Arkisto olohuoneen nurkassa

Isyyspakkaus

Home in HEL -blogin E kirjoitti muutama viikko sitten blogissaan lehtien järjestämisestä lehtitelineisiin (Magasiinit järjestykseen). Siitäpä tuli mieleeni kertoa omasta lehtiarkistostamme.

E:n esittelemä kaupungin silhuettia muistuttava City Sunday -lehtiteline kelpaisi minullekin, mutta se ei ratkaisisi sitä suurinta ongelmaa, jonka kanssa painimme itse monta vuotta: Mihin arkistoida kaikki Rouvan aikakauslehdet sitten, kun ne on luettu? Lehtiä kertyi pöydille ja ikkunalaudoille, ja ne täyttivät jo useamman kaapin. Ratkaisu löytyi jo vuosi sitten juuri remonttirupeaman alla, ja se kotiutui viimein tuossa muutama viikko sitten oltuaan vuoden myyjän järjestämässä varastosäilytyksessä.

Kyseessä on vanha amerikkalainen vankilan arkistokaappi, joka on peltiä ja jossa on 80 vetolaatikkoa. Kaappi löytyi Huuto.netistä, ja kerroin siitä jo vuosi sitten Putkiremonttipäiväkirjassa (ks. Nettihuutokauppa se on joka kannattaa).

"Miten te oikein teette näitä löytöjä?" joku kysyi joskus, kun kerroin, että puolet huonekaluistamme on ostettu Huuto.netin kautta. Kyllä se aikaa ja viitseliäisyyttä vaatiikin. Rouva käy säännöllisesti etsimässä useilla hakusanoilla uusia ilmoituksia, ja toisinaan tärppää. Tämän kaapin kanssa kävi hyvä tuuri.

Kaapin vetolaatikot ovat juuri sopivat aikakauslehdille ja nuottikirjoilleni. Ne mahtuivat kaikki kaappiin, ja tilaa jäi vielä reilusti täytettäväksi. Rouva kyllä yrittää selvästi tehdä kaikkensa täyttääkseen laatikot. Toisaalta, jos kymmenen vuoden aikana kerätyt lehdet täyttävät vasta puolet tilasta, ehkä kestää vielä toiset kymmenen vuotta ennen kuin se loppuu.

Kommentit

Tuulee tuulee

Aivan mieletön toi kaappi, helposti mageimpia sisustusjuttuja mitä oon nähnyt! Vaivannäkö vanhojen kamojen etsimisessä palkitaan joskus ruhtinaallisesti. :)

Meillä sama ongelma lehtien kanssa. Upea esine, viherryn täällä kateudesta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kiitos ja kiitos :) On se kyllä meistäkin tosi hieno!

Suscan sepustukset

*suu kii ja pyyhi kuola* :P

minä juuri tänään manasin joka puolelle leviäviä tärkeiden papereiden ja säilytettävien lehtien arkistointiongelmaa. meilläkin kun tahtoo olla ihan vain jonkinlainen tilanpuutos. tuollainen voisi kyllä helpottaa tilannetta kummasti :)

Kommentoi