Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10

Lokakuu vaihtui marraskuuksi maa-artisokan merkeissä. Hain myös pitkästä aikaa hallista kalaa, ja Rouva kaivoi pakastimesta kesällä ostettua ylämaankarjan lihaa.

IMG_9812.JPG

”Tein silakkapihvejä, vähän sellaisia omanlaisia. Levitin fileet uunipellille leivinpaperin päälle, sekoitin päällisen leivänmuruista, valkosipulista, oliiviöljystä, suolasta, raastetusta parmesaanista, mustapippurista ja oman mökin lehtipersiljasta ja paistoin 200-asteisessa uunissa vartin. Oijoi. #keittiössänyt”

IMG_9815.JPG

”Tiesittekö, että maa-artisokasta saa ihan tolkuttoman hyviä rieskoja? (Hippasen ylituotantoa #puutarhamökillä tässäkin lajissa) #keittiössänyt #aamiaishommia”

IMG_9811.JPG

”Meillä on syöty viime aikoina risottoa usein. Niin usein, että nelivuotias totesi tänään: ”TAAS risottoa!” Mutta eipä voi tehdä muuta, kun tarjolla on kurpitsaa, sieniä tai sitten maa-artisokkaa, kuten kuvassa. Päällä vielä muutama uunissa paahdettu maa-artisokka, jotka jäivät keskiviikolta. Niin kovin kovin hyvää, ja nelivuotiaskin halusi lopulta lisää. #keittiössänyt #maaartisokkarisotto”

IMG_9817.JPG

”Taas yllättävää kauneutta leikkuulaudalla: salaattia violeteista porkkanoista. Viipaloin ne (rumalla 70-luvun) mandoliinilla ja lisäsin kulhossa seuraksi oliiviöljyä, limettiä, pannulla pikkuisen paahdettuja juustokuminan siemeniä, tuoretta korianteria ja suolaa. Mmmmmmmmm. (Onnistuu vallan mainiosti myös tavallisista porkkanoista, minä vain halusin vähän hienostella pyhäpäivän kunniaksi.) #keittiössänyt #kauneutta

IMG_9813.JPG

”Eihän tämä niin kummoisen näköistä ole, mutta voih miten hyvää. Olin nimittäin kesällä ostanut maalta ylämaan lehmän paistia. Sulatin sen pakkasesta, leikkasin palasiksi ja laitoin yöksi 100-asteiseen uuniin sipulin, valkosipulin, porkkanoiden, kuivattujen herkkutattien, kuivattujen (mutta huuhdeltujen) vihreiden linssien, inkiväärin, muutaman rosmariinin- ja timjaminvarren (=risun), suolan, mustapippurin ja veden kanssa. I-ha-naa On jo melkein talvi -ruokaa. #keittiössänyt #hyvääpataa”

IMG_9814.JPG

”Kauneutta leikkuulaudalla, jatko-osa: sipuli-sienipiirakka. Pohjassa voita, kaurahiutaleita, suolaa ja vehnäjauhoja. Täytteessä sipulia (kelta & puna), vaaleitaorakkaita (pakkasesta), timjamia (puutarhamökiltä eli suurin osa ruoasta maustetaan lähitulevaisuudessa timjamilla), kermaa, kananmunaa, vanhaa goudaa, suolaa ja valkopippuria. Tätä syödään huomenna. #keittiössänyt #sienipiirakka”

IMG_9816.JPG

”Hitaat aamut. Tein taas rieskoja (maa-artisokasta), koska SOSEITA RIITTÄÄ. #keittiössänyt #aamiaishommia”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #7

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.