Bussilaulu

Isyyspakkaus

Pieni pitää kovasti pianonsoitosta ja laulamisesta. Hän kiipeää usein itse pianotuolille, selailee nuottikirjaa, soittaa jotain ja saattaa lauleskella samalla.

Toisinaan hän taas vaatii isiä soittamaan: vetää lahkeesta pianoa kohti, käskee isiä istumaan ja haluaa sitten syliin. Sen jälkeen alkaa lastenlaulujukeboksi soida.

Tyttö selailee Kultaista lastenlaulukirjaa ja avaa jonkin aukeaman. Isi alkaa laulaa laulua, tyttö kuuntelee kappaletta, ja jos laulu ei miellytä, kirjan selailu jatkuu. Kivat laulut hän jaksaa kuunnella kokonaan ja saattaa jopa hytkyä jonkin menevän rallin mukana. Välillä tuntuu kuin hän etsisi jotain laulua, mutta olen ajatellut, että eihän hän vielä ole voinut oppia tunnistamaan niitä kirjan sivuilta.

Tänään hän selasi kirjaa, sanoi yllättäen: "Koko päivä" ja alkoi käännellä kirjan sivuja takaisin päin. "Mikä koko päivä?" kysyin tytöltä.

"Koko päivä. Koko päivä", hän jatkoi, käänsi jonkin uuden laulun esiin ja näytti sitten tyytyväiseltä.

Bussilaulu. Jaa jaa. Tällaista ei ollakaan laulettu aiemmin.

"Tämänkö sinä haluat laulaa?" kysyin. Kyllä.

Aloitin: "Pyörät ne pyörivät ympäri, ympäri, ympäri..."

"...koko päivän!"

Katsoimme Rouvan kanssa toisiimme silmät suurina. Ensihämmennyksen jälkeen päättelin, että päiväkodissa on pakko olla täsmälleen sama laulukirja, ja tyttö on oppinut tunnistamaan hauskat laulut kirjan kuvien perusteella.

Nyt on varmaan alettava ottaa enemmän tosissaan se, kun tyttö seuraavan kerran selailee kirjaa etsien jotain hauskaa laulua isin laulettavaksi.

Kommentit

evergreenoflife (Ei varmistettu) http://evergreenoflife.blogspot.fi

Ihana :) Meillä on mummolassa piano joka on kovin kaksveen neidin suosiossa, kukaan muu ei sitä sitten osaakkaan soittaa... Täällä hyräillään nykyään kovasti äidille tuntemattomia lastenlauluja, joita ilmeisesti kerhossa on laulettu..!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, se on kyllä hauskaa, kun laulaa jotain itselle tuntemattomampaa lastenlaulua, ja lapsi vieressä alkaakin keinua, tapailemaan sanoja ja leikkimään jotain vierasta leikkiä :)

Torey
Näissä neliöissä

Meiltä löytyy sama kirja ja se on tytön lemppari! :) Myöskin tuo bussilaulu kuuluu täällä usein laulettuihin, mutta usein pyydetään "Pelipalikkaa", eli lauluja joita myös Frobelinpalikat laulavat. Onneksi sieltä löytyy myös muutama sellainen. :D

Meillä tyttö muistaa joistain kuvista mikä laulu on kyseessä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Me ei olla niitä kuunneltukaan. Täytyykin katsoa, löytyisikö Spotifysta!

Torey
Näissä neliöissä

Mihinhän mun ö:stä jäi aamulla pisteet. :D

Meillä laulettiin muskarissa tänään "kookoo päivän!" Ihan meidän omasta pyynnöstä. :)

Fröbelit on olleet meillä ihan lemppareita jo puoli vuotta. Meiltä löytyy muutama dvd, jotka mamma on löytänyt. Dvd pyörimään ja siinä tulee tytöllä laulu- ja jumppatunti samalla. :D

Piipo79

Ihana! Saman olen itsekin pistänyt merkille meilläkin. Tyttö tunnistaa kuvista laulun ja alkaa sitten laulamaan tai pyytää laulua. Sama levynkansien kohdalla. Esim Jenni vartiaisen levy hokemalla "nunat ja naaset" oli alkutalvesta hitti, mikä on joulun jälkeen jäänyt uusien toivelaulujen varjoon. Ja oikea levy (Joo, meillä on vielä vanhanaikaisesti cd:t) osattiin todellakin kaivaa esiin. Pyörät ne pyörivät on yksi meidänkin lemppareista leipuri hiivan lisäksi. Tänä aamuna huomasin, että tyttö osaa jo soveltaa kun lauloi meikkipussi kädessä "kuka saa kuka saa, äidin pussiin kurkistaa". Tätä en olisi edes itse keksinyt!

Epe (Ei varmistettu)

Meilläkin tuo bussilaulu yksi suosikeista, niin suomen- kuin englanninkielellä! Välillä vaihtuu kesken laulun englannista suomenkieleen :D wheels on the bus go round and round...koko päivän! :D

Tasaraita

Meilläkin bussilaulu on ehdoton suosikki. Kotona sitä kuunnellaan youtubesta englanniksi mutta päiväkodissa sitä taas lauletaan suomeksi. Äiti laulaa yleensä englanniksi lapsen pyytäessä laulua. Suomenkieliset sanat vähän hakusessa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä bussilaulu oli ensimmäisten tyttären päiväkodista oppimien laulujen joukossa, tytär koitti sit vanhemmiltaan saada laulua esittämällä siihen kuuluvaa leikkiä, mutta eihän me tajuttu (tai edes tiedetty laulua). Onneksi oli lainassa kirjastosta Soiva laulukirja ja bongattiin tuo (ja monta muutakin lapselle päiväkodista tuttua laulua). Meillä on kotona Suomen lasten laulukirja, jota lapsi selaa "ei tota, ei tota, ei tota...toi!" eli kuvista tunnistaa laulun jonka haluaa äidin/isin laulavan. Samaten Siinan taikaradio kirjasta pitää olla esillä se sivu, jossa on levyltä tulevan kappaleen sanat & kuva ja lapsi hermostuu jos ei oikeaa sivua käännetä esiin (samaten laulutoivomukset esitetään valitsemalla oikea sivu). Hämmästyttävää mitä nuo pienet osaakaan, eilen illalla kuuntelin nukahtamisen aikaan pienen laulantaa "hiljaa hiljaa hiivitään näin kardemumman yössä..." (suloista ja ihan hiukkasen ärsyttävää kun pitäisi nukkua jo... :)).

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ihana. :)

Meilläkin usein pyydetään jotain laulua, josta ei ole hajuakaan, että mitä poika tarkoittaa. Sitten selviää, että pk:ssa on laulettu jotain tiettyä rallatusta. Sitten on käynyt niin, että mä laulelen jotain töissä vasta oppimaani laulua, jota en varmasti ole aiemmin pojalle laulanut, ja tyyppi laulaakin/leikkiikin innoissaan mukana. :D Viimeksi eilen ajatuksissani lauloin töistä päähän soimaan jäänyttä "koska luistellaan, ihan muuten vaan..."-laulua ja heti poika hyppäsi mukaan. :D

Voih, olispa mullakin piano! Kevyesti harmittaa, että lapsena jätin soittotunnit kesken. Nyt en raaski pianoa ostaa, kun en osaa enää niin hyvin soittaakaan. Kitaran haluaisin kyllä, voisi jatkaa harjoittelua ja soittaa lapselle. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tai sitten jokin pieni syntikka? Sellaisia varmaan saa käytettynä suht edullisesti. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Niin, sekin vois olla vaihtoehto. Mä vaan näen mielessäni, kuinka istun kauniin, vanhan pianon edessä ja lapseni istuu kiltisti vieressä hipihiljaa (ihan kuin todellisuus olisi nyt hiukan kadoksissa). :D No ei sentäs, mutta oishan se kiva sisustuksellinen yksityiskohta. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meilläkin tuo on suosikki, tosin englanniksi. Poika löysi itse you tubesta piirretyn jossa laulun tahtiin vaihtuu kuvitus. Näitä on useita, löytyy hakusanalla red bus song.

Annami (Ei varmistettu)

Bussilaulu on erittäin suosittu päiväkodeissa! Kuten tietysti muutkin laulut, joiden mukana voi leikkiä. Oma tyttömme pienempänä vaati minua leikittämään synttäreillään pienet vieraat näillä päiväkodista tutuilla laululeikeillä -ja minä tein työtä käskettyä :)
T: Päiväkodin Täti

pula (Ei varmistettu)

Heippa. Miksi ette mene muskariin? Se on kyllä ihan ehdoton juttu itsellenikin lapsen joskus saadessani, vaikka opetan ammatikseni (vähän isommille) soittoa ja laulua! Suosittelisin myös vauvamuskaria kaikenlaisille isille jä äideille bebensä kanssa: siellä on tarjolla muutakin kuin ihmejuttujen yhteen kolistelua ja yleistä hässäkkää. PS. Mahtava blogi, kiitos!

Kommentoi