Brunssia Bon Temps Caféssa & shawarmaa Vivo'sissa

Isyyspakkaus

Viikonloput ovat retkiaikaa - sen on tyttökin oppinut. Hän odottaa kovasti, että pääsee jollekin retkelle ja selittää sitten innoissaan, miten hän "laittaa tennalit eikä talvitse haalalia". Retken ei tarvitse olla mitään ihmeellistä: pelkkä kauppareissukin riittää, mutta aina parempi, jos retkeen liittyy vaikkapa raitiovaunumatka.

Tänään raitiovaunuilimme brunssille Meilahteen Bon Temps Caféhen (Mannerheimintie 132).

Kahvila sijaitsee kätevästi aivan Jalavatien raitiovaunupysäkin vieressä, ja sinne pääsee kymppiratikalla.

Paikka oli meille uusi, vaikka se on ollut olemassa jo puolisen vuotta, ja löysimme sen kaverin suosituksesta. Kiitos siis Jussille siitä!

Kahvilaan kannattaa tulla erityisesti aamiaiselle (tai brunssille), jota tarjoillaan miellyttävästi klo 15:een saakka, joten myöhäisimmätkin herääjät ehtivät. Aamiaisvaihtoehtoja on viisi - puuroaamiaisesta runsaampiin lajitelmiin. Itse otin kaikkein runsaimman Bon Temps -setin (kuvan lautasista kolme neljästä), ja Rouva valitsi lohileipiä sisältäneen Kolmannen aamiaisen.

Kun nämä herkut kannettiin pöytään ja tyttö kuuli, että hänelle on tilattu kaurapuuroa, tuli itku. Selitimme sitten, että kaikki on tilattu jaettavaksi, ja hänkin saa kyllä maistaa kaikkea, mitä isillä ja äidillä on.

Kuva on tytön ottama. Isi piti kameraa ja tyttö painoi liipaisinta.

Kahvila meni heittämällä kaupungin parhaiden brunssipaikkojen joukkoon, ja tiskillä tarjolla olleet leivonnaisetkin näyttivät niin herkullisilta, että tänne on tultava joskus ihan kahvillekin.

Niin, ja lapset ovat tähän kahvilaan hyvin lämpimästi tervetulleita!

Niin, ja kahvilan nimellä ei ole kuulemma mitään tekemistä True Bloodin kanssa.

* * *

Lauantaina teimme puolestaan toisen retken Kamppiin ja kävimme päivällisellä Kampintorin laidalla sijaitsevassa libanonilaisessa ravintola Vivo'sissa (Malminrinne 2). 

Voin suositella myös tätä paikkaa sekä pieneen että isompaan nälkään. Alkuun jaoimme meze-lajitelman, joka oli 17 euron hintaisena hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä.

Pääruoaksi tilaamani liha-shawarma (12 €) oli maukasta ja mehevää. Rouvan falafel-pita (8 €) olisi kaivannut hieman enemmän jotain kastiketta, mutta falafelit olivat kyllä hyviä. Ruoan kanssa nauttimani libanonilainen rosé-viini yllätti positiivisesti.

Palvelu pelasi, ja nuori miestarjoilija flirttaili söpösti pienen tytön kanssa.

Homma toimi, tulen toisenkin kerran.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Bon Temps on tosi kiva kahvila ja siinä on muuten kadun toisella puolella sit yksi Helsingin kivoimpia leikkipuistoja (Tullinpuomin leikkipuisto) jos haluaa että lapsi saa riehua aamiaisen energiaa pois. Kun se ihan naapurissa on, niin on tullut testattua lounasta ja sämpylöitä/pullia kotiinostettunakin (aamiaisten lisäksi) ja nams, hyvää on. Mikä parasta, asiakkaita näyttää riittävän sen verran pitkin päivää, että tälle kahvilalle voi povata pitkää ikää :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, sunnuntainakin väkeä riitti jonoksi asti! Ja joka toisessa pöydässä oli tosiaan lapsia.

Ottivat muuten näemmä myös pöytävarauksia, mutta en nyt voi yleistää yhden käyntikerran perusteella, että kuinka tarpeellista sen tekeminen on.

Saranda
Tyhjä ajatus

Hyvät ravintola- ja kahvilasuositukset on aina tervetulleita :) Ainakin tän iltainen ravintolavalinta ratkaistiin juuri - en ole koskaan kokeillut libanonilaista ruokaa aikasemmin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jeah, toivottavasti maistui!

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa

Bon Tempsin tulisi kyllä ehdottomasti hyödyntää True Blood -mainetta, koska se on saavuttanut suurta suosiota kaveripiirissäni yksinomaan sen takia, ettei tuonnimistä paikkaa vain voinut ohittaa käymättä siellä. :D Ja toki selvisi, että kyseessä on seuraavankin visiitin arvoinen paikka!

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Nimi on muuten kuulemma löytynyt jostain blogista. Miten sitten tarkoittaakaan ;)

BT (Ei varmistettu)

Kahvilan nimi sai ideansa tästä blogista
http://maddieonthings.com/
Blogissa omistaja Theron seikkailee koiransa Maddien kanssa ympäri Yhdysvaltoja, mm. Atlantan Bon Tempsissä ja siitä postauksesta bongasin aikoinaan kahvilalle nimen. Hauska blogi muutenkin, kannattaa tsekata.

Mitä tulee lapsiystävällisyyteen niin en oikein tiedä mistä se maine on tullut. Vessassamme ei ole vaipanvaihtopistettä, ei pottaa, syöttötuoleja on vain yksi eikä lelulaatikkoakaan löydy. Ehkä syy on ystävällisessä asenteessa, voisikin sanoa että olemme ihmisystävällisiä ja siihen mahtuvat lapset mukaan vallan hyvin. Ihmisiä vartenhan tämä paikka on avattu ja kaikki vauvasta vaariin ovat yhtä lämpimästi tervetulleita meille. Lasten mukana kahvilaan tulee "menoa ja meininkiä" ja se on aina kivaa!

Meille saa tehdä pöytävarauksia ja silloin tällöin niitä aina tulee. Tähän asti harvemmin kukaan on joutunut kääntymään ovella, kaikki ovat mahtuneety jotenkin sisään. :) Tietysti nyt en enää tiedä mahtuvatko kun meidän pieni kaffila blogissakin mainitaan...... :)

Milla/Bon Temps cafe

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei mahtavaa! Kiva kuulla!

Tuolla Facebookin puolella muuten kävi ilmi, että Bon Tempsin väki on hankkinut kattovalaisimensa minun blogini innoittamana samasta paikasta, josta meidän keittiön ja olohuoneen valaisimet ovat: https://360volt.com/. Mahtavaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Asun kulmilla ja itsetehdyt korvapuustit on jo jonkin aikaa haettu Bon Tempsista.

Kommentoi