Ai niin, ne varpajaiset

Isyyspakkaus

Jotenkin kävi niin, että unohdin koko varpajaisasian. Mitenkäs tässä näin kävi?

Varpajaisten järjestäminen olisi varmasti ollut luontevampaa, jos en olisi ollut mukana synnytyslaitoksella. Eikös se ole se kliseinen kuva: isä jakaa onnesta hihkuen sikareita kaupungilla, kun äiti vielä makaa laitoksella vauvan kanssa? Homma olisi varmaan hoitunutkin luontevimmin, jos se olisi hoidettu pois alta saman tien.

Sitten kotiuduttiin laitokselta, eikä seuraavien viikkojen aikana olisi tullut mieleenkään jättää Rouvaa pienen vauvan kanssa kahdestaan koko illaksi ja puoleksi yötä. Sitten tuli kesäloma maalla, ja kesäloman jälkeen asia on tuntunut jotenkin... hmm... kaukaiselta - ja sitten unohtunut kokonaan.

Eipä sillä, tekemistä on ollut molemmilla niin paljon, vauva niin työllistävä ja arki-illat ja viikonloput niin täysiä, että eipä ole tullut mieleenkään, että olisipa kiva lähteä kavereiden kanssa istumaan iltaa ilman muuta perhettä.

Mutta jos nyt sitten oletetaan, että löytäisin jostain aikaa ja halua siihen (sekä saisin siihen ylipäänsä luvan...), olisiko jo aivan liian myöhäistä järjestää varpajaiset?

Jospa Rouva tekisi kahdestaan vauvan kanssa vaikkapa retken maalle joku viikonloppu ja minä saisin juhlia rauhassa. Vaikkapa heti jo tuossa (...selaa kalenteria...) marraskuun puolella. Tyttö ei ole silloin vielä edes aivan puolta vuotta vanha.

Voi vitsit, että mä olen sitten huono näiden kaikenlaisten traditioiden kanssa...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä se on nyt todellakin ohi mennyt tämä juna tämän tytön osalta, sorry; josko seuraavan kunniaksi sitten;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pah, olen ihan eri mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa. Tietenkin laitat juhlat pystyyn rakkaan tyttösi kunniaksi ja päätät itse, millaiset traditiot teet.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja eikun varpajaisia pitämään! Ei se oo nyt niin justiinsa ton aikataulun kanssa. Ollaan tässä kaverin post-polttareita järkkäämässä, pariskunnalle tulee nyt joulukuussa neljäs hääpäivä. :D Oli maha pystyssä häiden aikaan ja aika pian esikoisen syntymän jälkeen pikkukakkonen ilmoitti tulostaan. Mut onneksi vielä ehtii juhlia. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niitä juhlia voi pitää sitten useammat kerralla. Itse olen viettänyt useammat synttärit, ainakin kolmen kämpän pitämättömät tuparit yms. kerralla. Säästyy tiskiä...

Ja mitä blogiasi lukee, sosiaalista elämää ja koiran synttäreitä yms. teillä näyttää olevan muutenkin, että ehkä sen kännäämisen poikaporukalla tosiaankin raaskii jättää väliin. Ei niitä(kään) bileitä väkisellä kannata järjestää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vielä ehtii. Meillä kliseisesti mies piti heti samana iltana varpajaiset, kun esikoinen syntyi. Ei siinä muuten mitään, mutta vauva joutui samana yönä keuhkokuumeen takia hengityskoneeseen. Ei ollut kiva yrittää soitella monta kertaa miehelle, joka ei baarissa kuullut puhelinta. Aamuyöllä se sitten viinalta haisevana ja krapulaisena pääsi teholle katsomaan. Eli varpajaiset lapsen ollessa puolivuotias kuulostaa hyvältä suunnitelmalta.

Monsteri lauma

Meidän  tyttö syntyi pääsiäisenä,no siinähän oli tytön syntymän jälkeen aikaa juhlia erilaisilla kokoon panoilla varpajaisia,Mies juhli kaks iltaa tytön syntymän jälkeen ja kun tytön kolmas päivä koitti niin päästiinkin sairaalasta,Tosi hienosti mies skarppasi tuon päivän kun kotiin päästiin vaikkakin joku pieni vihreä mummo kuulema pään sisällä tako lekalla samaan aikaan.

Monesti mies sanoi että jos olis ollut ihan normaali arki viikko ja viikonloppu olisi varmasti varpajaiset jäänyt juhlimatta koska kaveri porukkaa ei olisi saatu kasaan välttämättä samalla tavalla kun pääsiäisenä kun on muutamat pyhä päivät siinä.

Tasaraita

Ei meilläkään mies juhlinut varpajaisia, juurikin kai tuosta samasta syystä että oli mukana synnärillä ja saimme perhehuoneen jossa vietimme aikaa uuden perheenjäsenen kanssa. Sairaalasta kotiuduttua on tosiaan niin paljon hommaa pienen vauvan kanssa että en minäkään olisi antanut lupaa lähteä silloin kavereiden kanssa ryyppäämään. Onneksi mies ei sitä itsekään halunnut. Olen kyllä myöhemmin kysellyt että olisiko halunnut pitää varpajaiset mutta totesi itse vauvan ollessa ehkä kuukauden ikäinen että taisi se juna mennä jo.

Mutta järjestä ihmeessä juhlat tyttösi kunniaksi jos siltä tuntuu. Kai varpajaisiinkin voi soveltaa omia tapoja ja järjestää ne vaikka puoli vuotta syntymän jälkeen. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis ihan oikein olet kyllä tehnyt, että olet jättänyt varpajaiset vauvan alkupäiviltä juhlimatta!! Itse en ollut edes tullut miettineeksi koko varpajaisia, tuntisin kyllä itseni ihan äärimmäisen hylätyksi, jos mies lähtisi heti vauvan synnyttyä jonnekkin bilettämään...!!! :OOO Ehkä tosiaan sitten mieluummin joidenkin kuukausien päästä, jolloin jo äitikin taas kykenee myös lähtemään joskus itsekin viihteelle!

Angela (Ei varmistettu)

Mielestäni varpajaiset kuulostavat stereotyyppisesti aika junttitraditiolta: äijät vetävät viinaa, että voivat fiilistellä kyynel silmässä pientä tulokasta. Lapsen syntymä on kyllä niin hieno asia, että ilman muuta siinä on aihetta juhlaan. Juhlistuksen ajoitusta ja tapaa toki on hyvä miettiä. Meillä on myös alle puolivuotias lapsi, eikä mies harkinnutkaan juhlivansa varpajaisia heti lapsen synnyttyä, sillä hän halusi hoitaa lastansa perhehuoneessa sairaalassa, jossa jouduimme viettämään viikon päivät. Mies suunnitteli pitävänsä varpajaiset kesällä, mutta edelleenkin ne ovat pitämättä, lomalla oli niin paljon kaikkea muuta puuhaa. Olen sitä mieltä, että varpajaisten juhliminen silloin, kun pieneen tulokkaaseen on jo vähän tutustuttu, kuulostaa paljon mukavammalta ajatukselta, näin äidin näkökulmasta. Itse arvostan enemmän sellaista kumppania, joka ottaa huomioon tuon äidinkin näkökulman. Joten siis varpajaiset marraskuussa, erinomainen ajatus :)! Pitääpä muistuttaa omaakin miestä varpajaisten pitämisestä...

Kalanen (Ei varmistettu)

Perinteissä on hauskaa se, että niitä voi muunnella oman mielensä mukaisiksi. Ehdottomasti pidät varpajaiset! Niitä vauvan varpaitahan voi ihmetellä koko kaveripiiri sukupuolesta riippumatta. Bileet pystyyn äidin ja isän kavereille, illan isäntänä ylpeä isä - äiti ja vauva mukaan alkuillaksi tai matkalle mummolaan ;). Varpajaiset on ylpeän isän juhla, eikö?

Terveisin äiti 17 ja 12 vuoden takaa.

annemi

Itsellä ei ole lapsia mutta kyllähän sitä nyt saa mies varpajaisia juhlia koska haluaa.. heti vaan suunnittelemaan :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juhlien järjestäminen taitaa olla saanut enemmän ääniä :) Hmm... varvasjuhlat... kuulostaa hauskalta. Hänhän on juuri alkanut huomaamaan omat varpaansa. Pistetään hautumaan.

VierailijaKirsi (Ei varmistettu)

Tähän tuli mieleen entinen luokkatoverini (ala-asteelta), joka järkkäsi synttärit sekä keväällä että syksyllä. Kukaan lapsista ei enää muistanut käyneensä Martin synttäreillä maaliskuussa, vaan meni kiltisti lahjan kanssa uudelleen marraskuussa. Kunnes jonkun vanhemmat sitten hoksasivat tämän sinänsä ihan mestarillisen vedätyksen.

Kommentoi