Bistro Kirkkopuisto on helmi keskellä Jyväskylää
Hiihtoloman ensimmäinen puolisko vierähti Jyväskylässä vanhempieni luona. Lähdin retkelle lasten kanssa, ja tärkeimpänä ohjelmanumerona mielessäni oli laskettelu. Sovin kuitenkin ensimmäiselle illalle illallistreffit kaverin kanssa Bistro Kirkkopuistoon.
Viime kesänä keskelle Jyväskylän keskustaa avattu Bistro Kirkkopuisto on hyvin tervetullut ravintola kaupunkiin! Sanoisin, että toista aivan vastaavaa ravintolaa Jyväskylässä ei ole aiemmin ollut.
Ravintola on avattu uudisrakennukseen, jonka toisessa päässä on Kirkkopuiston vanha kioski. Ravintolan takana on sama Yöpuu Yhtiö, joka pyörittää myös hotelli Yöpuuta ja ravintola Pöllöwaaria sekä Verso-hotellia ja –ravintolaa. On kiva nähdä, että Jyväskylään avataan uusia ravintoloita, ja myös Kirkkopuiston elävöittäminen on ilahduttavaa.
Valitsin alkuun maa-artisokkapannacottan, joka tarjottiin punajuuren ja sinihomejuuston kanssa. Juustoa oli annoksessa mukavasti antamaan pannacottaan hienoisen sinihomejuuston aromia, mutta maku ei ollut liian voimakas.
Pääruoaksi valitsin karitsanniskaa, valkosipulikastiketta ja puikulaperunapyrettä.
Liha oli pitkään haudutettua ja mureaa, kuten kuuluukin. Naapurilautasella oli nieriää, ja seuralaiseni vaikutti tyytyväiseltä.
Illallisen viimeisteli laku-mascarponebavaroise, marenkia ja passionsorbettia.
Ou jeah! Olipa mainio illallinen ja hyvä alku talvilomalle! Ja onnea Jyväskylä tästä helmestä kaupungin keskelle!