Basbas – Parasta Euroopassa
Halusin viedä Tokiossa asuvan kollegani syömään johonkin kivaan paikkaan, jossa hän ei ole käynyt aiemmin Helsingin-matkoillaan. Valinta oli helppo: Basbas. Siis Baskeri ja Basso Bistro (Tehtaankatu 27 – 29).
Pöytä järjestyi heti töiden jälkeen, joten pystyimme ottamaan arki-iltanakin tytön mukaamme. Hänet varusteltiin tuttuun tapaan netistä tulostetuilla värityskuvilla, joihin hän voi keskittyä, jos muuten alkaa pitkästyttää.
Maistelimme alkuun sardiineja, linnunmaksamoussea, burrata-juustoa ja tomaattipiirakkaa. Täydellistä.
Väliruoaksi tilasin cacio e pepe -pastan, ja tyttökin sai oman annoksensa.
Pääruokani oli pitkään haudutettua ja pannulla paistettua karitsan kieltä. Aivan tajuttoman hyvää.
Tyttö ihastui niin kovasti omaan jälkiruokaani, chocolat pot de crèmeen, että hänen oma jäätelönsä meinasi unohtua.
Kyselin tytöltä, mikä oli parasta. Kuulemma ”maksamakkara” ja kieli. Wau.
Ja toinen wau vielä sille, että kun paikan toinen omistaja kyseli, mitä söimme tällä kertaa hän totesi: ”Niin, sinähän otit silloin viimeksikin kieltä.” No enpä olisi itse muistanutkaan.
Kyselin kollegaltani, mitä hän piti ravintolasta. ”By far the best I’ve had in Europe.” Siis selkeästi parasta, mitä hän on syönyt Euroopassa. Kerrottakoon vielä se, että hän on myös asunut Ranskassa useamman vuoden. Waut sillekin.
Kiitos siis jälleen Basbasille. Seuraava pöytävaraus tarvittaisiinkin jo tuohon parin viikon päähän.