Cantuccinit ja glögi

Rouva teki viime sunnuntaina yllättäen cantuccineja, toscanalaisia mantelikeksejä. Tai no, ei tämä ohje ihan oikeaoppinen cantuccini-resepti ole, mutta tarpeeksi lähellä. Perinteiset cantuccinit ovat hyvin kovia, ja niitä kuuluu uittaa vahvassa ja makeassa jälkiruokaviinissä, vin santossa. Rouvan versio on ystävällisempi hampaille, ja vin santon sijaan dippasimme keksejä alkavan pikkujoulukauden kunniaksi glögiin.

img_0090.jpg

Kuvan glögi on viime vuodelta kaappiin jäänyttä Blossaa, joka oli erinomainen yhdistelmä keksien kanssa. Eilen testasimme myös tämän vuoden Blossaa. Sen inspiraatio on haettu kaukoidästä, ja maussa on inkivääriä ja sitrusta. Omasta mielestäni sekin toimi keksien kanssa ihan hyvin, ja värikin muistutti vin santoa, mutta Rouvan mieleen kyseinen yhdistelmä ei ollut.

Cantuccini

Ainekset

  • 75 g voita
  • 1 dl tummaa sokeria (palmusokeria)
  • 1 kananmuna
  • 1 limetin mehu
  • 4 dl vehnäjauhoja (näissä 1 dl spelttiä + 3 dl vehnää)
  • 2 dl kokonaisia, kuorimattomia manteleita

Valmistaminen

  1. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa
  2. Lisää kananmuna voi-sokerivaahtoon
  3. Lisää limetin mehu
  4. Rouhi manteleita hieman leikkuulaudalla isolla kokkiveitsellä mutta jätä ne isoiksi paloiksi ja lisää ne kulhoon
  5. Lisää jauhot ja sekoita taikinaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla niin, että taikinaan tulee hieman sitkoa
  6. Jaa taikina neljään osaan ja leivo siitä neljä muutaman sentin halkaisijaltaan olevaa pötköä
  7. Laita pötköt pellille ja litistä niitä hieman
  8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min, kunnes reunat alkavat muuttua kullankeltaisiksi
  9. Kun pötköt ovat vielä lämpimiä, leikkaa niistä vinottain parin sentin levyisiä viipaleita (kuvan keksit ovat hieman leveämpiä)
  10. Käännä keksit ylösalaisin ja laita ne sammutettuun uuniin jälkilämmölle kuivahtamaan lisää.

img_0102.jpg

Nauti valitsemasi makean ja voimakkaan alkoholijuoman kera.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.