Aurinkoisen illan yllätysretki

Isyyspakkaus

Hauskaa, miten kylmän ja melko märän kesän jäljiltä kahdenkymmenen asteen lämpötila ja aurinkoinen sää saavat ihmiset käyttäytymään kuin olisi kuumempikin helleaalto.

Mekin olimme jo ajatelleet, että olisimme tehneet tänään illalliseksi risottoa, mutta kun ilma näytti niin kauniilta, ehdotin, että tekisimmekin jonkin pienen retken. Jos mentäisiin vaikka käymään Liuskaluodon Skifferissä? Joo! 

Skiffer sijaitsee pienellä Liuskaluodolla Helsingin edustalla, ja sinne matkustetaan veneellä noin kaksi minuuttia Ullanlinnan rannasta.

Skifferillä on toinen toimipiste myös Erottajalla, ja molemmista saa liuskoja eli Skifferin versioita pizzasta.

Oma liuskani oli K.A.A. 3, joka sisälsi possua, sinihomejuustoa ja ananasta. Meni hetkinen ennen kuin ymmärsin, mistä liuskan nimi tuli. Keksitkö sinä? Rouvan liuskan päällä oli mm. lohta ja mummonkurkkuja.

Herkullisen rapeaa ja maukasta. Olisin kylläkin voinut syödä toisen samanlaisen liuskan perään, sillä lapsi verotti omastani osan.

Vaikka lomalla voisi aina olla pidempään kuin sitä on käytettävissä, tuntui, että lapsi oli ainakin aivan valmis päiväkotiin. Aika alkoi käydä pitkäksi, ja hän selvästi kaipasi omia kavereitaan ja sellaista normaalia arkitekemistä ikäistensä lasten seurassa.

Thank God It's Päiväkoti, pohdiskelin sunnuntaina vietettyäni koko päivän tytön kanssa ja keksittyäni hänelle uutta tekemistä noin kahdenkymmenen minuutin välein kolmentoista tunnin ajan. Ilman päiväunia. Rouvalta ei paljon sympatiaa herunut, sillä hän oli viettänyt juuri lapsen kanssa kahdeksan päivää mummilassa ilman minua. Meno oli ollut samanlaista.

Tavattuaan kaikki kaverinsa tyttö on taas iloinen ja hirveän innoissaan päiväkodin alkamisesta.

Töissä tämä viikko tuntuu olevan jännä pehmeä lasku työelämään. Monet ovat vielä lomilla, molemmat omat projektini ovat vaiheessa, jossa lähinnä odotetaan uusia toimituksia kumppaneilta ja firman fokus on ylipäänsä viime viikkoisessa Angry Birds 2:n julkistuksessa. Oma fokukseni hakee vielä hieman.

Toivotaan nyt, että aurinkoiset ja lämpimät säät jatkuvat, sillä voihan tästä nautiskella vielä iltaisin ja viikonloppuisinkin, kun ei ole juuri nyt mitään syytä tehdä töissäkään pitkiä päiviä. Niitä ehtii tehdä sitten talvellakin, kun on oikeasti kiireiset ajat projektissa.

Nyt pitäisi kovasti miettiä, mitä muita paikkoja on, missä pitäisi käydä hyvällä säällä ja kesäaikaan. Hernesaaren ranta. Birgitta Hernesaari. Lonna. Lintsi. Mitä muuta?

Kommentit

ssss (Ei varmistettu)

Miksi ette tilaa lapselle jotain omaa pientä annosta? Jos itse jää kuitenkin nälkäiseksi kun lapsi syö osan :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Tyttö on niin pieniruokainen ja ravintoloiden lastenannoksetkin usein niin isoja, että hän ei tarvitse omaa annosta. Silloin harvoin kun tilataan jotain omaa, suurin osa jää syömättä, ja minä syön sitten puolitoista annosta ;) Lapselle tilataan yleensä vain tyhjä lautanen.

1979itsme (Ei varmistettu)

Hyvä kohde on eiranranta. Leija mukaan ja menoksi. Kivien heittelyä rannalla aaltoihin. Minigolfia lähellä. Birgitassa iltapala samalla.
Ps. Parasta mitä omalle lapselleen voi antaa on sisarus! Taattu leikkikaveri ja seuralainen oman perheen arjen jakajana. Uutta putkeen vaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentoijan tarkoitus oli varmasti olla hyväntahtoisen humoristinen, mutta toivoisin ihmisten ylipäätään ymmärtävän kuinka hirvittävän loukkaavilta tämänkaltaiset kommentit saattavat kommentoinnin kohteesta tai ihan vaan sivustakuulijasta tuntua. Perheen lapsiluku on äärimmäinen yksityinen asia eikä siitä kommentoiti kuulu kenellekään toiselle, tutulle tai vieraalle. Minähän en blogistin perheen tilanteesta tiedä mitään, etkä oletettavasti sinäkään, mutta omasta puolestani voin vain lyhyesti muistuttaa kaikille hyväntahtoisille humoristikommentoijille, että lapsia saadaan, ei tehdä. Niitä joskus tulee, joskus ei, ihan omista tahdoista ja suunnitelmista riippumatta. Mistä sinä tiedät, vaikka tässäkin perheessä sisarusta olisi yritettykin jo vaikka vuosikaudet? Miltä luulet, että tuntuu kommentti, jossa ilmoitetaan lapsen PARHAAKSI sen sisaruksen ANTAMINEN?

Vähän hienotunteisuutta, ihmiset.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Olin kirjoittamassa just samaa mutta Vierailija ehti ensin.

Meidän lapsille tulee ikäeroa 4 vuotta ja voi fnoifsapkdåpjp0 miten alkoi ihan pikkasen käydä hermoon nämä ääliöt, jotka tulee sanomaan että "miks teillei oo vielä toista, meilläki on vaan kahen vuojen ikäero, onpa kumma, kyllä se J:llekin pitäis poika saaha" ja sitä rataa. Nämä alko olemaan valehtelematta viikoittaisia. Viikoittaisia!!! Ja me ollaan vielä tosi nuoria, ettei nyt kukaan varmasti pääse sanomaan että ku aikaki loppuu jos kamalasti venytätte. No, meillä tämä oli ihan tarkoitus, ja hyvä niin, koska jos nämä hajotti niin paljon jo näinkin niin voin vain kuvitella mitä se olis ollut, jos oltais yritetty lasta tähdäten siihen maagiseen kahden vuoden ikäeroon ja se vaan sit ois venynyt ja venynyt...

Joskus, joskus sitä toivois edes jonkinlaista järkeä kanssaihmisten päähän.

muovikuu (Ei varmistettu)

Yhdyn tähän kommentiin. Itse olen yhden kaksivuotiaan nuori äiti, ja hyvä kun päästiin sairaalasta, niin tuli jo kyselyitä toisen perään?! Häh?
Toki siinä huurussa olisikin voinut tehdä toisen, tilapäinen mieöenhäiriö.

Mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä vähemmän alkaa tehdä mieli tehdä lapsia lisää, mietin että pitää käydä sama vaihe taas läpi. Kun jostain kauhuelokuvasta olisi :D
Yhdyn Tommin lauseeseen, Thank god, että on päiväkoti. Mää en olis selvinnyt koskaan elävänä näistä kahdesta nälkävuoden pituisesta vuodesta.

Ja tosiaan jotkut on voineetkin yrittää toista pitkään.
Joillekin lapsi luku tosiaan jää yhteen. Joillekin taas lapsia syntyy useampi kun kaksi.
Tää on aika mielenkiintoista kun perheessä tietoisesti tehdään valinta että yksi riittää, se on kummallista , täytyyhän lapsella olla sisarus, se on siunaus ja ovat lahja toisilleen.
Mutta jos tehdään taas enemmän kuin kaksi, viimeinen oli selvästi vahinko tao sitten aletaan jo epäillä uskonnollista vakaumusta.

Mitäpä jos perheen lapsiluku olisin ihan oma asia, josta jokainen perhe poikkeuksetta keskustellut ensimmäisen jälkeen. Olkoon se tietoisesti tehty päätös, joka on jättää lapsiluku pieneksi tai asia joka on arka aihe, jos on yritetty pitkään.

TiaB (Ei varmistettu)

AMEN! ja voin sanoa etta ei ne kaikki sisarukset toimeen tule! Aitini vietti paljon aikaa erotuomarina eika me siskon kaa paljon yhessa leikitty. Kaverit on tarkeemmat. Nyt on niin ihana 3 vuotias etta en vois kuvitella alkamani uudestaan. Mutta eihan se kaikille sovi ja tollasia kommentteja kuulen, mutta en oo kuulevanikaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksi tehdä lapsia, jos täytyy jumalaa kiittää päiväkodista? Täytyykö ne lapset opettaa niihin tabletteihin ettei sitten ihan tavallinen yhdessäolo ja arki sujukaan? Kummallista elämää vietätte..

undefined

Eipä ne mitään yli-ihmisiä ole vanhemmatkaan. Vaikka kuinka rakastaisi ja haluaisi viettää arkipäiviä yhdessä, niin on aivan täysin normaalia kaivata myös omaa aikaa (isät ja äidit ovat ihmisiä itsekin) ja uupua lapsen jatkuvaan huomiontarpeeseen (mikä ei sekään ole luonnoton asia, mutta viehän se voimia joskus).

Kauheasti vaadit, Vierailija, itseltäsi - mikäli sinulla lapsia on.

Eri asia tietysti, jos lapsi heitetään päiväkotiin heti kun sinne nyt vaan mitenkään pääsee ja viikonloppuna hiljennetään tabletilla koko hereilläoloajan. Mutta tuskin lapsesta silloin mitään blogiakaan jaksaa kirjoittaa, jos on niin muut asiat mielessä (?)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vähän lisää huumorinlukutaitoa, suosittelisin. Kuten sanoin, lapsi kaipasi omia kavereitaan ja normaalia arkea, joka sujuu oikein hyvin. Ja tabletti liittyy tähän asiaan siten, että..?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kerrassaan upeaa tämä Miksi tehdä lapsia -argumentaatio. Sopii tietysti moneen muuhunkin asiaan, josta vanhemmuudessa keskustellaan.
Miksi tehdä lapsia, jos ei imetä?
Miksi tehdä lapsia, jos ei voi hoitaa niitä kotona kouluikäiseksi?
Miksi tehdä lapsia, jos syöttää niille valmisruokia?
Miksi tehdä lapsia, jos ei voi nukkua heidän kanssaan samassa sängyssä?
Miksi tehdä lapsia, jos ei halua ulkoilla heidän kanssaan joka päivä kolmea tuntia?
Ja niin edelleen.
Vähän pilkettä silmäkulmaan, kiitos.

blue (Ei varmistettu)

Joo, terkkuja vaan ainoalta lapselta. Vähän kolahti, auts. Mut hei hyvin on kyllä pärjätty näinkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jea, ihan kelvollinen aikuinen tuli minustakin ilman sisaruksia. Kurjaa, ettei jokainen perhe voi olla toisten klooni. Toisaalta, mitä sitten pääsisi arvostelemaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Viuh, sinne lähti keskustelu tangentin suuntaan. Mä muuten luulen, että parasta mitä omalle lapselleen voi antaa on rakkaus, läheisyys, aika ja turvallinen syli, johon tulla.

Zipp (Ei varmistettu)

Hahaa :D kinkku, aurajuusto, ananas ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jeah!

Katje (Ei varmistettu)

Haha, no niinpa tosiaan, itsellani tuli vaan mieleen hollantilainen tyttobandi, K3 (k-kirjain lausutaan taalla Kaa).

Hetti
Hettinen

Aaa.. :D

Mullehan tuli ensimmäisenä mieleen KARJU-ananas-aurajuusto, nyt ei kyllä tän neidin ajatus ihan kulkenut ;)

Piipo79

On ollut tarkoituksessa käydä myös tuolla mutta käytännön kannalta olen miettinyt mahtuuko veneeseen rattaat? Tai siis oliko se vene kovin täynnä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Se vene millä mentiin ei ollut täynnä, eli rattaat olisi kyllä mahtuneet ihan hyvin. Mutta onhan ne rattaat ehkä vähän hankalata sekä veneeseen nousussa että sitten siellä luodolla. Ravintolan terassi on aika ahdas, varsinkin jos se on täynnä.

Piipo79

Ehkä uskaltaudun joku päivä siis! Kesän olen liikkunut tuplapuskureilla (koska meillä todellakin ja onneksi nukutaan päikyt) ja voin sanoa, että aika moneen ravintolaan on ollut mahdotonta mennä niiden kanssa. Mutta illansuussa koko perheen kanssa tuo siis voisi onnistua jos ne yksöisrattaat vaan saa sinne tungettua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oliko ravintola kovin täynnä - suositteletko pöydän varaamista etukäteen?

Tommi K
Isyyspakkaus

Olihan se täynnä, mutta nopeasti löytyi istumapaikka. Ravintolaan ei oteta pöytävarauksia.

maisunmaailma (Ei varmistettu) http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/

Onko sulla kokemuksia huonoista ravintolaruuista? Ootko tehnyt niistä postauksia? Vai onko kaikki ruokailut olleet onnistuneita? Onko joku ruoka josta et pidä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Onhan toki, mutta yleensä kirjoitan vain niistä paikoista ja ruoista, joista olen pitänyt. Harvoin ruoka on varsinaisesti "huonoa", mutta joskus liika suola saattaa pilata sen, tai sitten vaikkapa jossain lihapalassa on läskiä niin paljon, että annosta ei tee mieli syödä. En kuitenkaan muista, että olisin joskus jättänyt annoksen syömättä siksi, että se olisi ollut syömäkelvotona. Yleisesti ottaen olen kaikkiruokainen, mutta tilaan hyvin harvoin annoksia, joissa pitää liata sormet :) Ribsit, chicken wingsit ja kanankoivet ovat minulle turhan sotkuisia annoksia, vaikka maku olisi kuinka hyvä.

Vierailija H (Ei varmistettu)

Pihlajasaari on ihanan rauhallinen kesäkohde. Voi katsella ihan läheltä ohimeneviä risteilijöitä ja rannalla näytti olevan kivannäköinen kiipeilyteline/leikkipiste.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Enpä olekaan käynyt!

Kommentoi