kuvan, ja hahmo herää eloon puhelimen ruudulla.

Vaikka perheen yhteiset ruokailut ovat meille muuten hyvin tärkeitä hetkiä, aamiaiset eivät kuulu siihen joukkoon.

Heräämme arkisin tällä hetkellä eri aikoihin ja syömme aamiaisemme eri paikoissa. Rouva herää ensimmäisenä ja syö leipänsä, kun muut vielä nukkuvat. Tyttö heräilee äitinsä jälkeen mutta syö aamupalansa vasta päiväkodissa. Pojan puuro taas keitellään, kun työ- ja päiväkotiväki on poistunut kotoa, ja itse en välttämättä syö aamulla mitään - tai jos syön, se on puuronjämiä pojan lautaselta.

Tämä tulee toki muuttumaan keväällä, kun poikakin aloittaa päiväkodin. Sen jälkeen ainoa, joka syö arkisin aamupalan kotona, on Rouva.

Viikonloppuisinkin syömme aamupalaa harvoin yhdessä, sillä toinen vanhemmista saa nukkua vuoroaamuin pidempään, jolloin kolme neljästä ehtii syödä aamupalan, kun yksi vielä nukkuu.

Viikonloppuna syömme kuitenkin usein brunssimaisen kakkosaamiaisen ja teemme silloin jotain arkiaamiaista spesiaalimpaa kuten paistettuja kananmunia.

Tällä kertaa viikonlopun brunssille pyöräytettiin yksinkertainen maitopirtelö.

Maitopirtelön pohjana oli kolme ylikypsää banaania, jotka ostin puoli-ilmaiseksi vihanneskaupan alekorista. Kuorin ne heti kotona ja heitin pakastimeen.

Mansikoiden ja maidon lisäksi pirtelöön ei välttämättä tarvitsisi mitään muuta, mutta makeutimme pirtelöä hieman vielä teelusikallisella Herttoniemen siirtolapuutarhasta kerättyä hunajaa.

Aamun mansikka-banaanipirtelö (neljälle)

Ainekset

  • 3 jäistä ylikypsää banaania
  • 3 dl jäisiä mansikoita
  • 4 dl maitoa
  • 1 tl hunajaa

Valmistaminen

  1. Laita jäiset banaanit, jäiset mansikat, maito ja hunaja blenderiin ja sekoita tasaiseksi
  2. Jos jäiset banaanit ja mansikat jäävät jumiin, pysäytä blenderi ja töki niitä lusikalla syvemmälle.

Blenderin pyöriessä voit silitellä Aamu-kissaa.

Jokos se on oppinut ammumaan?

Laitetaanpas se puhelin nyt kuitenkin pois ja mennään hörppimään pirtelöä.

Ai sinulle tulee se lasi, jossa on eniten?

Lataa puhelimeesi maksuton Arilyn-sovellus ja osoita sillä Aamu-kissan kuvaa Arlan maitopurkin kyljessä, niin pääset leikkimään kissan kanssa. Kun saat kissalta lahjan, voi osallistua kilpailuun Arlan sivuilla.

Kommentit

Laura9999 (Ei varmistettu)

Kauramaito toimii muuten pirtelöissä paremmin kuin lehmänmaito, etenkin jos on happamia marjoja kuten puolukka tai herukat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, en ole kokeillut.

Kommentoi